Zágráb-Máriabeszterce, túrázás, borozás, zarándoklat...
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:33858
Cél:Zágráb (Horvátország),
Szállás:Nincs
Ellátás:Nincs
Felszállási lehetőségek:Pécs- Szentlőrinc- Szigetvár- Barcs-Kaposvár
Útvonal:Pécs- Barcs- Zágráb

Utazás ára

7.500Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:. .


 2018-ban is minden utazásunknál kedvezményesebb áron biztosítjuk a foglalást,
amennyiben az indulás előtt min. 30 nappal előbb történik


1.nap: Indulás BUdapest 02.30 Népliget Planetárium elől 

           Pécsi Domus parkolóból 05.00 órakor, -Szentlőrinc- Szigetvár- útvonalon. 

Utazás a zágrábi püspökség területére, Máriabesztercére, mely Közép- Európa Mária-útja.Mária nevének szentelt kegyhely ,ezért aktuálisan Mária nap környékén érkezünk e helyre.
A legismertebb horvát kegyhely évente több mint 800.000 zarándokot vonz imára az egész világból. A kegyhelyen a Boldogságos Szűz Mária templom dominál, mely nagyságával, környezetével és jelentőségével ejti ámulatba a híveket. A fekete Madonna csodatevő szobrát, amely eredetileg a Marija Bistrica feletti kápolnában volt, a török fenyegetettség miatt falazták be a plébániatemplomba, ahonnan 1684-ben került újra elő.  A gyönyörű templom-bazilika mellett található a Kálváriadomb a Keresztút egy-egy állomásával, melyek mindegyike neves horvát szobrászművészek értékes alkotása. A Kálváriadomb mögött, a nyugalom oázisában helyezkedik el a mezítlábas karmelita nővérek kolostora. 
Itt lesz tehát szabad időnk arra, hogy lerójuk kegyeletünket, megtekintsük a jeles bazilikát, kálvária dombot.  
A városka idilli helyen a horvát Zagorje- hegység lankás részein helyezkedik el, szőlőbirtokok és gyönyörű természeti táj körül, tehát a szabad időt akár sétával,akár egy pincészet felkeresésével is tölthetjük.

JUniusi utunknál délutánt Zágrábba töltjük.A felsőváros Kaptol részén található Zágráb legismertebb épülete, a székesegyház, amely a város számos pontjáról látható. Szent László király kezdte el építeni, 1217-ben szentelték fel. 1242-ben a tatár hordák pusztítása következtében súlyosan megsérült, ezután 1263-ban építették újjá. A 15. században már a török hódítások ellen kellett védekezni, ekkor a székesegyház köré reneszánsz erődítményrendszert építettek. A 17. században, szintén a törökvész miatt, a templom nyugati oldalára reneszánsz stílsú örtorny épült. A székesegyház 1880-ban is megsérült, ekkor földrengés következtében. Ekkor összedölt a főhajó, és a torony.

Tkalciceva utca

Ez Zágráb legszínesebb, és egyik legszebb utcája, amely a város központjában áll, és a régi Zágráb hangulatát nyújtja. Butikok, bárok, éttermek, felújított 19. századi palotákban található galériák találhatók itt. Az utca kávézókkal is tele van, és általában a rengeteg kávézó szinte minden asztala foglalt. Az itt sétálgató, táncoló, vásárló, kávézó, vacsorázó számos ember, és a mediterrán hangulat szinte magával ragadja az embert.

Szeptemberi utunknál Következő színhelyünk kis pécsi nosztalgiával, Horvátország ezen tájának egyik leghíresebb llétniavóiról ismert városa Krapina. 

 A települést 1193-ban Kalán pécsi püspök, horvát és dalmát gubernátor oklevelében említik először.

Választhatunk vagy mindkét látnivalón részt veszünk vagy a másik túra ideje alatt  szabadprogram:

  • A  Neandervölgyi Múzeum interaktiv módon bemutatja a világ keletkezését, a föld történetét az első élőlények megjelenéséig, a látogatók pedig nyomon követhetik az élet kialakulását az első hominidák, jelesül a krapinai neandervölgyiek megjelenéséig. HA szeretne választ kapni ezekre a kérdésekre, látogasson el a velünk Krapinában található Neandervölgyi Múzeumba.

 

  • Legismertebb temploma a Trstki-hegyen álló Jeruzsálemi Szűzanya templom, az ország egyik legszebb barokk temploma. A templom ahhoz a házhoz épült, melyben egy Jeruzsálem hozott csodatévő Mária-szobrot őriztek. Főoltára Grazban készült, Szent Kereszt oltára Josip Jellasics és felesége adományából készült. A templomot a híres horvát barokk festő Ivan Ranger tanítványa Anton Lerchinger festette ki. Orgonája Anton Roemer grazi műhelyében készült. A templom a mai napig búcsújáróhely.

 

  kb 18.00 óra körül haza indulás Magyarországra.Éjfél körül érkezünk PÉcsre 

2 nap .03.00 Budapest.


Az ár tartalmazza:

  • Buszos utazást
  • Csoportkísérő idegenvezetőt
  • Foglalási díjat


Az ár nem tartalmazza:

  • BBP biztosítást: 500 Ft/fő, ( Kötelező!! Kivétel Biztosítási Nyilatkozat kitöltésével igazolja, mely biztosítónál rendelkezik érvényes utasbiztosítással) Sztornóbiztosítás: 1,5 %, utasbiztosítással kombináltan 10 000 Ft-ot meghaladó utazások esetében köthető. 
  • Belépőket: látnivalók megtekintése kívülről történik. 
  • Fix ülőhely: 2 000 Ft/fő (választott ülőhely esetén) alap esetben az együtt befizetőket egymás mellé osztjuk be. Csak a fix ülőhelyet igénylők tudják kérés szerinti helyüket, egyéb esetben csak az egymás mellett ülők páros és összetartozók együttes beosztására figyelünk. Reklámációt az ülésrenddel kapcsolatosan nem fogadunk el! 


Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze.

Hivatalos pénzneme a horvát kuna.

A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!

Útlevél nem szükséges! Kártyás személyi igazolvány elegendő!

 Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező