>

Bledi-tó és Vintgár szurdok
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:12
Cél:Bled (Szlovénia),
Szállás:Nincs
Ellátás:Önellátás
Felszállási lehetőségek:Pécs-Szentlőrinc-Szigetvár-Kaposvár-Nagykanizsa-Sásd
Útvonal:Pécs-Bled jelentkezések függvényében

Utazás ára

13.900Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:. .


 

2020.ben is minden utazásunknál kedvezményesebb áron biztosítjuk a foglalást,
amennyiben az indulás előtt min. 30 nappal előbb történik

 Indulás  Pécsről a Domus parkolóból 03.00 órakor folyamatos utazás a szlovéniai Bledi-tóhoz, ami egy jégkorszaki gleccser maradványa 475 m magasságban.

A mai tó helyén egykor tektonikus medence volt, amelyet később a bohinji gleccser formált át. Ennek során akadályba ütközött - egy hatalmas sziklába, amelyet addig dörzsölt és csiszolt, ameddig csak az maradt belőle, amit ma szigetnek nevezünk. A jég elolvadt, a medencét elöntötte a víz és így keletkezett a 2120 m hosszú és 1300 m széles Bledi-tó. A tó legmélyebb pontja 30,60 m és a fenekére a búvárok is szívesen lemerülnek. Először át gondolázunk a tó közepén található kegytemplomhoz, majd kirándulunk a  középkori Lovag Várba. A sziget leghíresebb jelképe a Mária mennybemenetele templom, de a meglátogatása előtt le kell küzdeni a templomhoz vezető 99 kőlépcsőt. Ha a szigeten éppen jókor járunk, esküvőt is megtekinthetünk a romantikus környezetben. Nemcsak meglátogatni kell a szigetet, hanem meg kell szólaltatni a legendás "kívánságot teljesítő harang"-ot is.
Végül rövid gyalogos túrát teszünk a Vintgár szurdokhoz. Az 1,6 km hosszú szurdok a függőleges sziklafalas Hom és Boršt közé ékelődik be, a szurdokot a Radovna folyó vízesései, medencéi és zúgói teszik felejthetetlenné. A szurdokon keresztül a folyó felett lévő fahidakon át, és a sziklák oldalához rögzített fafolyosókon tanösvény vezet, amely a 13 m magas Šum-vízeséssel fejeződik be. A Vintgar-szurdokban két, emberi kéz által épített, látványosság található. A bohinji vasútvonal egyíves kőhídja, amely 1906-ban épült és 33,5 m magasban halad át a szurdokon, valamint a gát, ahonnan a víz a Vintgar pod Šumom kisebb vízerőműhöz vezet el..

Este 17.00 órakor indulás, érkezés Pécsre az éjszakai órákban.

 

Az ár tartalmazza:

  • Buszos utazást, nyugati típusú autóbusszal, WC használat nélkül 
  • Csoportkísérő Idegenvezetőt
  • Foglalási és szervezési díjat

 

Az ár nem tartalmazza:

  • BBP biztosítást (1000 Ft/fő)  (Kötelező!! Kivétel Biztosítási Nyilatkozat kitöltésével igazolja, mely biztosítónál rendelkezik érvényes utasbiztosítással)
  • Belépők árát: Bledi Vár: 11 €/fő Gyereknek 14 éves korig 5, Diák 7€, Gondolázás: 15 €/fő, Vintgár szurdok felnőtt: 9 €/fő,Gyermekek 6-15 éves korig: 3 €,Diák 6€, Bledi krémes: 4 €/fő, Bledi Templom: 7 € 2019 es árak
  • Fix ülőhely: 2 000 Ft/fő: ( választott ülőhely) együtt jelentkezők alapvetően egymás mellé kerülnek beosztásra. Csak a fix ülőhelyet igénylők tudják kérés szerinti helyüket, egyéb esetben csak az egymás mellett ülők páros beosztására figyelünk. Reklámációt az ülésrenddel kapcsolatosan nem fogadunk el! 


Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze. 
Foglalást telefonon NEM fogadunk el!


Lemondás: a lemondás nem díjtalan! A lemondási díj mértékét az 1 napos vagy a több napos utak utazási szerződései alapján számoljuk! Foglalás előtt kérjük tekintse át részletesen Utazási Szerződésünk pontjait! ITT 


Az utazás min. 40 fő esetén indul. Minden utazásunknál érvényes az irodánk által kiszabható KÖTELEZŐ kis csoportos felár, melyet 1000 - 5000 Ft/fő közötti összegben határozhatunk meg, amennyiben a minimumot nem érjük el, de az indítást reálisnak tartjuk. 


A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!

Útlevél nem szükséges! Kártyás személyi igazolvány elegendő!

 VIDEÓ VigyorKacsintás AZ ÉV MINDEN SZAKÁBAN GYÖNYÖRŰ!
Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező