>

Székelyföld legszebb tájain akár medvelessel!
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:33897
Cél:Brassó (Románia), Korond (Románia), Kolozsvár (Románia), Csíksomlyó (Románia),
Szállás:Falusi szálláshely
Ellátás:Félpanzió
Felszállási lehetőségek:Pécs-Pécsvárad-Bonyhád-Szekszárd- Budapest
Útvonal:Pécs-Kolozsvár

Utazás ára

81.000Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:2020. július 17.


 Budapesti partnerünkkel közös szervezésben: 

 

Sok éve töretlenül népszerű utazás fő célja Erdély legmegkapóbb része, a Székelyföld. A terület legnépszerűbb látnivalói mellett idéntől lehetőség van egy, a Madarasi-Hargitára felvivő kirándulásra és esti medvelesen való részvételre is.


1. Nap: Indulás Pécsről a Domus parkolóból 02:45 órakor, felszállások Pécsvárad- Szekszárd- Paks- Budapest vonalon közlekedő transzfer buszra, Budapesten átszállás a nagy buszra, csoportunk egyesül, majd továbbutazás Románia irányába idegenvezetőnkkel. Találkozás a kora reggeli órákban Budapesten. ( kb. 06.00 óra) Utazás, rövid pihenőkkel az ártándi határátkelőhöz. A határátkelés után érkezés Nagyváradra, városnézés: Püspöki székesegyház, Kanonok sor, Szent László-szobor. Magyarvalkón látogatás a jellegzetes kalotaszegi református templomban, majd utazás tovább Kolozsvárra ahol a város főbb nevezetességeivel ismerkedik meg a csoport: Mátyás király lovas szobra, Mátyás király szülőháza, református templom, Szent György-szobor. Vacsora és szállás Magyarlónán.

 

2. Nap: Reggeli után kirándulás a vadregényes Tordai-hasadékban. A számos legendában szereplő mészkőhasadék egy szépen kiépített, jól járható és izgalmas kanyontúrával járható be. Torockón, az Europa Nostra díjas aranyosszéki faluban séta a híres házsoron és látogatás a múzeumban, ahol utasaink megismerhetik az egykori bányászváros, Erdély legnyugatibb székely településének történetét. Utazás tovább Marosvásárhelyre, városnézés: Kultúrpalota, Toldalaghy-palota, Teleki-téka. Szovátán keresztül érkezés Korondra. Vásárlási lehetőség a székely kézművesek portékáiból. Euroval és lej-jel egyaránt lehetséges. Vacsora és szállás Székelyszentléleken. (3 éj)

 

3. Nap: Utazás Csíksomlyóra, látogatás a kegytemplomban. Kirándulás a Gyilkos-tóhoz és a Békás-szorosba. Út közben megálló a madéfalvi Siculicidium-emlékműnél és a karcfalvi XV. századi erődített templomnál. Utazás Borzontra, egy erdei fogadóba, ahol egy hangulatos székely vacsoraestben és feledhetetlen erdei kocsikázásban lesz a csoportnak része.

 

4. Nap: Ezen a napon választhatnak utasaink, hogy a csodálatos vulkanikus tóhoz, a Szent Anna-tóhoz és a Mohos-tőzeglápba kiránduljanak vagy az ikonikus Madarasi Hargitát hódítsák meg.
Útvonal A: Farkaslakán tisztelgés Tamási Áron emlékének. Szejkefürdőn látogatás Orbán Balázs síremlékénél, amelyhez székelykapuk egész során át vezet az út. Kirándulás a Szent Anna-tóhoz és a Mohos-tőzeglápban, majd utazás Alsócsernátonba. Itt látogatás a Székelyföld leggazdagabb falumúzeumában. Kézdivásárhelyen városnézés, majd utazás a szálláshelyre.
Útvonal B: egész napos fakultatív kirándulás a Madarasi Hargitára (7 500 Ft/fő), este medvelestúra (4 500 Ft/fő): A csoport ezen programot választó része reggeli után Szentegyházára utazik. Itt átszállnak a traktor vontatta szekerekre, amelyeken egy vidám kirándulás veszi kezdetét a Madarasi Hargitára, azaz az 1801 méter magas székelyek szent hegyére. A traktor a menedékházig viszi utasainkat, innen már csak másfél kilométeres gyalogtúra a kopjafákkal tűzdelt csúcs. A Madarasi Hargita meghódításának elengedhetetlen része a Szökő-vízesés és láp felkeresése. A kirándulás után utasaink visszaérkeznek a szállásadó faluba. Út közben megálló Székelyudvarhelyen, rövid ismerkedés a várossal. Az izgalmakban teli nap megkoronázásaként egy esti programot ajánlunk. Terepjárókkal visszük el az érdeklődőket az erdő mélyére, ahol kiépített medvelesből figyelhető meg a Kárpátok csúcsragadózója, a barnamedve.

 

5. Nap: A korai reggeli után utazás Segesvárra, városnézés: Óváros, Óratorony, Schuller-ház. Tordán izgalmas látogatás a sok évszázada üzemelő, látványos sóbányában. A Királyhágón vagy Körösfőn pihenő, majd érkezés az ártándi határátkelőhöz. Érkezés Budapestre az esti órákban.

6.nap: átszállás a transzfer buszra majd továbbutazás Pécsre, a 6-os úton leszállási lehetőségekkel. Érkezés Pécsre kb 02.00 órakor.

 

Az ár tartalmazza:

 • Buszos utazást a teljes program alatt és a Pécs- Bp- Pécs közötti transzfer szolgáltatást
 • Szállást félpanziós ellátással falusi turizmusban, fürdőszoba használattal
 • Csoportkísérő Idegenvezetőt
 • Foglalási díjat

 

Az ár nem tartalmazza:

 • BBP biztosítást: 3000 Ft/fő ( Kötelező!! Kivétel Biztosítási Nyilatkozat kitöltésével igazolja, mely biztosítónál rendelkezik érvényes utasbiztosítással)
 • Belépők árát: kb. 70 RON/fő 
 • utlemondási biztosítás kötelező! 1.040 Ft/Fő
 • Fak. kirándulást a Madarasi Hargitára: 7 900 Ft/fő Jelentkezéskor kérjük jelezni! Max a 2. részlettel fizetendő! 
 • Fak. medvelestúrát 4 900 Ft/fő Jelentkezéskor kérjük jelezni! Max a 2. részlettel fizetendő! 
 • Egyágyas felár: 9800,. Ft/fő
 • Fix ülőhely: 2.000 FT/Fő ( választott ülőhely) egyéb esetben a maradék helyek indulás előtt kerülnek beosztásra, melyről tájékoztatást a buszra felszálláskor adunk! A beosztás automatikusan az együtt jelentkezők tekintetében történik párosával! 

 

Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze.

Foglalást telefonon NEM fogadunk el! 

Lemondás: a lemondás NEM díjtalan! Annak feltételeiről érdeklődjön irodánkban! 

Útlevél nem szükséges, kártyás típusú személyi igazolvány elegendő!Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező