Túrázás, vízesések az Una+ Plitvicei Nemzeti Parkban
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:33890
Cél:Bihács (Bosznia-Hercegovina), Plitvice (Horvátország),
Szállás:Panzió
Ellátás:Reggeli
Felszállási lehetőségek:Pécs- Szentlőrinc - Szigetvár- Barcs
Útvonal:Pécs- Bihac

Utazás ára

28.900Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:Turnus elment!


  2018-ban is minden utazásunknál kedvezményesebb áron biztosítjuk a foglalást,
amennyiben az indulás előtt min. 30 nappal előbb történik.

 

1.nap.04.28. Indulás a Pécsi Domus parkolóból 04.00 órakor. Szentlőrinc- Szigetvár- Barcs vonalon utazunk. 
Az érintetlen természeti tájairól ismert Bosznia Hercegovinába utazunk, hogy felkeressük kevésbé ismert ám annál szebb védett területét, az UNA Nemzeti Parkot.

A hoszan kanyargó Una a határfolyó Bosznia-Hercegovina és Horvátország között. Egyik nap ezen oldal, másik nap azon oldalt tekinthetjük meg. 

A folyó Martin Brod és Bihać között többé-kevésbé egy szurdokvölgyben folyik, amelyen számos kisebb-nagyobb vízesés található. A folyó és környékének védelme érdekében hozták létre ezen a szakaszon 2008-ban az Una Nemzeti Parkot. Először déli felét keressük fel Martin Brod-nál, leparkolunk a falu szélén a busszal, majd gyalogosan keressük meg vízeséseit, igen érdekes, akár egy múzeum falu is lehetne régi malmaival, ám mivel ma is élő település, szerbek lakta övezet így a mindennapjaikba láthatunk bele... 

Ezután északra utazunk, buszunkkal a park szélén parkolunk le és átszállunk a parkba beszállító helyi buszra, ami elvisz minket a hőn áhított Strbacki Buk Vízesésig. A vízesés a Plitvicei - tavak testvére, mindkét ország, Horvátország és Bosznia legnagyobbika, 24 m magasságból esik alá vízzuhataga. Csodás látvány!!! Végül a helyi kis busszal visszazötykölődünk a makadám úton kint hagyott autóbuszunkhoz. Szállás elfoglalás a környéken. Vacsora.

 

2.nap: 04.29 Reggeli, majd átutazunk a szomszédba a Plitvicei-tavakhoz. 
A napot az UNESCO világörökségi tóvidéken töltjük. A 8 km hosszú alsó- és felső tavakat járhatjuk be gyalog, kishajók és vonatok segítségével. A belépőjegyet gondosan meg kell őrizni, hiszen ezzel szállhatunk fel az autóbuszra, illetve a hajóra. A jegyek eltérő színűek, a park területén sétálva ezt a színt kell követnünk. Attól függően, hogy melyik bejáraton át lépünk be a parkba, először hajóval vagy busszal indulunk kirándulni, s a séta végén másik közlekedési eszköz visz vissza bennünket a kijárathoz.

Haza indulás késő délután, érkezés vissza Pécsre éjfél környékén. 

 

Az ár tartalmazza:

 • Buszos utazást,
 • Szállást, 2-3 ágyas szobákban, reggelivel, idegenforgalmi adóval
 • Csoportkísérő idegenvezetőt
 • Foglalási díj


Az ár nem tartalmazza:

 • BBP biztosítás: 1 000 Ft, ( Kötelező!! Kivétel Biztosítási Nyilatkozat kitöltésével igazolja, mely biztosítónál rendelkezik érvényes utasbiztosítással)
 • Vacsora: 3 000 Ft/fő. Csak előre és kötelező ! ( leves, fő étel salátával) 
 • Egyágyas felár: 4 000 Ft, TÁRSÍTÁSI Garanciát nem vállalunk! Szívesen segítünk egyedülálló utasoknak az utitárs keresésben, ehhez javasolt a mielőbbi jelentkezés, hogy minél több ideig láthatóvá tehessük. Ellenkező esetben az egyágyas felár megfizetése KÖTELEZŐ! 
 • Belépőket: Una Nemzeti park belépő, helyi szállítás 10 €,
  Figyelem!! Árváltozás!! 2018 áprilistól! Plitvice Nemzeti Park előszezon+ utószezon: 130 kuna/fő.

 • Fix ülőhely: 2000 Ft/fő ( választott ülőhely) együtt jelentkezők alapvetően egymás mellé kerülnek beosztásra.  Csak a fix ülőhelyet igénylők tudják kérés szerinti helyüket, egyéb esetben csak az egymás mellett ülők páros beosztására figyelünk. Első 4 ülés NEM FOGLALHATÓ! Reklámációt az ülésrenddel kapcsolatosan nem fogadunk el! 


Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze.
Foglalást telefonon NEM fogadunk! 


A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!

Útlevél nem szükséges, új kártyás típusú személyi igazolvány elegendő! Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező