>

Túrázás, vízesések az Una+ Plitvicei Nemzeti Parkban
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:33890
Cél:Bihács (Bosznia-Hercegovina), Plitvice (Horvátország), Banja Luka (Bosznia-Hercegovina),
Szállás:Panzió
Ellátás:Reggeli
Felszállási lehetőségek:Pécs- Szentlőrinc - Szigetvár- Barcs
Útvonal:Pécs- Plitvice

Utazás ára

25.900Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:. .


2020-ban is minden utazásunknál kedvezményesebb áron biztosítjuk a foglalást,

amennyiben az indulás előtt min. 30 nappal előbb történik.

 

Vízesés

Sok-sok hosszú mérföld után, A folyó el kéne fáradjon tán, De hol odébb útja vége látszik, Ott gyorsul s vadabbul játszik. 

Taraját egyre feljebb hajtva, Ijedten kapaszkodik a partba, Miközben medrében suhan, Mert fél, hogy arrébb lezuhan. 

S valóban, odébb a hűs víz alatt, Medre pillantás alatt megszakad És hol eltűnni látszik a vízfodor, Azt hinnéd, ott már csend honol. 

De nem ott van a világnak vége, Bár, mit hallasz majd odaérve, Idézi füleidnek a pokol hangját, Emelve feljebb a víznek rangját. 

Az alvót haragosan ijesztS reménytelen kutatja szemed, Nem tudod meg, hiába lesed, Tekinteted, ha át is töri a ködöt, 
Mi rejtőzik a vízfátyol mögött. Ám kárpótol mindezért a látvány, hogy sok apró cseppre hullván, 
Mint szél hordta porfelhő, a pára, Leszáll csendben levélre, fára. S mikor a zöld levél elnehezül, Áttetsző kis veggyöngybe gyűl, 
És bepottyan a partról a mederbe, Utazik megint, újabb utakra lelve. s e csodás látványt koronázva, Költők fantáziáját hozva lázba, 
Felette a hosszú, színes márvány,Hajlít diadalkaput a szivárvány.

Program:

1.nap.

 Indulás a Pécsi Domus parkolóból 05.00 órakor. A napot az UNESCO világörökségi tóvidéken töltjük. A 8 km hosszú alsó- és felső tavakat járhatjuk be gyalog, kishajók és vonatok segítségével. A belépőjegyet gondosan meg kell őrizni, hiszen ezzel szállhatunk fel az autóbuszra, illetve a hajóra. A jegyek eltérő színűek, a park területén sétálva ezt a színt kell követnünk. Attól függően, hogy melyik bejáraton át lépünk be a parkba, először hajóval vagy busszal indulunk kirándulni, s a séta végén másik közlekedési eszköz visz vissza bennünket a kijárathoz.Szállásunk közel lezs egy panzióban a határ mentén.

2.nap: 

Az érintetlen természeti tájairól ismert Bosznia Hercegovinába utazunk, hogy felkeressük kevésbé ismert ám annál szebb védett területét, az UNA Nemzeti Parkot.

A hosszan kanyargó Una a határfolyó Bosznia-Hercegovina és Horvátország között. Egyik nap ezen oldal, másik nap azon oldalt tekinthetjük meg. 

A folyó Martin Brod és Bihać között többé-kevésbé egy szurdokvölgyben folyik, amelyen számos kisebb-nagyobb vízesés található. A folyó és környékének védelme érdekében hozták létre ezen a szakaszon 2008-ban az Una Nemzeti Parkot. Először déli felét keressük fel Martin Brod-nál , leparkolunk a falu szélén a busszal, itt átszállunk helyi járműre amely végig visz bennünket eme csodálatos tájon  mely  máig megőrizve természeti szépségétmutatja meg magát nekünk. Majd gyalogosan keressük meg vízeséseit, igen érdekes, akár egy múzeum falu is lehetne régi malmaival, ám mivel ma is élő település, szerbek lakta övezet így a mindennapjaikba láthatunk bele... 

Ezután északra utazunk a helyi busszal, ami elvisz minket a hőn áhított Strbacki Buk Vízesésig. A vízesés a Plitvicei - tavak testvére, mindkét ország, Horvátország és Bosznia legnagyobbika, 24 m magasságból esik alá vízzuhataga. Csodás látvány!!! Végül a helyi kis busszal visszazötykölődünk a makadám úton kint hagyott autóbuszunkhoz. Esti órákban érkezünk Magyarországra.

 

 

 

Az ár tartalmazza:

  • Buszos utazást, nyugati típusú autóbusszal, Wc használat nélkül
  • Szállást, 2-3 ágyas szobákban, reggelivel, idegenforgalmi adóval
  • Csoportkísérő idegenvezetőt
  • Foglalási és szervezési díjat


Az ár nem tartalmazza:

  • BBP biztosítás: 1 000 Ft, ( Kötelező!! Kivétel Biztosítási Nyilatkozat kitöltésével igazolja, mely biztosítónál rendelkezik érvényes utasbiztosítással)
  • Vacsora: 3 000 Ft/fő. Csak előre és kötelező ! ( leves, fő étel salátával) 
  • Egyágyas felár: 4 000 Ft, TÁRSÍTÁSI Garanciát nem vállalunk! Szívesen segítünk egyedülálló utasoknak az utitárs keresésben, ehhez javasolt a mielőbbi jelentkezés, hogy minél több ideig láthatóvá tehessük. Ellenkező esetben az egyágyas felár megfizetése KÖTELEZŐ! 
  • Belépőket: Una Nemzeti park belépő, helyi szállítás 12 €, Plitvice Nemzeti Park 180 kuna/fő. 2020-as ár! (Plitvice 2020-tól előre fizetendő irodánkban,  ugyanis előre kell utalnunk a belépő árat! )

  • Fix ülőhely: 2000 Ft/fő ( választott ülőhely) együtt jelentkezők alapvetően egymás mellé kerülnek beosztásra.  Csak a fix ülőhelyet igénylők tudják kérés szerinti helyüket, egyéb esetben csak az egymás mellett ülők páros beosztására figyelünk. Első 4 ülés NEM FOGLALHATÓ! Reklámációt az ülésrenddel kapcsolatosan nem fogadunk el! 


Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze.
Foglalást telefonon NEM fogadunk! 


Lemondás: a lemondás nem díjtalan! A lemondási díj mértékét az 1 napos vagy a több napos utak utazási  szerződései alapján számoljuk! Foglalás előtt kérjük tekintse át részletesen Utazási Szerződésünk pontjait ITT! 


Az utazás min. 40 fő esetén indul. Minden utazásunknál érvényes az irodánk által kiszabható KÖTELEZŐ kis csoportos felár, melyet 1000 - 5000 Ft/fő közötti összegben határozhatunk meg, amennyiben a minimumot nem érjük el, de az indítást reálisnak tartjuk. 

 

A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!

Útlevél nem szükséges, új kártyás típusú személyi igazolvány elegendő! Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező