Ljubljanai karácsony jégszobrokkal-hajózással
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:33843
Cél:Ljubljana (Szlovénia),
Szállás:Nincs
Ellátás:Nincs
Felszállási lehetőségek:Pécs- Szentlőrinc- Szigetvár- Kaposvár(min.6 fő jelentkezése esetén)
Útvonal:Pécs- Barcs- Ljubljana

Utazás ára

10.900Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:2019. december 07.


2018-ben is minden utazásunknál kedvezményesebb áron biztosítjuk a foglalást,
amennyiben az indulás előtt min. 30 nappal előbb történik

 


1.nap: Indulás a pécsi Domus parkolóból 04.00 órakor, utazás Szlovénia negyedmilliós fővárosába, Ljubljanába, mely fontos utak csomópontjában helyezkedik el mégis sokan mellette haladnak el Nyugat-Európa irányába kihagyva csinos belvárosát. 

Mi most nem mediterrán bájára, hanem karácsonyi hangulatára és fényeire leszünk kíváncsiak. 

 

Ezután gyalogosan megtekintjük a belváros látnivalóit: legfelkapottabb hídja a Hármas híd, a folyó parton álló fedett oszlopsor, Szent-Miklós Székesegyház, majd végül a Ljubljanai Vár a siklóval, ahonnan kihagyhatatlan a kilátás a városra. Innen rá is láthatunk a  központi Presernov térre, ahová majd eztán igyekszünk.

 

Szabad program keretén belül:


Ellátogatunk a pár évvel ezelőtt Ljubljanába költözött JÉG VILÁG-ba, ahová számtalan szlovén jégszobrász mesteren kívül tavaly már további 3 kölföldi segítség is érkezett, hogy Karácsony alkalmával bemutassák a megszületéstől kezdve napjainkig az emberi életet. Kisebb-nagyobb jégcsodákat láthatunk, hogy a gyerekek se unatkozzanak számukra is érdekes alakokokat is megformáztak, lovagolhatnak egy unikornison vagy akár a jégtrónon királynak vagy hercegnőnek érezhetik magukat egy pillanatra. Vigyor 150 nm-es területen állandó -5 fokon tartják karácsony időben a szobrokat, melyek látogathatóak. 

A karácsonyi vásár központja a Prešernov téren található és megtalálható minden karácsonyi vásár kötelező elemei: a forralt bor és a kézműves termékek és a sütemények, a sült gesztenye. És itt valóban helyi művészek és tervezők munkáit is megtalálhatjuk, így egyedi ajándékokra lelhetünk. A szlovénok nagyon büszkék és ragaszkodnak saját ételeikhez és italaikhoz, így a helyi mézek, pálinkák vagy éppen a tökmagolaj is kiváló ajándék lehet, amiknek mind ismerősek az ízei, de azért egy kicsit más, mint nálunk.

 

Fakultatív esti 30 perces hajózás 16.30-17.00


A hajó elmegy egyik irányba, ahol ketté válik a folyó, látni a karácsonyi fényben úszó belvárost, piacot, Ferences templom, ljubljanai Vár, a hidakat, 3mas híd, Cobblers híd, barokk épületek, és az új hídak is láthatóak lesznek mint a Grain híd, Butchers, és visszafelé látjuk a híres Sárkány hidat ami a város jelképe. 10 € egy teával vagy egy forralt borral. A hajó kapacitása max 35 fő,ezért jelentkezéskor kérjük megjelölni hajózást kérik vagy mégsem. Későbbiekben nem tudunk módosítást elfogadni!!


Amennyiben zord időjárás lesz, és a hajózás elmarad, úgy Mariborban megállunk haza útban 1 órára.

Haza indulás 17.15 órakor, érkezés éjfél környékén Pécsre. 

 

Az ár tartalmazza:

 • Buszos utazást,
 • Csoportkísérő idegenvezetőt
 • Foglalási díjat 

 

Az ár nem tartalmazza:

 • BBP biztosítás: 500Ft, (Kötelező!! Kivétel Biztosítási Nyilatkozat kitöltésével igazolja, mely biztosítónál rendelkezik érvényes utasbiztosítással)
 • Belépők: Ljubljanai Vár siklóval együtt , felnőtt: 10 €, gyerek 7-18éves között, nyugdíjas és diák : 7€
 • Fakultatív 30 perces hajózás: 10 €, egy forraltborral vagy egy teával. Kérjük jelentkezéskor leadni!
  Jég Világ: csoportos felnőtt: 7 €, gyerek 13 éves skorig: 5 €. 
 • Fix ülőhely: 2 000 Ft (soron kívüli ülőhely választás esetén) alap esetben az együtt befizetőket egymás mellé osztjuk be.
 • Extra felszállóhely felár: 10 000 Ft/fő Budapest-6-os útvonalon pécsi indulásra transzferezés (oda-vissza) min. 10 fő.
 • 10+ 1 AKCIÓ! : Minden 10. fizetett fő után, a 11. fő ingyenes! (nem összevonható csoportos kedvezménnyel!) 

Az árak tájékoztató jellegűek, év közben változhatnak!


Fizetési feltételek:
 Személyesen irodánkban vagy gyors és hatékony online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze. 

Útlevél nem szükséges, új kártyás típusú személyi igazolvány elegendő!

VIDEÓ KacsintásVigyor
Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező