>

Neretva Völgyi vonatozás- Mostar- Jajce-Dubrovnik- tengeri csobbanás
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:33907
Cél:Sarajevo (Bosznia-Hercegovina), Mostar (Bosznia-Hercegovina), Jajce (Bosznia-Hercegovina), Dubrovnik (Horvátország),
Szállás:Hotel****
Ellátás:Félpanzió
Felszállási lehetőségek:Pécs- Szalánta - Siklós-Beremend-(feláras):Budapest-Dunaújváros-Paks-Mecseknádasd-Kaposvár-
Útvonal:Pécs - Sarajevo-Mostar

Utazás ára

57.500Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:. .


 

 Aranyosi Ervin:  A folyó

A folyó nem vitatkozik, csobogva fut, szalad tovább! Nem állja útját sziklatömb, nem kényszeríti puszta gát.

Vitára, harcra nincs oka, kitér, átfolyik, megkerül, habjai között él hite: tudja, hogy bármi sikerül!

Mert hajtja útján a remény, kitűzött célja, a mágnese! Hisz magában, s nem kérdezi,– hogy eljut-e, hogy képes-e?

S nem kérdezi megérte-e, megbánni semmit nincs oka! Tengernyi célja várja már, s boldogan érkezik oda…


Tavaly kipróbált utunk a visszajelzések alapján az egyik legjobban tetsző 2018-as programunk volt, így azt változtatás nélkül ugyanazon módon szervezzük meg idénre is!  Király

 

 

1.nap 08.16: Budapest Népliget Planetárium 20.00  órakor indulunk 6- os útvonalán utazunk, (transzfer feláras, utasainknak segítünk Bp- Pécs vonalon transzfer rendelésben, mely már 2 főtől lehetséges, ára 10 000 Ft/fő oda-vissza útra, igényét külön kérjük jelölni megrendeléskor! ) 

Alap: 22.00 órakor
indulás Pécsről,  éjszaka a buszon, javasoljuk kénylemes öltözettel, kispárnával, takaróval az éjjeli utazásra felkészülni. Pihenő idők szerinti megállással utazunk. Lehet hogy korán érkezünk de a vonat indulása  miatt kell időben indulnunk.


2.nap: 08.17. Kora reggeli órákban érkezünk Sarajevo Vasútállomására, előre megvásárolt jegyünket érvényesítjük, majd egy igazán fantasztikus élményben lehet részünk, vonatozunk a Balkánon, kényelmes, légkondis Talgo típusú vonattal a kristálytiszta vízű Neretva-folyó völgyében az Osztrák-Magyar- Monarchia által épített vonalon, viaduktokon.

Csodás panoráma tárul majd elénk a napfelkeltében. Kb. 2 óra vonatozás után megérkezünk Mostarba.  

Autóbuszunk később követi a vonatot majd Mostarba. 

Mostarba érkezés után egy séta: óváros és nevezetességei, Öreg-híd, a sétáló utca, kis piacig, majd pedig szabad idő. Ez után Blagajba utazunk autóbuszunkkal, és a dervis kolostort látogatjuk meg és itt a Buna folyó forrásánál pisztráng ebédet rendelhetünk, de a húsevők és a vegetáriánusok is találnak maguknak finom falatokat a zubogó folyó partján.

Innen majd késő délután Medjugorjéba  utazunk, ahol lesz még szabad idő sétálgatni, a környéket felfedezni.

A Béke Királynőjének alakja a medjugorjei jelenések alapján.

Sokan sok féle módon vizsgálták a látnokokat, azzal kapcsolatban, hogyan néz ki a Szűzanya, és tanulmányozták a medjugorjei plébánián történteket. A legtöbbet fra Janko Bubalo-nak sikerült megtudnia, aki íróként és a hercegovinai ferences provincia tagjaként ismert. Kezdettől fogva kísérte a medjugorjei jelenéseket. Éveken át gyóntatott Medjugorjéban és így szerzett tapasztalatot Medjugorje lelkiségéről. Munkájának látható eredményeként megjelent egy könyve:„Ezer találkozás a Szűzanyával Medjugorjéban” címmel (1985). Világsikert ért el. Aki szeretne misén részt vehet vagy egyénileg átszellemülhet e helyen.

Este szállás elfoglalása a 4*-os új, modern szállodában: majd vacsora.

 

3.nap: 08.18.  Reggeli, majd pedig napunk főszereplői a vizek lesznek: Vízesés és tenger!

Indulunk a Kravica Vízeséshez, ahol egy kellemes kisebb-nagyobb vízesésekkel tűzdelt táj vár ránk, élvezzük a környezetet, pihenünk. Kávé, finom sör, helyi bor, kis büfé és a helyiek házi készítményeit kóstolgatva vásárolhatunk termékeikből. 
Ezután kiutazunk Gradac irányban a tengerpartra, ahol szép strand vár majd ránk és csobbanunk egyet a nagy melegben a tengerben. Élvezzük a tenger adta lehetőségeket! A partszakaszon több büfé, étterem kínálatából is válogathatunk, főként ha tengeri ételt szeretnénk ebédelni. 

Estére visszautazunk szállásunkra. Vacsora. 

 

4.nap: 08.19. Reggeli majd választható program mindenki maga dönthet a napjáról.

 • 1. Medjugorjéban pihenés, szabad program, kirándulás a környéken egyénileg. 
 • 2. Fakultatív kirándulás Dubrovnikba: 30 €/fő  ( minimum 20 fő esetén)
  Dubrovnikban lehetőség csoportkísérővel: Várfalon végig sétáni, az óvárosban végigmenni az ódon kis utcácskákban, hajózni a Lokrum-szigetre ott fürdési lehetőség az arborétum területén a pávák és nyulak társaságában, csobbanás a várfal tövében. Egyéni  szabadprogram kb 10-11.00 óra körül érünk a városba és 17.00 órakor indulunk vissza a szállásra.  Vacsora.
 

5.nap: 08.20. Reggeli, majd pedig haza felé a Jajcei Vízesés irányában haladunk, Jajcében állunk meg, hogy megnézhessük a környék vízzuhatagát, a romvárat, az Osztrák-Magyar épületkomplexumot. A “Sarac ház” volt az Osztrák-Magyar Monarchia pénzügyi központja, később Jugoszlávia életében is. Jajcei vízesés Boszniában a világ 12 legszebb vízesései közé tartozik. A vízesést Csontváry Kosztka Tivadar is megfestette és más festményei is erről  a vidékről származnak. A város neve a Jajca (tojás) szóból ered, amely a tojás alakú hegyre utal, ahol elterül. Szabad idő étkezésre majd ezt a folyó völgyet követjük haza irányban, egy megállót még teszünk a  híres vízi malmoknál a vrbas folyó mentén..

Érkezés Magyarországra Pécsre  kb 22-23.00,

6.nap: 08.21.-én hajnali 02.00 óra körül Bp-re. 


Az ár tartalmazza:

 • Buszos utazást,
 • Szállást 4**** új szállodában 2-3 ágyas szobákban svédasztalos reggelivel, és vacsorával, id.forg.adóval, vacsorához ásványvíz és bor is jár.
 • Csoportkísérő Idegenvezetőt
 • Foglalási díj
 • Szervezési díj


Az ár nem tartalmazza:

 • BBP biztosítás: 2500 Ft, (Kötelező!! Kivétel Biztosítási Nyilatkozat kitöltésével igazolja, mely biztosítónál rendelkezik érvényes utasbiztosítással)
 • Belépőket: vonatjegy Sarajevo-Mostar: 1750 Ft/fő oda  ,ennek díját előtte be kell fizetni irodánkba.
 • Belépők: Boszniában hivatalos pénznem a márka! Euro vitele kötelező, majd helyben vásárláskor vagy váltóban van lehetőség márkát venni, ahol €-ban adjuk meg az árakat, ott euros fizetésel kell készülni. Fém eurot nem fogadnak el! Jajcei Vízesés,Vár: 5 €, Mostari Dzsámi: 4 €, Kravica Vízesés: 5 €, 
 • Dubrovniki fakultatív kirándulás: 30 €/fő: Foglaláskor kérjük jelezni, hogy mielőbb lássuk és biztosan ígérhesssük utasainknak a kirándulás meglétét! Fizetni helyszínen szükséges!
  Várfal 150 kuna, Hajó -arborétum belépő :Lokrum szigetre 150 kuna(amennyiben a sziget hajójával történik), A múzeumokba kb 100 kuna. Horvát részen kuna az elfogadott fizető eszköz. 
 • Fix ülőhely: 2000 Ft/fő (választott ülőhely esetén) alap esetben az együtt befizetőket egymás mellé osztjuk be. Csak a fix ülőhelyet igénylők tudják kérés szerinti helyüket, egyéb esetben csak az egymás mellett ülők páros beosztására figyelünk. Első 4 ülés nem vásárolható! 
  Reklámációt az ülésrenddel kapcsolatosan nem fogadunk el! 
  Vonaton nem válaszható ülőhely! 

 

Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze. 
Foglalást telefonon NEM fogadunk el!

Lemondás: a lemondás nem díjtalan! A lemondási díj mértékét az 1 napos vagy a több napos utak utazási  szerződései alapján számoljuk! Foglalás előtt kérjük tekintse át részletesen Utazási Szerződésünk pontjait ITT! 


Az utazás min. 40 fő esetén indul. Minden utazásunknál érvényes az irodánk által kiszabható kis csoportos felár, melyet 1000 - 5000 Ft/fő közötti összegben határozhatunk meg, amenniyben a minimumot nem érjük el a csoport részére kötelezően fizetendő- de az indítást reálisnak tartjuk. 

 

A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!

Útlevél nem szükséges, új kártyás típusú személyi igazolvány elegendő! Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező