Szlovák Paradicsom: Csorba-tó- Dobsinai Jégbarlang-Tutajozás
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:33899
Cél:Dobsina (Szlovákia), Pozsony (Szlovákia),
Szállás:Hotel***
Ellátás:Félpanzió
Felszállási lehetőségek:Pécs- Szekszárd- Paks- Székesfehérvár- Budapest
Útvonal:Pécs- Budapest- Páprád

Utazás ára

47.900Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:. .


 

2019-ben is minden utazásunknál kedvezményesebb áron biztosítjuk a foglalást,
amennyiben az indulás előtt min. 30 nappal előbb történik!

 

Vidékről csatlakozó vendégeinknek ingyenes zárt parklolót
tudunk ajánlani Pécsett!

 

1. nap: Indulás a hajnali órákban 04.00 óra Pécs, Domus parkoló, utazunk Budapest irányban, Szekszárd- Paks- Dunújváros- Budapest  07.00 Népliget.

Hosszabb pihenőt tartunk Füleken. Felsétálunk a várhoz, körbe fényképezhetjük. Egyéni séta . Sétánk után Európa egyik legnagyobb és legszebb jégbarlangjához utazunk, mely Dobsinától nem messze fekszik. Itt találkozunk helyi idegenvezetőnkkel aki a többi napokon végig kísér bennünket. A barlang ma is „élő”, hiszen még ma is állandóan képződik benne jég, mely néhol 30-40 méter vastagságú. (Hozzanak magukkal kabátot, mert a barlangban a hőmérséklet 0 Celsius fok alatt van!
A szállás  Igló . Vacsora szállásunkon. 

 

2. nap: Reggeli után a Magas-Tátra második legmagasabb csúcsát hódítjuk meg, a Lomnici csúcsot. A 2632 méter magas hegyet kabinos felvonóval közelítjük meg. A program időjárás függő!
Visszatérve egy kellemes gyalogtúrával érjük el a két Tarpatak (Kis-Tarparak és Nagy-Tarpatak) egyesülése után keletkezett csodálatos vízeséseket. (Megfelelő, kényelmes cipőt hozzanak magukkal!)  
Levezetésként Ó-Tátrafüreden sétálunk, megcsodálva a Monarchia korabeli épületeket.Aki hosszabb túrát szeretne tennikérjük jelezze jelentkezéskor , úgy alakítjuk a programot. 
Fáradalmainkat ismét Igló a szállásunkon pihenjük ki. Vacsora.

 

3. nap: Reggeli után ismét egy csodálatos napot töltünk el együtt. A Poprád folyása mellett fekvő Késmárk, mögötte a Magas-Tátra csipkés csúcsaival a Szepesség legfestőibb fekvésű városa. Központjában áll a ma múzeumnak otthont adó reneszánsz stílusú, párkázatos, bástyákkal tagozott Thököly-vár, mely napjainkban gyönyörűen restaurálva van. Kora barokk kápolnával és a fekete várúrnő sötét legendájával a Tátra alatti város népszerű látványossága.

Tutajozás lesz mai fő attrakciónk a Dunajec-folyón, majd a Vörös Kolostort, amely nevét az építkezéshez használt vörös téglákról és a vörös cserepeiről kapta,1320 után kezdték építeni. Nemzeti Kulturális Emlék. A kolostort a Balkánról menekülő karthauzi szerzetesek alapították, történetét a római kat. egyház két szigorú rendje írja, a másik a kamalduli szerzetesrend. Igény esetén megtekinthetjük  még a Lublói várat. A múltban megkoronázott uralkodók találkozásairól, a lengyel koronázási ékszerek rejtegetéséről és Benyovszky Móric, a nemes és világutazó, Madagaszkár királya bebörtönzéséről volt híres. Szállás Igló. Vacsora.

 

4. nap Reggeli után Körmöcbánya lesz útközben a programunk: Az ősi bányaváros gótikus gyöngyszeme,az arany és ezüst lelőhelyeiről híres Körmöcbányát németajkú telepesek alapították és tették gazdaggá a XIII. századtól fogva. A híres körmöci aranyforintokat verő pénzverde messze földön híressé tette, királyi jogú településként meghatározó szereplője volt a középkori Felvidéknek. A lejtős, füves főtér felé emelkedő várnegyed meghatározó épülete a Szent Katalin-templom az ősi bányaváros gyöngyszeme. Itt töltjük el időnket idegenvezetőnkkel, majd búcsút veszünk tőle és folyamatos utazás Magyarországra.

Esti órákban érkezünk Pécsre.

 

 

Az ár tartalmazza:

 • Buszos utazást, nyugati típusú autóbusszal, Wc használat nélkül
 • Szlovák helyi idegenvezető költségét 
 • Szállást 2-3ágyas szobákban reggelivel és id.forg.adóval
 • Foglalási és szervezési díjat

Az ár nem tartalmazza:

 • BBP biztosítást: 2000 Ft, (Kötelező!! Kivétel Biztosítási Nyilatkozat kitöltésével igazolja, mely biztosítónál rendelkezik érvényes utasbiztosítással)
 • Belépőket: Dobsinai Jégbarland: 8 €, Lomcini csúcs: 20 €/fő oda-vissza-túrával érjezünk vissza ez kedvezőbb,
 • Körmöcbánya 4 euro ,Szepes vár 4 euro,Lőcse templom 3  € városháza 4 €  Zsigra 2 euro  Tutajozas 10 €, Lubloi var 5 € vagy Voros kolostor kolostor  3 €
 • Egyágyas felár 9 000 Ft/fő 
 • Kötelező vacsora 7500 FT/fő/3 alkalom ( kérjük előre jelezni ételallergia esetén ki milyen ételt  nem fogyaszthat ,megrendeléskor)
 • Fix ülőhely: 2 000 Ft (választott ülőhely) együtt jelentkezők alapvetően egymás melletti beosztássalCsak a fix ülőhelyet igénylők tudják kérés szerinti helyüket, egyéb esetben csak az egymás mellett ülők páros beosztására figyelünk. Az első 4 ÜLÉS nem foglalható! 

  Reklámációt az ülésrenddel kapcsolatosan nem fogadunk el! 

 

Fizetési feltételek: Személyesen pécsi irodánkban vagy gyors online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze.
Foglalást telefonon NEM fogadunk! 


Lemondás: a lemondás nem díjtalan! A lemondási díj mértékét az 1 napos vagy a több napos utak utazási  szerződései alapján számoljuk! Foglalás előtt kérjük tekintse át részletesen Utazási Szerződésünk pontjait ITT! 


Az utazás min. 40 fő esetén indul. Minden utazásunknál érvényes az irodánk által kiszabható KÖTELEZŐ kis csoportos felár, melyet 1000 - 5000 Ft/fő közötti összegben határozhatunk meg, amennyiben a minimumot nem érjük el, de az indítást reálisnak tartjuk. 


A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!

Útlevél nem szükséges, kártyás típusú személyi igazolvány elegendő!Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező