Faúsztatók útja: Szurdok túra kiépített útvonalon
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:33894
Cél:Graz (Ausztria),
Szállás:Nincs
Ellátás:Önellátás
Felszállási lehetőségek:Pécs-Szentlőrinc-Szigetvár-Kaposvár-Marcali-
Útvonal:Pécs-Rábafüzes-Graz

Utazás ára

9.900Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:2018. május 19.


 2018-ban is minden utazásunknál kedvezményesebb áron biztosítjuk a foglalást,
amennyiben az indulás előtt min. 30 nappal előbb történik


 Bejáró utunkon az esetlegesen előforduló pontatlanságokért reklamációt nem fogadunk el!!!


Indulás Pécsről a Domus parkolóból 03.00 órakor utazás Ausztriába. Folymatos utazás rövid megállókkal. Végcélunk a mai napon: Mendlingtal, ahogy egy kelelmeset fogunk túrázni, 
Az Erlebniswelt Mendlingtal nem egy egyszerű szurdok, hanem komplex élményvilág sok látnivalóval, érdekességgel és lenyűgöző természetes és mesterséges építménnyel.

Az egész völgy túlsó végét jelentő Hammerherrenhaus fogadó innen 3260 méterre van, tehát több mint 3 km a bejárható rész (és ugyanennyi vissza is...). Ezért elég hosszú ez a völgy, és ha a látnivalókat alaposan végignézzük és elidőzünk mindenhol, akkor akár egy egész napot is rá lehet szánni. 

Ma turistaútként hasznosítják a régi kocsiutat, és a séta közben több nagy táblán megismerkedhetünk az erdő fáival is.

Látvány-faúsztatás minden hónap első vasárnapján és harmadik szombatján van, amikor 13:30-tól ingyenes vezetést is tartanak, valamint a malom 10 órától, a fűrészüzem pedig 13 órától üzemel.

Megnézhetünk egy igazi fekete- vagy füstös-konyhát is, ahol a nyílt tűzön sütöttek-főztek, ezért a füsttől a konyha fala egészen fekete. Látványos kovácsműhely is berendezésre került, rengeteg korabeli szerszámmal. 

Az egyik tavat 250 éve a kovácsok létesítették saját háztartásuk hallal történő ellátása érdekében. A kovácsműhely bezárása után a tó is magára maradt kb. 100 évvel ezelőtt. 2001-ben, az Erlebniswelt Mendlingtal, azaz a Mendling-völgyi élményvilág kialakításának keretei között rehabilitálták a tavat és építettek mellé még többet, pisztrángok nevelése céljából. Sőt, kialakítottak egy lejáratot üvegfallal, ahol megnézhetjük a halakat a víz alatt is.
Az élményvölgy vége a Hammerherrenhaus fogadónál van, a fogadóban többféle pisztrángot is kóstolhatunk, itt lesz idő tehát étkezésre - egy másik úton is visszatérhetünk Lassingba. 

Visszaindulás 18.00 órakor. Érkezés Pécsre hajnali órákban.  

 

Az út időjárástól függetlenül indul. 

 

Az ár tartalmazza:

  • buszos utazást 
  • csoportkísérő idegenvezetőt
  • foglalási díjat


Az ár nem tartalmazza:

  • BBP biztosítást: 500 Ft/fő  (Kötelező!! Kivétel Biztosítási Nyilatkozat kitöltésével igazolja, mely biztosítónál rendelkezik érvényes utasbiztosítással)
  • Belépők: felnőtt: 8 €, kedvezményes: 5 €, családi jegy (felnőttek és gyerekek 15 éves korig): 19 €
  • Fix ülőhely: 2 000 Ft/fő  (választott ülőhely ) alap esetben az együtt befizetőket egymás mellé osztjuk be. Csak a fix ülőhelyet igénylők tudják kérés szerinti helyüket, egyéb esetben csak az egymás mellett ülők páros beosztására figyelünk. Első 4 ülőhely NEM FOGLALHATÓ! 
    Reklámációt az ülésrenddel kapcsolatosan nem fogadunk el! 
     

Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze. 

Útlevél nem szükséges! Kártyás személyi igazolvány elegendő!Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező