>

Délvidéki körút al-dunai hajózással
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:33762
Cél:Belgrád (Szerbia), Szabadka (Szerbia), Novi Sad( Újvidék) (Szerbia), Herkulesfürdő (Románia),
Szállás:Hotel***
Ellátás:Félpanzió
Felszállási lehetőségek:Pécs- Mohács vagy Szekszárd irány, majd Bátaszék, Baja- Szeged- Makó
Útvonal:Pécs- Szeged- Arad- Vaskapu szoros- Belgrád- Szabadka- Szeged- Pécs

Utazás ára

59.000Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:. .


  2020-ban is minden utazásunknál kedvezményesebb áron biztosítjuk az előfoglalást, ez esetben, amennyiben az indulás előtt min. 30 nappal előbb történik!

 

 

1. nap: Indulás Pécsről 04.00 órakor. Felszállások Mohács vagy Szekszárd, majd Bátaszék, Baja, utazás Romániába.

Útközben a Bánság legnagyobb városának megtekintésére állunk meg, Temesváron időzünk. Az utóbbi években jelentős fejlődésen keresztülment város bővelkedik a nevezetességekben: gyalogos városnézés idegenvezetőnk kíséretében. Temesvár multikulturális város, magyar, román, szerb, de még német, olasz behatás is érte. Legnevezetesebb tere a Losonczy tér, itt található a római katolikus székesegyháza, másik oldalán az ortodox székesegyház. A tér közepén a Szentháromság szoborral, mely a fiatalok kedvelt találkozó helye. Továbbá fontos még a Jenő herceg tér a régi városházával, a Loyd sor, két hosszú sétányból áll, középen parkosított résszel.

Érkezés Herkulesfürdőbe, 19.00 óra körül, szállás elfoglalása a környéken, vacsora.

 

2.nap: Korai reggeli, majd hajózásra indulunk a Vaskapu-szorosba idegenvezetőnk kíséretében. ( kb 3 órás hajózás) Itt ahol a Duna valóságos szikla szűkületbe nyomul. Láthatjuk a Decebal sziklafalába vájt domborművet, később a kápolnát, majd lassan elérjük a Duna legmélyebb pontját is, 80 m. Nagyon jelentősek magyar vonatkozásban: Az Al-Duna szabályozásának megkezdése Széchenyi István nevéhez fűződik, aki szakértők társaságában 1830-ban végigutazta a zátonyokban bővelkedő két Kazán-szorost és a Vaskaput. Ezt követően, 1833-ban, Vásárhelyi Pál tervei alapján kezdődött az építkezés. Igazi csodás élményben lehet részünk, ekkora sziklafalak, zátonyok között hajózni.

Román- szerb határátkelés, majd utazás Galambóc Vára felé.  Itt megtekinti a csoport a Galambóci várromot. A festői vár maradványai szerb területen fekszenek a Duna jobb partján. Hol török, hol magyar kéz uralma alatt végül pedig szerb tulajdonban végezte, nagy harcok dúltak birtoklásáért.

Estére érkezés Belgrádba, szállás elfoglalása, vacsora. ( 2 éj)


3.nap: Reggeli, majd 08.00 órakor indulás a városba. A mai napon Szerbia nagy múltú fővárosát, a több, mint 2 millió lakosú Belgrádot fedezzük fel. Belgrádi városnézés, kezdve a Duna parton Zimony városrésszel gyalogosan: felsétálunk a Hunyadi toronyhoz.

Következő állomásunk még autóbuszunkkal: a Virágok Háza Jugoszlávia vezérének és alapítójának mauzóleuma. Josip Broz Tito emlékművét a belgrádi Jugoszláv Történeti Múzeumban tekinthetjük meg. 1980-ban, halála után sírját virághegyek borították – innen a ház neve.

Majd a belvárosban szállunk ki buszunkból,  (Nándorfehérvár Vára ) erődnél sétálunk, ahol ingyenesen lehet az erőd és park területén tartózkodni, végigsétálni minden nevezetességet beérve egészen a belvárosi forgatagig.

Egy kis szabad időre is lesz lehetőségünk, melyet kihasználhatunk ajándék vásárlásra, helyi ételek, italok kóstolására. Jelentősek a belgrádi cukrászdák, édes szájúaknak javasoljuk ezek valamelyikének felkeresését.

Később elérünk egészen a Szent Száva templomig, mely a világ 10 legnagyobb temploma közé tartozik. Méghozzá itt Belgrádban látható a legnagyobb ortodox templomépület a világon, melyet az ortodox egyház alapítójának szenteltek. Építése, díszítése még a mai napig sem fejeződött be.

Estére visszatérünk a már megszokott szállodánkba. Vacsora.

 

4.nap: Korai reggeli, utazás Novi Sad irányába. Először az Újvárost keressük fel, gyalogosan idegenvezetőnk kalauzolásával. Busszal átutazunk a Dunán a régi városrészbe, leparkolás a buszparkolóban, felsétálunk, hogy a Péterváradi erődöt megnézzük kívülről, ahonnan gyönyörű a panoráma a folyóra és a városra, fotózunk.

Utolsó állomásunk még Szerbiában Szabadka a szecessziós város, 2 órás gyalogos séta a belvárosban érintve a főbb nevezetességeket ( régi városháza és díszterme, színház, Zsolnay-kutak, Szent Teréz-székesegyház ).

Érkezés Pécsre az éjszakai órákban.

 

 

Az ár tartalmazza:

  • Buszos utazást, nyugati típusú autóbusszal, Wc használat nélkül
  • Csoportkísérő idegenvezetőt
  • Szállást 3* hotelben félpanzióval, idegenforgalmi adóval
  • Foglalási és szervezési díjat
 

Az ár nem tartalmazza:

  • Belépőke: Csoportos belépők, csak dínárban fizethetőek: Hunyadi torony: 300 dínár, Virágok háza: 400 dínár/fő, Galambóc Vára:
  • Hajózást a Vaskapunál: kb. 15 €/fő nagy csoport esetében ( 3 órás túra) 
  • BBP utasbiztosítás: 2 000 Ft/fő  (Kötelező!! Kivétel Biztosítási Nyilatkozat kitöltésével igazolja, mely biztosítónál rendelkezik érvényes utasbiztosítással)
  • Fix ülőhely felár: 2 000 Ft/fő ( soron kívül választott ülőhely ) alap esetben együtt jelentkezők egymás mellé kerülnek beosztásra

 
Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze.
Foglalást telefonon NEM fogadunk el!


Lemondás: a lemondás nem díjtalan! A lemondási díj mértékét az 1 napos vagy a több napos utak utazási szerződései alapján számoljuk! Foglalás előtt kérjük tekintse át részletesen Utazási Szerződésünk pontjait! 


A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!

Útlevél nem szükséges, kártyás típusú személyi igazolvány elegendő!

Hivatalos pénznem euro és szerb dínár!

 


Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező