Egy csepp Dél-Erdély, Temesvár: építészet és botanikus kert!
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:33878
Cél:Arad (Románia), Temesvár (Románia),
Szállás:Nincs
Ellátás:Önellátás
Felszállási lehetőségek:Pécs- Szederkény- Mohács- Baja- Szeged
Útvonal:Pécs- Mohács- Baja- Szeged- Arad

Utazás ára

7.500Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:. .


                                                 

 
 Bejáró utunkon az esetlegesen előforduló pontatlanságokért reklamációt nem fogadunk el!!!

1.nap: Indulás Pécsről, a Domus parkolóból 05.00 órakor.
Felszállások: Szederkény- Mohács- Bátaszék- Baja.

Utazás a Bánság központjába, Temesvárra. Temesvár az ország legfejlettebb, legnyugatiasabb nagyvárosa színvonalas éttermekkel, vendéglátóhelyekkel, nyáron igazi nyüzsgő, mediterrán hangulattal. Talán nem véletlen, hogy Temesváron robbant ki az 1989-es forradalom Megérkezés után gyalogos városnézés a bájos román városban, melyet gyakran emlegetnek kis Bécs-ként, nem hiába az osztrák hatások fellelhetőek az építészetben, gasztronómiában és kultúrában is.

A Belváros egyértelműen gyalogos forgalomnak van fenntartva, sétálgatunk gyönyörű terei, építészeti gyöngyszemei közt. A gondozott parkban sétálgatva egyszerre szembetaláljuk magunkat a román Mária Királynő bronz szobrával. Pedig nekünk magyaroknak jó okunk lenne őt ismerni. Az ő érdemeinek köszönhető, hogy Erdély ma Romániához tartozik.

Romániában a Parkvárosként, vagy Virágvárosként ismert Temesvár viszonylag jól karbantartott zöldövezeteiről is híres. Parkok hálózatán sétálhatunk keresztül, amelyek a történelmi városközpontot övezik. Ilyen a Rózsakert, a Központi Park, valamint a Gyerekek Parkja, A Botanikus Kert. 1986 június 29. - én nyitotta meg kapuit a látogatók előtt, gyönyörű rózsák, mediterrán kert, és Erdély fái virágai egy helyen, ilyenkor a legszebb májusban.

A város leghangsúlyosabb része a központjában épült hatalmas tere, amelyet 1989-es forradalom után a Győzelem terének neveztek el.

A teret a két végében épült ortodox katedrális és az operaház uralja, köztük a 19-20 század fordulóját idéző, monarchiabeli szecessziós stílusú épületek állnak. 
A Dóm-tér hangulatát a barokk épületek határozzák meg, hangsúlyos épülete a 18. századi püspöki székesegyház, a szerb ortodox székesegyház és a Savoyai Jenő herceg palotája. 
Az egykori vár maradványait a Hunyadi-kastély őrzi, míg a középkori városfal részletei is néha feltűnnek a városban.

Szabadidő keretében vásárlási lehetőség.

Közös ebéd a belvárostól nem messze egy hangulatos helyen. Megkóstoljuk a helyi miccset egy finom román sörrel. 

Ellátogatunk a Béga azaz a Tisza partra is, ahol kellemes vízparti környezetben fogyaszthatunk el egy kávét, teát, pohárt bort vagy sört... 

 Kb 18.00 órakor haza indulás. Érkezés Pécsre a késő esti órákban. 

 

Az ár tartalmazza:

  • Buszos utazást,
  • Csoportkísérő Idegenvezetőt
  • Foglalási díjat

 

Az ár nem tartalmazza:

  • BBP utasbiztosítás: 500 Ft/fő ( Kötelező!! Kivétel Biztosítási Nyilatkozat kitöltésével igazolja, mely biztosítónál rendelkezik érvényes utasbiztosítással)
  • Sztornóbiztosítás: 10 000 Ft/fő feletti értékű utazásnál köthető: 1,5 % utasbiztosítással együtt kombinált akcióval. 
  • Ebéd: kis adag, 4 db miccs (cevap helyi megfelelője)+ mustár+ kenyér+ sör: 7 € az étlapról választható a továbbiakban desszert, kávé, fizetése helyben. 
  • Fix ülőhely: 2 000 Ft (választott ülőhely esetén) alap esetben az együtt befizetőket egymás mellé osztjuk be. Csak a fix ülőhelyet igénylők tudják kérés szerinti helyüket, egyéb esetben csak az egymás mellett ülők páros beosztására figyelünk. Első 4 ülőhely NEM FOGLALHATÓ!
    Reklámációt az ülésrenddel kapcsolatosan nem fogadunk el! 

 

Fizetési feltételek: Személyesen pécsi irodánkban vagy gyors online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze.
Foglalást telefonon NEM fogadunk el! 


Útlevél nem szükséges, új kártyás típusú személyi igazolvány elegendő!Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező