Neretva Völgyi vonatozás- Mostar- Jajce-Dubrovnik- tengeri csobbanás
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:33907
Cél:Sarajevo (Bosznia-Hercegovina), Mostar (Bosznia-Hercegovina), Jajce (Bosznia-Hercegovina), Dubrovnik (Horvátország),
Szállás:Hotel****
Ellátás:Félpanzió
Felszállási lehetőségek:Pécs- Szalánta - Siklós-Beremend-Budapest-Dunaújváros-Paks-Mecseknádasd-Kaposvár-
Útvonal:Pécs - Sarajevo-Mostar

Utazás ára

66.500Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:Turnus elment!


 

 Aranyosi Ervin:  A folyó

A folyó nem vitatkozik, csobogva fut, szalad tovább! Nem állja útját sziklatömb, nem kényszeríti puszta gát.

Vitára, harcra nincs oka, kitér, átfolyik, megkerül, habjai között él hite: tudja, hogy bármi sikerül!

Mert hajtja útján a remény, kitűzött célja, a mágnese! Hisz magában, s nem kérdezi,– hogy eljut-e, hogy képes-e?

S nem kérdezi megérte-e, megbánni semmit nincs oka! Tengernyi célja várja már, s boldogan érkezik oda…

 

1.nap 08.16: Budapest Népliget Planetárium 20.00  órakor indulunk 6- os útvonalán utazunk, (transzfer feláras, utasainknak segítünk Bp- Pécs vonalon transzfer rendelésben, mely már 2 főtől lehetséges, ára 10 000 Ft/fő oda-vissza útra, igényét külön kérjük jelölni megrendeléskor! ) 
                             22.00 órakor
indulás Pécsről,  éjszaka a buszon, javasoljuk kénylemes öltözettel, kispárnával, takaróval az éjjeli utazásra felkészülni. Pihenő idők szerinti megállással utazunk. Lehet hogy korán érkezünk de a vonat indulása  miatt kell időben indulnunk.


2.nap: 08.17. Kora reggeli órákban érkezünk Sarajevo Vasútállomására, előre megvásárolt jegyünket érvényesítjük, majd egy igazán fantasztikus élményben lehet részünk, vonatozunk a Balkánon, kényelmes, légkondis Talgo típusú vonattal a kristálytiszta vízű Neretva-folyó völgyében az Osztrák-Magyar- Monarchia által épített vonalon, viaduktokon.

Csodás panoráma tárul majd elénk a napfelkeltében. Kb. 2 óra vonatozás után megérkezünk Mostarba.  

Autóbuszunk később követi a vonatot majd Mostarba. 

Mostarba érkezés után egy séta: óváros és nevezetességei, Öreg-híd, a sétáló utca, kis piacig, majd pedig szabad idő. Ez után Blagajba utazunk autóbuszunkkal, és a dervis kolostort látogatjuk meg és itt a Buna folyó forrásánál pisztráng ebédet rendelhetünk, de a húsevők és a vegetáriánusok is találnak maguknak finom falatokat a zubogó folyó partján.

Innen majd késő délután Medjugorjéba  utazunk, ahol lesz még szabad idő sétálgatni, a környéket felfedezni.

A Béke Királynőjének alakja a medjugorjei jelenések alapján.

Sokan sok féle módon vizsgálták a látnokokat, azzal kapcsolatban, hogyan néz ki a Szűzanya, és tanulmányozták a medjugorjei plébánián történteket. A legtöbbet fra Janko Bubalo-nak sikerült megtudnia, aki íróként és a hercegovinai ferences provincia tagjaként ismert. Kezdettől fogva kísérte a medjugorjei jelenéseket. Éveken át gyóntatott Medjugorjéban és így szerzett tapasztalatot Medjugorje lelkiségéről. Munkájának látható eredményeként megjelent egy könyve:„Ezer találkozás a Szűzanyával Medjugorjéban” címmel (1985). Világsikert ért el. Aki szeretne misén részt vehet vagy egyénileg átszellemülhet e helyen.

Este szállás elfoglalása a 4*-os új, modern szállodában, majd vacsora.

 

3.nap: 08.18.  Reggeli, majd pedig napunk főszereplői a vizek lesznek: Vízesés és tenger!

Indulunk a Kravica Vízeséshez, ahol egy kellemes kisebb-nagyobb vízesésekkel tűzdelt táj vár ránk, élvezzük a környezetet, pihenünk. Kávé, finom sör, helyi bor, kis büfé és a helyiek házi készítményeit kóstolgatva vásárolhatunk termékeikből. 
Ezután kiutazunk Gradac irányban a tengerpartra, ahol szép strand vár majd ránk és csobbanunk egyet a nagy melegben a tengerben. Élvezzük a tenger adta lehetőségeket! A partszakaszon több büfé, étterem kínálatából is válogathatunk, főként ha tengeri ételt szeretnénk ebédelni. 

Estére visszautazunk szállásunkra. Vacsora. 

 

4.nap: 08.19. Reggeli majd választható program mindenki maga dönthet a napjáról.

 • 1. Medjugorjéban pihenés, szabad program, kirándulás a környéken egyénileg. 
 • 2. Fakultatív kirándulás Dubrovnikba: 30 €/fő  ( minimum 20 fő esetén)
  Dubrovnikban lehetőség csoportkísérővel: Várfalon végig sétáni, az óvárosban végigmenni az ódon kis utcácskákban, hajózni a Lokrum-szigetre ott fürdési lehetőség az arborétum területén a pávák és nyulak társaságában, csobbanás a várfal tövében. Egyéni  szabadprogram kb 10-11.00 óra körül érünk a városba és 17.00 órakor indulunk vissza a szállásra.
         Vacsora.
 

5.nap: 08.20. Reggeli, majd pedig haza felé a Jajcei Vízesés irányában haladunk, Jajcében állunk meg, hogy megnézhessük a környék vízzuhatagát, a romvárat, az Osztrák-Magyar épületkomplexumot. A “Sarac ház” volt az Osztrák-Magyar Monarchia pénzügyi központja, később Jugoszlávia életében is. Jajcei vízesés Boszniában a világ 12 legszebb vízesései közé tartozik. A vízesést Csontváry Kosztka Tivadar is megfestette és más festményei is erről  a vidékről származnak. A város neve a Jajca (tojás) szóból ered, amely a tojás alakú hegyre utal, ahol elterül. Szabad idő étkezésre majd ezt a folyó völgyet követjük haza irányban, egy megállót még teszünk a vízi malmoknál.

Érkezés Magyarországra Pécsre  kb 22-23.00, Budapestre 08.21.-én hajnali 01-02.00 óra. 


Az ár tartalmazza:

 • Buszos utazást,
 • Szállást 4**** új szállodában 2-3 ágyas szobákban svédasztalos reggelivel, és menü vacsorával, id.forg.adóval, vacsorához ásványvíz és bor is jár.
 • Csoportkísérő Idegenvezetőt
 • Foglalási díj
 • Szervezési díj


Az ár nem tartalmazza:

 • BBP biztosítás: 2000 Ft, (Kötelező!! Kivétel Biztosítási Nyilatkozat kitöltésével igazolja, mely biztosítónál rendelkezik érvényes utasbiztosítással)
 • Belépőket: vonatjegy Sarajevo-Mostar: kb. 10 €/fő oda  
 • Belépők: Boszniában hivatalos pénznem a márka! Euro vitele kötelező, majd helyben vásárláskor vagy váltóban van lehetőség márkát venni, ahol €-ban adjuk meg az árakat, ott euros fizetésel kell készülni. Fém eurot nem fogadnak el! Jajcei Vízesés,Vár: 5 €, Mostari Dzsámi: 4 €, Kravica Vízesés: 5 €, Blagaj 2 €  
 • Dubrovniki fakultatív kirándulás: 30 €/fő: Foglaláskor kérjük jelezni, hogy mielőbb lássuk és biztosan ígérhesssük utasainknak a kirándulás meglétét! Fizetni helyszínen szükséges!
  Várfal 150 kuna, Hajó -arborétum belépő :Lokrum szigetre 150 kuna(amennyiben a sziget hajójával történik), A múzeumokba kb 100 kuna. Horvát részen kuna az elfogadott fizető eszköz. 
 • Fix ülőhely: 2000 Ft/fő (választott ülőhely esetén) alap esetben az együtt befizetőket egymás mellé osztjuk be. Csak a fix ülőhelyet igénylők tudják kérés szerinti helyüket, egyéb esetben csak az egymás mellett ülők páros beosztására figyelünk. Első 4 ülés nem vásárolható! 
  Reklámációt az ülésrenddel kapcsolatosan nem fogadunk el! 
  Vonaton nem válaszható ülőhely! 
 • Extra felszállóhely felár: 10 000 Ft/fő Budapest-6-os útvonalon pécsi indulásra transzferelés (oda-vissza)

 

Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze. 


A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!

Útlevél nem szükséges, új kártyás típusú személyi igazolvány elegendő! Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező