>

Bledi-tó és Vintgár szurdok
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:12
Cél:Bled (Szlovénia),
Szállás:Nincs
Ellátás:Önellátás
Felszállási lehetőségek:Pécs-Szentlőrinc-Szigetvár-Kaposvár-Nagykanizsa vagy Pécs- Sásd- Kaposvár- Nagykanizsa
Útvonal:Pécs-Bled jelentkezések függvényében

Utazás ára

17.900Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:2021. augusztus 07.


 

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Amennyiben a Kormány COVID-19 vírussal kapcsolatos intézkedései az adott út lebonyolítását lehetetlenné tennék, úgy a befizetett előleg 100%-át visszafizetjük utasaink számára.

 

10 helyünk van az útra 

 

 

Beutazási szabályok a Konzulátus oldalán olvashatóak itt! Kacsintás

 


Indulás  Pécsről a Domus parkolóból 03.00 órakor folyamatos utazás a szlovéniai Bledi-tóhoz, ami egy jégkorszaki gleccser maradványa 475 m magasságban.

A mai tó helyén egykor tektonikus medence volt, amelyet később a bohinji gleccser formált át. Ennek során akadályba ütközött - egy hatalmas sziklába, amelyet addig dörzsölt és csiszolt, ameddig csak az maradt belőle, amit ma szigetnek nevezünk. A jég elolvadt, a medencét elöntötte a víz és így keletkezett a 2120 m hosszú és 1300 m széles Bledi-tó. A tó legmélyebb pontja 30,60 m és a fenekére a búvárok is szívesen lemerülnek.

Elsőként felkeressük a Lovagi Várat. A vár és környéke Szlovénia ikonikus eleme, természeti és történelmi szempontból is a legismertebb és leglátogatottabb turisztikai látványosságok egyike, nem fogunk csalódni! 
Majd átgondolázunk a tó közepén található kegytemplomhoz. A sziget leghíresebb jelképe a Mária mennybemenetele templom, de a meglátogatása előtt le kell küzdeni a templomhoz vezető 99 kőlépcsőt. Ha a szigeten éppen jókor járunk, esküvőt is megtekinthetünk a romantikus környezetben. Nemcsak meglátogatni kell a szigetet, hanem meg kell szólaltatni a legendás "kívánságot teljesítő harang"-ot is.

Végül rövid gyalogos túrát teszünk a Vintgár szurdokhoz. Az 1,6 km hosszú szurdok a függőleges sziklafalas Hom és Boršt közé ékelődik be, a szurdokot a Radovna folyó vízesései, medencéi és zúgói teszik felejthetetlenné. A szurdokon keresztül a folyó felett lévő fahidakon át, és a sziklák oldalához rögzített fafolyosókon tanösvény vezet, amely a 13 m magas Šum-vízeséssel fejeződik be. A Vintgar-szurdokban két, emberi kéz által épített, látványosság található. A bohinji vasútvonal egyíves kőhídja, amely 1906-ban épült és 33,5 m magasban halad át a szurdokon, valamint a gát, ahonnan a víz a Vintgar pod Šumom kisebb vízerőműhöz vezet el..

Este 17.00 órakor indulás, érkezés Pécsre másnap a HAJNALI ÓRÁKBAN. 

 

Az ár tartalmazza:

 • Buszos utazást, nyugati típusú autóbusszal, WC használat nélkül 
 • Csoportkísérő Idegenvezetőt
 • Foglalási és szervezési díjat

 

Az ár nem tartalmazza:

 • Biztosítások: KIEMELTEN FELHÍVJUK A FIGYELMET!! IDÉN a non stop utakra is javasoljuk a sztornóbiztosítást! Foglaláskor kérjük nyilatkozni! Legpraktikusabb a kombinált sztornó+ utasbiztosítási csomag, mely esetén a biztosító nem számol fel önrészt.  
 • Választható: alap 2,5 % ( biztosítási esemény az utas Covid-19 fertőzésből eredő orvosi ellátása, kórházi kezelése is ) tehát amennyiben e végett nem tud utazni, szintén térít a biztosító. 
 • vagy Covid-ra kiegészített 4,5 % os sztornó. ( a fent említett alap sztornón kívül, ha Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerül ( pozitív teszt miatt  ) és emiatt nem tud elutazni, akkor is téríti a biztosító utazását 3.000.000 Ft összegig. 
 • Mindenki számára kötelező az Általános Baleset- Betegség- Poggyász biztosítás: 1020 Ft/fő, mely tartalmazza a Covid-19 fertőzésből adódó kockázatokat, tehát minden kiegészítő díj megfizetése nélkül téríti biztosítónk a sürgősségi betegellátás és hazaszállítás költségét a megadott limitekig.
 • Amennyiben Önsaját utasbiztosításával utazik ( általában bankkártyához társuló, érdeklődje meg bankjánál pontosan mit tartalmaz!!!! ) kérjük kitölteni a Biztosítási Nyilatkozatunkat, mellyel igazolja annak meglétét ill. saját maga ügyintézését szükség esetén!
 • Amennyiben Ön saját utasbiztosításával utazik de igényel sztornóbiztosítást, ez esetben a sztornóbiztosítás egyedüli termékként jelentkezik, ez által nincs meg a kombinált kötés kedvezménye tehát 80 %-ban téríti  meg utazását a biztosító akkor is ha jogos esetben áll el az utazástól. 
 • Belépők árát: Bledi Vár: 10,5 €/fő csoportos kedvezménnyel  Gondolázás: 15 €/fő, Vintgár szurdok felnőtt: 10 €/fő, Bledi krémes: 4 €/fő, Bledi Templom a szigeten: kb. 7 € 
 • Fix ülőhely: 3 000 Ft/fő: ( választott ülőhely) együtt jelentkezők alapvetően egymás mellé kerülnek beosztásra. Csak a fix ülőhelyet igénylők tudják kérés szerinti helyüket, egyéb esetben csak az egymás mellett ülők páros beosztására figyelünk. Reklámációt az ülésrenddel kapcsolatosan nem fogadunk el! 


Fizetési feltételek: online rendszerünkön keresztül. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege!
Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze. 
Foglalást telefonon NEM fogadunk el!


Lemondás: a lemondás nem díjtalan! A lemondási díj mértékét az 1 napos vagy a több napos utak utazási szerződései alapján számoljuk! Foglalás előtt kérjük tekintse át részletesen.


Az utazás min. 30 fő esetén indul. 

A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!

Útlevél nem szükséges! Kártyás személyi igazolvány elegendő!


 

Tudnivalók az autóbuszos utazásról 2021-ben:

 

 • Az autóbuszok szakszerű fertőtlenítése az út indulása előtt: közösen használt felületek több alkalommal történő áttörlését, fertőtlenítését jelenti.
  – az ajtóknál elhelyezett kézfertőtlenítő folyadékok használatával törekszünk arra, hogy az utazás egészségügyi szempontból is biztonságos legyen,
  – a maszk használata nem kötelező, de ajánljuk 
  – kérjük, saját és utastársaik egészségének megóvása érdekében az utazáson csak abban az esetben vegyenek részt, ha egészségesek

 

Ülőhelyek:

  

 • Az autóbuszon fix ülőhelyet értékesítünk! 3000 Ft/fő

 • Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést.Tehát az első sor NEM foglalható!

 • Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni
Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező