Hallott már a budafai arborétum vagy Lovászi földalatti világról?
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:33905
Cél:Keszthely (Magyarország),
Szállás:Nincs
Ellátás:Önellátás
Felszállási lehetőségek:Pécs - Magyarszék-Sásd -Kaposvár-Szigetvár -Szentlőrinc -Kadarkút
Útvonal:Pécs- Nagykanizsa

Utazás ára

6.500Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:. .


                                                                               

Csoportok részére kérje ajánlatunkat !

                             

 Hallott már a budafai arborétum csodás virágairól?

Túrázás a zalai dombok között, mert igen itt is van szép természet...

 

Indulás Pécs Domus parkoló 6.30-kor, folyamatos utazás budafi Arborétum bejáratához.

 A nap folyamán vezetőnk Nagy Katalin lesz ő fogadja végig a csoportot és kalauzolja végig szeretett göcseji kishazájában. 

„Bűvölet egy gyönyörű és tökéletes nő varázsa egyetlen azálea virág látványában”- állítják a kínaiak. Igényes és kényes megjelenés, valóságos szín-kavalkád, bíborvöröstől a hófehérig. A növény egy örökké síró kakukk vércseppjeiből sarjad…


Ezt a csodálatos látványt nyújtja Önnek a rododendron vagy más néven havas szépe virágkavalkádja, ha ellátogat velünk májusban a Budafa-pusztai Arborétumba. Természetesen e gyönyörű virágokon kívül a leggazdagabb gyűjteményt is megmutatjuk, amely gyűjteményt a tűlevelűekből találhatunk. Becses faj a mamutfenyő, a japán vörös fenyő, a szurkos fenyő és a virginiai boróka. Külön csoportot alkotnak a mocsár-, a japán,- és az oregoni ciprusok. A cédrus erdőben kötelező a mély légzés: mintha tömény gyantás fűszert inhalálna az ember.
Van itt Észak-Afrikából származó atlasz cédrus, és megtalálható a himalájai cédrus is .Az örökzöldek mellett láthatunk lombhullató júdásfát, tulipánfát, fekete diót, szelídgesztenyét, tölgyet, fehér-tarka levelű zöld juhart.Hogy szemmagasságban is lássunk színeket, erről a cserjék gondoskodnak. Mályvafa, lednekfürt, gyöngyvirágcserje, japán-és madárbirs megannyi csodálni való látvány.

Páka  öveges professzor neve és a hozzá kapcsolódó torzonborz, lobogó haj, gyermeki örömtől csillogó arc az 1960-as években népszerű televíziós műsorokban is feltűnt. Egyszerű kísérleteivel, közérthető magyarázataival gyorsan a nézők kedvencévé vált. Szülőházában múzeumot megtekinthetjük ami nagyon különleges dolgokat tárgyakat rejt .

Pihentető megállónk Lentiben lesz Nagy Katalinnál, aki autentikus zalai pajtájába invitál bennünket, hazai igazi zalai pálinkával fogad, hogy legyünk bátrak a szövőszékébe beülve akár szőnyeg motívumokat is  készíteni akár még mintákat is szóhetünk. Csodálatos dolgokat készít igazi ezerkezű hölgy.

Végső programunon Lovásziban leszünk: Előzetes egyeztetés után vezetővel járhatjuk be az óvóhely labirintusait. Ez az országos szinten is nagynak tekinthető építmény számtalan elágazásával, kijáratával a domboldalra felkúszó Lakótelep településrész alatt húzódik. Számtalan folyosóval, saját víz és áramellátással, szellőztetéssel, fűtéssel, orvosi szobával, telefonközponttal, parancsnoki szobával, de még hullatárolóval is rendelkezett. Méretei megdöbbentőek, aminek oka az, hogy a dolgozók mellett azok családtagjainak ellátást is szolgálta volna.a rendszerváltás után állapota  leromlott. Így végül lezárták, infrastruktúráját kikötötték és alacsonyan fekvő részeit elöntötte a talajvíz. Egyedül az embercsempészek vették időnként használatba, itt várták be a csoportokat és indították tovább a határ felé a zömében Afrikából és Ázsiából érkező menekülteket. Szerencsére elkezdődött a felújítása külön vezetővel megtekinthetjük. Megérdemelt pihenő következik egy tál   dödöllével szintén itt Lovásziban.

Érkezés Pécsre 20.00 körül

 

Az ár tartalmazza:

  • Buszjegyet (oda-vissza)
  • Foglalási díjat
  • Helyi kísérőt 
 

Az ár  nem tartalmazza:

  • Belépőket: Arborétum belépőjegy + Lovászi földaltti bunker jegy + Egy tál dödölle + Öveges szülőház: együttesen KÖTELEZŐ! A program része, e nélkül nem fogadják a csoportot! 2000 Ft/fő. 
  • Fix ülőhely: 2 000 Ft (választott ülőhely) alap esetben az együtt befizetőket egymás mellé osztjuk be. Csak a fix ülőhelyet igénylők tudják kérés szerinti helyüket, egyéb esetben csak az egymás mellett ülők páros beosztására figyelünk. Első 4 ülés nem vásárolható! Reklámációt az ülésrenddel kapcsolatosan nem fogadunk el! 

 

Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze. Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező