>

Túrázás, vízimalmok a Vrbas-folyón akár raftinggal!!
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:33863
Cél:Banja Luka (Bosznia-Hercegovina),
Szállás:Panzió
Ellátás:Félpanzió
Felszállási lehetőségek:Pécs- Harkány-Budapest Dunaújváros-Szekszárd
Útvonal:Budapest-Pécs- Sl. Brod - Banja Luka

Utazás ára

30.900Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:. .


 

Baráti társaságoknak, cégeknek bármely választott időpontban megszervezzük, 8 fős csoportoktól egészen nagy buszos létszámokig bármely településről indulva Magyarországon!
Kérje árajánlatunkat elérhetőségeinken! 

 

 

 

Alap szintű rafting pályáról van szó, aki kicsit ijedősebb azt beljebb helyezzük el a csónakban. Nem kell félni, mindenkire vigyázunk! Kacsintás Tehát, aki nem akar raftingolni - bár isteni vétek kihagyni - sétálhat a Vrbas folyó mentén ebben a szép környezetben, napozhat a folyó parton, vagy meg is mártózhat a krisztálytiszta hegyi folyó vizében! Késő délután van még lehetőség röplabdázni, focizni a homokos pályán! 


1.nap: indulás a pécsi Domus parkolóból 04.00 órakor.
Horvátországon keresztül Bosznia Hercegovinába érünk, az érdekes helyzetű Banja Luka város lesz a célirányunk. Az ország második legnagyobb városa és egyben a szerb területek mai központja, így fontos közigazgatási központ is egyben.

1.opció: Azokkal, akik nem szeretnének raftingolni kiszállás a buszból, majd megnézzük Banja Luka nevezetességeit. Ma egy nyüzsgő, pezsgő város, nem is gondolnánk, hogy milyen fejlett, szép sétáló utca, piac helyi növényekkel, virágokkal, üzletek, boltok jó minőségű ruhanemű-cipő, bőrárúval, valamint fagyizók, cukrászdák, számtalan kávézó található meg a központban, a látnivalók mentén... Tehát hosszabban, részletesebben töltjük el a napot a város megtekintésével. 

2. opció: Akik raftingolnak, Követjük még egy kicsit a Vrbas folyót, ahol is elérkezünk a rafting helyszínére. 

Rövid oktatás, felszerelés próba, majd neki indulunk kb. 2 órás rafting programunknak, ahol helyi vezetőnk lesz majd segítségünkre. Csodás tájon a Dinári hegyek ölelésében a Vrbas kanyonjait élvezzük. 

Semmiféle előképzettséget nem igényel, nem veszélyes szakaszon haladunk. 
Minimális fizikai álloképesség szükséges hozzá.


A 2 különböző program után együtt keressük fel a keskeny Krupa-folyó mini vízi malmait, melyeket kis vízesések táplálnak a mai napig. Nagyon szép látvány, általában házi termékeket (pálinka, bor, liszt, méz) árulnak itt a helyiek a környékén, amiből akár válogathatunk. 

Ezután vissztérünk táborunk helyszínére, ahol vacsorával várnak minket, társaságban, jó hangulatban töltjük az estét, felidézve a jobbnál jobb pillanatainkat. Kacsintás

Este szállásunk is itt lesz. Tehát a folyó parton, akár későig is élvezhetjük az estét. 


2.nap:
Reggeli után egy gyalog túrára invitálunk mindenkit. Egy darabig busszal haladunk, majd leállunk és innen túrázunk felfelé a kő hídhoz, elérünk a környék egykoron uralkodó erődítményének maradványaihoz, mely a környékbeli lakosok védelméül szolgált. Igaz ide megeröltető meredekebb részen jutunk fel, ám az erőfeszítés megéri, teljes panoráma a Vrbas-folyó völgyére és egy szerb ortodox Kolostorra. ( különösebb túrázó előképzettséget nem igényel, kényelmes cipő, fitt testi állapot) 

Ezután ellátogatunk a Trappista szerzetesek kolostorába, hazánkhoz legközelebb itt található egy ilyen kolostor, méghozzá Boszniában, egyébként a világon 102 darab kolostor lelhető fel, főként Belgium, Németország, Franciaország és ázsiai részeken. Megtiszteltetés, hogy zárt falaik közé beengednek minket, hiszen a trappistákat a legszigorúbb szerzetesrendnek tartják. Imádság, önmegtagadás, fizikai munka és csend jellemzi a mindennapjaikat. A szerzetesek egyszemélyes cellákban élik életüket, rendkívül egyszerű körülmények között és fehér, festetlen, lenvászonból készült hosszú újjú habitust viselnek. Mivel teljesen önellátó életmódot élnek, az élelmiszert is maguknak állítják elő, így lehetséges, hogy megismerhetjük a rendjükről elnevezett, hazánkban a leggyakrabban használt sajtot, a trappistát.

Trappista sajtot vásárolhatunk, illetve gyógynövényes olajaikat, gyógyító termékeiket ismerjetjük meg. 

Majd tőle nem messze útba ejtjük a  Nektar Sörgyár éttermét, ahol egy fantasztikus banja lukai cevapra is érdemes időt szánni, igazi különlegesség, más mint máshol Boszniában! Természetesen egy jó korsó Nektar Sörrel az igazi. Ha sörözünk már csak azért is megéri megkóstolni a gyárból frissen érkező nedűt!!

Délután haza utazás, a késő esti órákra 21-.00 óra Pécsett vagyunk.

 

Az ár tartalmazza:

  • Buszos utazást,
  • Szállást 1 éjszakára családi panzióban 2-3-4 ágyas szobákban, id.forg.adóval, reggelivel, vacsorával
  • Az 1-es opciót választóknak banja lukai vezetést, belépőt az Iszlám dzsámiba, ahol toilettet is használhatunk cserébe, 2-es opciót választóknak Rafting programot felszereléssel, túravezetővel 
  • Túrázást a Kő hídhoz
  • Csoportkísérőt
  • Foglalási díjat


Az ár nem tartalmazza:

  • BBP biztosítást: 1 000 Ft/fő, ( Kötelező!! Kivétel Biztosítási Nyilatkozat kitöltésével igazolja, mely biztosítónál rendelkezik érvényes utasbiztosítással)
  • Tradicionális Cevap ebéd egy sörrel: kb 7 €/fő 
  • Felszálló hely felár: Budapest- Dunaújváros vonalán transzfer díj: 12 000 Ft/fő.
  • Fix ülőhely: 2 000 Ft/fő: ( választott ülőhely) együtt jelentkezők alapvetően egymás mellé kerülnek beosztásra. Csak a fix ülőhelyet igénylők tudják kérés szerinti helyüket, egyéb esetben csak az egymás mellett ülők páros beosztására figyelünk. Reklámációt az ülésrenddel kapcsolatosan nem fogadunk el! Kis busz ülésrend tekintendő! 

 

Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül.
A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze.
Foglalást telefonon NEM fogadunk! 


Lemondás: a lemondás nem díjtalan! A lemondási díj mértékét az 1 napos vagy a több napos utak utazási  szerződései alapján számoljuk! Foglalás előtt kérjük tekintse át részletesen Utazási Szerződésünk pontjait ITT! 


Az utazás min. 40 fő esetén indul. Minden utazásunknál érvényes az irodánk által kiszabható KÖTELEZŐ kis csoportos felár, melyet 1000 - 5000 Ft/fő közötti összegben határozhatunk meg, amennyiben a minimumot nem érjük el, de az indítást reálisnak tartjuk. 


Hivatalos pénzneme a bosnyák márka, DE kisebb címletű papír euro vitele javasolt!

A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!

Útlevél nem szükséges! Kártyás személyi igazolvány elegendő!Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező