Székelyföld legszebb tájain
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:33897
Cél:Brassó (Románia), Korond (Románia), Kolozsvár (Románia), Csíksomlyó (Románia),
Szállás:Falusi szálláshely
Ellátás:Félpanzió
Felszállási lehetőségek:Pécs-Pécsvárad-Bonyhád-Szekszárd- Budapest
Útvonal:Pécs-Kolozsvár

Utazás ára

69.900Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:Turnus elment!


 Budapesti partnerünkkel közös szervezésben: 

Biztos indulású: MÉG kb. 10 hely!!! 
 

1. nap: Indulás Pécsről a Domus parkolóból 02:45 órakor, felszállások Pécsvárad- Szekszárd- Paks- Budapest vonalon. Budapesten átszállás a nagy buszra, csoportunk egyesül, majd továbbutazás Románia irányába idegenvezetőnkkel. 

Utazás, rövid pihenőkkel az ártándi határátkelőhöz. A határátkelés után érkezés Nagyváradra, városnézés: Püspöki székesegyház, Kanonok sor, Szent László-szobor. Bánffyhunyadon látogatás a jellegzetes kalotaszegi református templomban, majd utazás tovább Kalotaszentkirályra, a szállásadó faluba. Ismerkedés Kalotaszeg népművészetével. Az ízletes vacsora elfogyasztása után a szálláshelyek elfoglalása.


2. nap:
Reggeli után utazás Kolozsvárra, ahol a város főbb nevezetességeivel ismerkedik meg a csoport: Szent Mihály-templom, Mátyás király lovas szobra, Mátyás király szülőháza, református templom, Szent György-szobor. Torockón, az Europa Nostra díjas aranyosszéki faluban séta a híres házsoron és látogatás a múzeumban, ahol utasaink megismerhetik az egykori bányászváros, Erdély legnyugatibb székely településének történetét. Utazás tovább Marosvásárhelyre, városnézés: Kultúrpalota, Toldalaghy-palota, Teleki-téka. Szovátán keresztül érkezés Korondra. Vásárlási lehetőség a székely kézművesek portékáiból. Vacsora és szállás Székelyszentléleken. (3 éj)


3. nap: 
Utazás Csíksomlyóra, látogatás a kegytemplomban. Kirándulás a Gyilkos-tóhoz és a Békás-szorosba. Út közben megálló a madéfalvi Siculicidium-emlékműnél és a karcfalvi XV. századi erődített templomnál. Látogatás Borzonton a kézműves faluban. Innen a Basa Keresztátihoz címzett fogadóba vezet az út, ahol egy hangulatos székely vacsoraestben és feledhetetlen erdei kocsikázásban lesz a csoportnak része.


4. nap:
Farkaslakán tisztelgés Tamási Áron emlékének. Szejkefürdőn látogatás Orbán Balázs síremlékénél, amelyhez székelykapuk egész során át vezet az út. Kirándulás a Szent Anna-tóhoz és a Mohos-tőzeglápban, majd utazás Alsócsernátonba. Itt látogatás a Székelyföld leggazdagabb falumúzeumában. Kézdivásárhelyen városnézés. Székelyudvarhelyen ismerkedés a város főbb nevezetességeivel.


5. nap:
A korai reggeli után utazás Segesvárra, városnézés: Óváros, Óratorony, Schuller-ház. Tordán izgalmas látogatás a sok évszázada üzemelő, látványos sóbányában. A Királyhágón vagy Körösfőn pihenő, majd érkezés az ártándi határátkelőhöz. Érkezés leszállóhelytől függően az esti-éjjeli órákban Budapestre.

6.nap: haza érkezés Budapestre késő este, átszállás kis buszunkra majd továbbutazás Pécsre, a 6-os úton leszállási lehetőségekkel. Érkezés a kora hajnali órákban. 

 

Az ár tartalmazza:

 • Buszos utazást 
 • Szállást félpanziós ellátással magyar családoknál, fürdőszoba használattal
 • Csoportkísérő Idegenvezetőt
 • Kalotaszegi bemutatót
 • Székely vacsoraestet
 • Foglalási díjat

 

Az ár nem tartalmazza:

 • BBP biztosítást: 3000 Ft/fő ( Kötelező!! Kivétel Biztosítási Nyilatkozat kitöltésével igazolja, mely biztosítónál rendelkezik érvényes utasbiztosítással)
 • Belépők árát: (kb. 70 RON/fő és 1 200 Ft/fő).
 • Kötelező útlemondási biztosítást: 960 FT/fő
 • Egyágyas felár: 9 800 Ft/fő
 • Fix ülőhely: 2.000 FT/Fő ( választott ülőhely) egyéb esetben a maradék helyek indulás előtt kerülnek beosztásra, melyről tájékoztatást a buszra felszálláskor adunk! A beosztás automatikusan az együtt jelentkezők tekintetében történik párosával! 

 

Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze.
Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező