>

Dinári túra:Várak, tavak, hegyek, természet
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:33904
Cél:Tesanj (Bosznia-Hercegovina), Fojnica (Bosznia-Hercegovina),
Szállás:Falusi szálláshely
Ellátás:Reggeli
Felszállási lehetőségek:Pécs- Beremend vagy Harkány
Útvonal:Pécs- Zenica - Travnik

Utazás ára

28.000Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:. .


 

 Tavalyi Bejáró utunk sikere után idén is felkeressük e településeket, melyeken alap helyzetben csak áthajtanánk a tengerre menet. Most időt szánunk rá! Vigyor

Képeink között láthatóak a tavalyiak, egy kisebb csapattal egészen a csúcsig jutottunk! Nem volt megerőltető és hatalmas élmény! 

Akik pedig lazábban szeretnék tölteni a napot, körbesétálhatják a tavat, a falut. Minenki kellemesen, hasznosat tudja eltölteni idejét. Király

 

1.nap: 05.18. Igény esetén transzfer lehetőséggel lehet csatlakozni a pécsi indulásra, Bp- Paks- Szekszárd- Pécs vonalon. Ez esetben indulás Bp, Népligettel szemben, Planetárium parkoló 01.00 órakor. ( létszámtól függtelenül rendelhető transzfer partner cégünknél 10 000 Ft/fő oda-vissza út) 

Indulás a pécsi Domus parkolóból 04:30. órakor. Határátlépés délnek: Beremend vagy Harkány, felszállások ezen a vonalon. 

Folyamatosan utazunk Bosznia-Hercegovina belső részébe a Dinári- hegység nagyobb tagjai felé, elhagyva a nagy városokat letérünk a fő útról és a kisebb falvakat keressük fel, melyek zöldellő völgyekben lapulnak meg. Erre a kirándulásra a természet, a vizek, folyók, hegyek, fenséges panoráma szerelmeseit várjuk! Igyekszünk egy felejthetetlen napot tölteni a természetben, élvezve a friss hegyi levegőt, a zöldellő réteket, legelésző lovak, marhák, juhok látványát.

Először egy közepes méretű hangulatos városba Tesanjba térünk be. A város nagy építőjeként a hős Ferhad béget tartják számon, aki unokaöccse volt a nemes Szulejmán szultánnak - "a mohácsi győzelem részesének". Érdemes felmennünk a várba, mert a legmagasabb részről csodálatos kilátás nyílik az óvárosra és a település más részeire is. Az óváros közepének egyik kis mellékutcájában található Ferhad bég dzsámija. Meglátogathatjuk a helyi piacot, ahol  a hegyekből érkező gazdák portékájukat árulják. Reggeli kávénkat elfogyaszthatjuk itt, ahogyan a bosnyákok kínálják.

Vranduk Váránál állunk meg, ma is megmaradt kis falunak az egyszerű házaival és az emberekkel. A Boszna folyó hullámai nyaldossák a szikla tövét, melyet vakmerően egészen a szakadék széléig sorakozó sárga agyagkunyhók öveznek. Zordonan néz maga köré az ódon várhegyés aki szeretné a megmaradt belső várat is megtekinteni szabadidőben megteheti.

A következő megállónk a szálláshelyünk, amely a kirándulásunkhoz méltó autentikus környezetben található egy Öko falu a dombok között, ahol lehetőségünk lesz kikapcsolódni.

Vacsora után választhatunk vagy mindkét programon részt vehetünk: 1. Spa Centrumban feltöltődünk a másnapi túránkra. Finn szauna, török szauna, sós vízű fürdő csodálatos környezetben. Egyszerre maximum 40 fő tartózkodhat a pihenés biztosítása miatt, ezért kérjük jelentkezéskor már jelezni szándékukat. 

2. Felkeressük az ökofalu kocsmáját, ahol kóstolunk egy finom bosnyák sört vagy jó vörös bort. 


2.nap:
 05.19 Svédasztalos reggeli után kipihenten vágunk neki a hegynek. 

Nem igényel túrázó előképzettséget, a megfelelő fizikum (mindenki saját maga belátása szerint, saját felelősségre) és megfelelő túra öltözet javasolt!


Fojnicába érkezvén találkozunk helyi idegenvezetőnkkel, aki elvezet minket Vranica- hegyre. Autóbuszunkkal makadám úton hajtunk egészen a parkolóig, ahol kiszállunk, és helyi kis buszokkal elszállítanak minket a túra kezdetéhez a hegyre.  Fent túravezetőnk kíséretében 2 órás (oda-vissza) gyaloglásra indulunk a lélegzetelállító kilátó és az egyik kisebb csúcs felé.
Visszaérkezés után egy finom bosnyák ebéddel várnak minket. (cevap lepényben) egy igazi autentikus hegyi kunyhóban. Itt lesz alkalmunk fotózni, hisz ilyen házakkal sem találkozunk nap mint nap. 

Végül visszaszállítanak minket autóbuszunkhoz, ezután indulás vissza Magyarországra (kb.18-19.00 óra).

3.nap: 05.20 Hajnali 02.00 óra körül várható hazaérkezés Pécsre. 

 

Az ár tartalmazza: 

 • Buszos utazást nyugati típusú Wc használat nélküli autóbusszal
 • Szállás 2-3 -4 ágyas elhelyezéssel, büfé reggeli ellátással, id.forg.adóval ( öko falu, így kis házakban leszünk elszállásolva, azon belül 2-3 ágyas szobák, 4 fős apartmanok állnak rendelkezésre! )
 • Csoportkísérőt
 • Foglalási díjat

 

Az ár nem tartalmazza:

 • BBP biztosítás: 1 000Ft/fő (Kötelező!! Kivétel Biztosítási Nyilatkozat kitöltésével igazolja, mely biztosítónál rendelkezik érvényes utasbiztosítással- Európai Egészségbiztosítási Kátya- NEM utasbiztosítás! )
 • Túravezetés, park belépő, ebéddel, busztanszfer a hegyre: 15 € (komplett program!!! Kötelező!) 
 • Egyágyas felár: NINCS! Az öko falut csoportunk megtelíti, egyedüli jelentkezőket CSAK társítással veszünk fel! 
 • Csoportos vacsora: 3 800 Ft/fő.  A vacsora választható, jelentkezéskor kérjük jelölje! 

  1 menü: leves, főétel (húsokból, halakból) köret, saláta és desszert . Bio ételek, saját pisztráng telepből származó halak, saját termelésű zöldségek, gyümölcsök felhasználásával.

  Spa vízivilág: 7,5 €/fő: csoportunk részére foglalva meghatározott időpontra, így kérjük jelezze, amennyiben igényli! Létszám lejelentéssel jár! 

 • Belépőkre: kb 5 € várható, mellyel pontosan kérünk készülni, összeszedésre kerül az autóbuszon. 
 • Fix ülőhely: 2 000 Ft (választott ülőhely) alap esetben az együtt befizetőket egymás mellé osztjuk be. Csak a fix ülőhelyet igénylők tudják kérés szerinti helyüket, egyéb esetben csak az egymás mellett ülők páros beosztására figyelünk. Első 4 ülés nem vásárolható! 
  Reklámációt az ülésrenddel kapcsolatosan nem fogadunk el! 
 • Extra felszállóhely felár: Bp- Pécs vonalon transzfer (oda-vissza) 10 000 Ft/fő. 
  
 

Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül.
A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze. 
Foglalást telefonon NEM fogadunk!  


Lemondás: a lemondás nem díjtalan! 
A lemondási díj mértékét az 1 napos vagy a több napos utak utazási  szerződései alapján számoljuk! Foglalás előtt kérjük tekintse át részletesen Utazási Szerződésünk pontjait ITT! 


 A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!
Útlevél nem szükséges, kártyás típusú személyi igazolvány elegendő!

Az utazás min. 40 fő esetén indul. Minden utazásunknál érvényes az irodánk által kiszabható kis csoportos felár, melyet 1000 - 5000 Ft/fő közötti összegben határozhatunk meg, amennyiben a minimumot nem érjük el, de az indítást reálisnak tartjuk. 
Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező