Március 15-én Arad és Világosi Várromhoz túra!
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:33855
Cél:Arad (Románia),
Szállás:Nincs
Ellátás:Önellátás
Felszállási lehetőségek:Pécs- Szederkény- Mohács- Baja- Szeged
Útvonal:Pécs- Mohács- Baja- Szeged- Arad

Utazás ára

7.500Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:. .


2018-ban is minden utazásunknál kedvezményesebb áron biztosítjuk a foglalást,

amennyiben az indulás előtt min. 30 nappal előbb történik.

 Bejáró utunkon az esetlegesen előforduló pontatlanságokért reklamációt nem fogadunk el!!!

1.nap: Indulás Pécsről, a Domus parkolóból 05.00 órakor.
Felszállások: Szederkény- Mohács- Bátaszék- Baja.

Utazás Aradra, egykori magyar lakta városba, hogy kicsit elmerüljünk a történelemben. Napjainkban még 15 000 magyar él a városban. A központban kiszállunk autóbuszunkból, és gyalogosan közelítjük meg a fontosabb pontokat.
Sétánk során érintjük a legnevezetesebb látnivalókat, az Aradi Várat, az 1848-49-es szabadságharc után itt tartották fogva az aradi vértanúkat, mely a továbbiakban is börtönként működött, kívülről tekinthető meg.

A vár mellett a kivégzés helyszínén áll a vértanuk 1881-ben felállított emlékoszlopa, amely alatt sírjuk is van. A mai Megbékélés parkjában állították fel újra a vértanúk monumentális emlékművét, melyért Zala György párizsi díjat nyert. A kultúrpalota 1913-ban épült szecessziós stílusban, benne található a Történeti Múzeum az 1948-as emlékekkel. A régi színház épületében pedig még Petőfi Sándor is játszott. 
A városnézés után hasonló helyszínen, a történethez kapcsolódóan, Világoson folytatjuk történelmi utunkat. A világosi fegyverletétel alaposan emlékezetünkbe vésődött, a szabadságharc végét jelentette, mely után következett a megtorlás.
Világos, Magyarvilágos és Románvilágos gyönyőrű szőlőtőkéivel beültetett területén helyezkedik el, a szőlősi mezőn történt tehát a történelmi pillanat, mely felett a világosi vár uralkodik. 

Felkeressük a környéket, hogy láthassuk a világosi vár még máig kiemelkedő romjait a szőlőhegyen, majd kortyolgatva és hőseinkre koccintva egy tájjellegű finom vörösborral. Időközben, aki szeretne gyalogosan eltúrázhat a Világosi vár romjaihoz, ahonnan az egész mezőt azaz a fegyverletétel helyszínét látni. Földes út vezet fel, kényelmes tempóban javasolt kb. 3 óra oda-vissza irányban. ( ez jó idő esetén lehetséges ) 

Kb 18.00 órakor haza indulás. 

 

Az ár tartalmazza:

  • Buszos utazást,
  • Csoportkísérő Idegenvezetőt
  • Foglalási díjat

 

Az ár nem tartalmazza:

  • BBP utasbiztosítás: 500 Ft/fő ( Kötelező!! Kivétel Biztosítási Nyilatkozat kitöltésével igazolja, mely biztosítónál rendelkezik érvényes utasbiztosítással)
  • Sztornóbiztosítás: 10 000 Ft/fő feletti értékű utazásnál köthető: 1,5 % utasbiztosítással együtt kombinált akcióval. 
  • Belépők: 
  • Borkóstoló: kb. 8 €/fő
  • Fix ülőhely: 2 000 Ft (választott ülőhely esetén) alap esetben az együtt befizetőket egymás mellé osztjuk be. Csak a fix ülőhelyet igénylők tudják kérés szerinti helyüket, egyéb esetben csak az egymás mellett ülők páros beosztására figyelünk. Reklámációt az ülésrenddel kapcsolatosan nem fogadunk el! 

 

Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze.

 

A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!

Útlevél nem szükséges, új kártyás típusú személyi igazolvány elegendő!Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező