Dinári túra: tavak, hegyek, természet szépsége 2/1
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:33845
Cél:Sarajevo (Bosznia-Hercegovina), Banja Luka (Bosznia-Hercegovina), Travnik (Bosznia-Hercegovina),
Szállás:Nincs
Ellátás:Önellátás
Felszállási lehetőségek:Pécs- vagy Mohács vagy Beremend vagy Harkány
Útvonal:Pécs- Zenica - Travnik

Utazás ára

21.000Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:Turnus elment!


 Bejáró utunkon az esetlegesen előforduló pontatlanságokért reklamációt nem fogadunk el!!!


2018 programunk májusban várható, pontosítások a 2018-as Utazó Naptárral ( január vége) 

Min. 40 fő esetén! 

 

1.nap: Indulás a pécsi Domus parkolóból 04.00 órakor. (csak pécsi indulás)

Folyamatosan utazunk Bosznia Hercegovina belső részébe a Dinári- hegység nagyobb tagjai felé, elhagyva a nagy városokat letérünk a fő útról és a kisebb falvakat keressük fel, melyek zöldellő völgyekben lapulnak meg. Erre a kiránduláson a természet,a vizek, folyók, hegyek, fenséges panoráma szerelmeseit várjuk! Igyekszünk egy felejthetetlen napot tölteni a természetben, élvezve a friss hegyi levegőt, a zöldellő réteket, legelésző lovak, marhák, juhok látványát.
Első nap Travnik környékét célozzuk meg, mindig átfutóban van időnk a városra, ám most nyugodtan, nem sietteteve senkit, bosnyák módira, lassan, egy egy látnivaló után megpihenve a kávézók egyikében, keressük fel amit fel kel!  Felsétáunk a Travniki várba, igazán szép panoráma vár ránk a környező hegyekre, folyamatosan újítják, építik, szépítik. Ezután elsétálunk a város központban található a Tarka Dzsámihoz, és lesz szabad program, felkeresni egy csevapozó, vízipipa bárt, kávézót, cukrászdát... élveznia nyugalmat. 

Este szállásunk elfoglalása a környéken. Vacsora a szálláson.


2.nap:
Reggeli után kipihenten vágunk neki a hegynek. 

Nem igényel túrázó előképzettséget, a megfelelő fizikum (mindenki saját maga belátása szerint, saját felelősségre) és megfelelő túra öltözet javasolt!
Fojnicába érkezvén találkozunk helyi idegenvezetőnkkel, aki elvezet minket Vranica- hegyre. Autóbuszunkkal makadám úton hajtunk egészen a parkolóig, ahol kiszállunk, és helyi kis buszokkal elszállítanak minket a túra kezdetéhez a hegyre.  Fent túravezetőnk kíséretében 2 órás (oda.-vissza) gyaloglásra indulunk a  lélegzetelállító kilátó és az egyik kisebb csúcs felé.
Visszaérkezés után egy finom bosnyák ebéddel várnak minket. (valószínűleg cevap lepényben) egy igazi autentikus hegyi kunyhóban. Itt lesz alkalmunk fotózni, hisz ilyen házakkal sem találkozunk nap mint nap.

A napot végül Fojnicában zárjuk, mely egy festői szépségű kis város a Fojnicka-folyó völgyében. Kevesek közt Bosznia egyik gyógyfürdőhelye, az itt feltörő gyógyforrásokra alapulva több száz év óta.

A magasból a látképet fenségesen uralja a gyönyörű a Szent Lélek Ferences Kolostor, mely éppen felújítás alatt van, mai formája 19.századi. Elismert könyvtára közel 10 000 könyvet őriz a világi és vallási irodalom jegyében. Ha lesz rá módunk akkor ide is bejutunk, hogy megcsodáljuk a kolostor egyes részeit.

Ezután indulás vissza Magyarországra (kb. 17.00 óra)Éjfél körül várható hazaérkezés,

 


Az ár
 tartalmazza: 

  • Buszos utazást
  • Szállás 2-3 ágyas elhelyezéssel, félpanziós ellátással, id.forg.adóval
  • Csoportkísérőt
  • Foglalási díjat

 

Az ár nem tartalmazza:

  • BBP biztosítás: 1 000 Ft/fő (Kötelező!! Kivétel Biztosítási Nyilatkozat kitöltésével igazolja, mely biztosítónál rendelkezik érvényes utasbiztosítással- Európai Egészségbiztosítási Kátya- NEM utasbiztosítás! )
  • Túravezetés, park belépő, ebéddel, Ferences kolostor belépő: 15 € (komplett program!!! Kötelező!) Travniki Vár: 2 €
  • Fix ülőhely: 2 000 Ft (soron kívüli ülőhely választás esetén) alap esetben az együtt befizetőket egymás mellé osztjuk be.
 

Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze. 

 

Útlevél nem szükséges, új kártyás típusú személyi igazolvány elegendő!
Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező