Wörthy-tó -Villach-Gmünd -Graz-Ossiacher-tó szépségei
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:33901
Cél:Riegersburg (Ausztria), Graz (Ausztria), Klagenfurt (Ausztria),
Szállás:Hotel***
Ellátás:Reggeli
Felszállási lehetőségek:Pécs- Szigetvár-Dombóvár-Kaposvár-Sásd-Marcali-
Útvonal:Pécs- Rábafüzes- Graz-Villach

Utazás ára

79.900Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:Turnus elment!


2018-ban is minden utazásunknál kedvezményesebb áron biztosítjuk a foglalást,
amennyiben az indulás előtt min. 60.nappal előbb történik

 

 

1. nap Indulás 04.30 órakor    Pécs– Sásd  05.00 óra  - Nagykanizsa- Rábafüzes határátkeléssel Graz irányába.

Első programunk a Riegersburgi Boszorkány Vár megtekintése a hegyen ( 2 óra) felvonóval vagy gyalog. 

Délután 2 órás városnézés Grazban, a Mura- folyó és az óváros felett magasodó meredek, erdős Schlossbergen, a Várhegyen állt Graz hajdani, erős, bevehetetlen vára. Napjainkban a Schlossberg a város egyik legnépszerűbb kirándulóhelye virágok tengerével és páratlan kilátással a város ódon háztetőire. Graz szimbóluma a város minden részéről jól látható, jellegzetes Óratorony. Felvonózás a Schlossbergre.

Továbbutazás, a Wörthy – tó elérése szállás elfoglalása, aki szeretne csobbanhat a tóban ingyenes belépővel, majd vacsora.  

 

2.nap: Reggeli után a gyönyörű Villach-ot nézzük meg, látnivalói: Szt. Jakab templom: gótikus stílusú plébániatemplom * Nikolaikirche: újgótikus templom ferences kolostorral, Landskron várromja, Történelmi belváros a főtérrel, Römerweg: az egykori Rómába vezető kereskedelmi út maradványai. Átutazunk az Ossiacher-tóhoz, ahol megtekintjük híres neves apátságát. Északi irányban utazunk egészen Gmündig, a környék csodaszép hegyi kisvárosába. Sétálunk a Fő téren, a régi kastély (gmündi vár), az új kastély (Lodron-kastély)a városfal körül, lesz lehetőség bemenni a Porsche Múzeumba.

Este felé visszaérkezünk a szállodába, majd csobbanhatunk még a Wörthi-tó strandján, ami 1 perc gyaloglásra található meg szállodánktól.  ( Aki egy egész napos pihenő programot szeretne magának beiktatni, természetesen arra is van lehetősége, hogy a szállodában vagy a strandon maradjon) 

 

3.nap: Reggeli a szállodában, majd utazás a közeli Wörthi-tóhoz, Klagenfurtba. Először a tó egyik hírességébe a Minimundusba látogatunk el. A miniatűr világban a Föld 53 országának több mint 170 híres épületét csodálhatjuk meg – természetesen kicsinyített másolatban. Külön érdekesség, hogy az eredeti építőanyagokat használták fel a miniatűr épületek elkészítésekor, 1:25 méretarányban. A meseszép parkban vasútmodellek is helyet kaptak, és van egy minikikötő is. Ezután a tó déli részén található Maria Wörthöz utazunk, mely felett magasodik a Pyramidenkogel kilátó. 54 m magas 3 szintes kilátó tetejére lifttel juthatunk fel, ahonnan csodás panorámában lesz részünk a tóra. Ezután Maria Wört kinyúló kis félszigetén nézhetik meg a kis idilli fekvésű falut katolikus templomával. Folytatjuk tovább a Wörthi-tó nyugati partján fekvő Veldenben. Félkör alakban épült ki a tó peremén. Karintia egyik leglátogatottabb, legforgalmasabb üdülőhelye, fényűző szállodákkal, nyüzsgő parti sétánnyal (Promenade), kaszinóval. Szórakozóhelyek, színházak, hangversenyek várják a látogatókat. Számtalan lehetőséget kínálkozik itt a vízi sportokra. Velden már 400 éves múltra tekint vissza, mint üdülőhely. Este vacsora a szállodában.

 

4.nap: Reggeli után a Hochosterwitz kastélyt keressük fel, mely Walt Disney-t megihlette Csipkerózsika kastélyának megálmodásakor. Európa egyik leglátványosabbb vára. Siklóval vagy gyalog közelíthetjük meg. Szlovénián keresztül jövünk haza felé, ahol megállunk 2.legnagyobb városában Mariborban. A belváros a célpontunk, gyalogos sétánk keretében érintjük nevezetességeit: az egyik leghíresebb a 400 éves szőlőtőke, mely még ma is terem, építészeti emlékei közül kiemelkedik a maribori kastély, melyet szép belvárosi terek vesznek körül. Következik a Szent János Székesegyház, a Zsinagóga, majd a Glavni trg, azaz a Fő tér, ahol a történelem de a jelenkor nyüzsgő-pezsgő élete folyik.
Rövid szabad időnkben kóstolunk a híres bársonyos szlovén vörösborból, a Zametne Crnnatból.

Folyamatos haza utazás pihenőkkel, érkezés az éjszakai órákban.

 

 Az ár tartalmazza:

 • buszos utazást
 • szállást szálloda 3* 2-3 ágyas szobákban büfé reggelivel, id.forg.adót,
 • csoportkísérő idegenvezetőt
 • ingyenes belépési lehetőséget a Wörther tavi strandra ( szállodától 1 perc gyaloglásra)
 • foglalási díjat
 • szervezési díjat

 

Az ár nem tartalmazza:

 • BBP utasbiztosítás: 2 000 Ft/fő (Kötelező!! Kivétel Biztosítási Nyilatkozat kitöltésével igazolja, mely biztosítónál rendelkezik érvényes utasbiztosítással- Európai Egészségbiztosítási Kátya- NEM utasbiztosítás! )
 • Csoportos vacsora kötelező: leves, fő étel 2 -féle közül választható, saláta bár, desszert: 12.000 Ft/3 vacsora
 •  Belépőket:  Pyramidenkogel kilátó: felnőtt: 13 €+ csúszdán lecsúszás: + 4 € egyéni árak mindenhol,  csoportos 20 főtől 10 €/fő+ czúszás.
 •  Minimundus: csoportos 20 főtől: 17 €
 •  Wörthy-tó Hajózás csoportos: kb. 10-15 €
 •  Csak hajó transzfer a szárazföldről a Wörthy- szigetre: kb. 5 €
 •  Riegersburgi vár: felvonóval oda-vissza kb. 14 €
 •  Hochosterwitz vár: 12 €+ 6 sikló
 •  Porsche Múzeum: 8 € ( előre telefonon bejelentés szükséges ha igény van rá)
 •  Fix ülőhely: 2 000 Ft/fő (választott ülőhely), egyéb esetben együtt jelentkezők egymás mellé kerülnek beosztásra. Csak a fix ülőhelyet igénylők tudják kérés szerinti helyüket, egyéb esetben csak az egymás mellett ülők páros beosztására figyelünk. Első 4 ülés nem vásárolható! 
  Reklámációt az ülésrenddel kapcsolatosan nem fogadunk el! 


Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors és hatékony online rendszerünkön keresztül.
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal.
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze.

 

A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!

Útlevél nem szükséges, kártyás típusú személyi igazolvány elegendő!
Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező