>

Medve-szurdok túrázás
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:33916
Cél:Graz (Ausztria),
Szállás:Nincs
Ellátás:Önellátás
Felszállási lehetőségek:Pécs- Szigetvár - Kaposvár - Nagykanizsa
Útvonal:Pécs- Rábafüzes- Graz

Utazás ára

15.900Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:2021. szeptember 11.


 

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Amennyiben a Kormány COVID-19 vírussal kapcsolatos intézkedései az adott út lebonyolítását lehetetlenné tennék, úgy a befizetett előleg 100%-át visszafizetjük utasaink számára.

Jelentkezési határidő és akciós ár: AUGUSZTUS 28

Ezen dátum után is -amennyiben reálisnak látjuk a busz indítását-, a fennmaradó helyekre lehetséges a jelentkezés 

 

 Beutazási szabályok 2021.05.27-én: 

 • a COVID-19 betegségen  6 hónapon belül átesett (ez egy 3 hónapon belüli antitest teszttel is igazolható),vagy
 • igazolni tudja, hogy a rendelet I. mellékletében szereplő oltással (Pfizer, Astra Zeneca, Johnson and Johnson, Moderna, Sinopharm) beoltották, az alábbiak szerint:
  - az első oltás utáni 22 naptól kezdődően, összesen három hónapig,
  - a második oltástól kezdődően, ameddig az első oltástól 9 hónap nem telt el,
  - egy dózisú oltóanyagoknál a beadástól számított 9 hónapig,
  - egy oltás megtörténtétől (9 hónapig), amennyiben annak beadása előtt legalább 21 nappal a beoltottnak pozitív PCR tesztje vagy az oltás előtt pozitív antitest tesztje volt. 

 

 

Indulás Pécsről a Domus parkolóból 04.00 órakor. Folyamatos utazás Ausztriába rövid pihenőkkel.

Végcélunk a Graztól északra fekvő, hegyekben található Medve-szurdok - németül Bärenschützklamm, az osztrák Alpok egyik legszebb kirándulóhelye, egyben Stájerország legnagyobb szurdoka.

Maga a túra festői szépségű, melyet több mint 150 kiépített fahídon, létrákon és 2900 lépcsőfokon keresztül járhatunk végig, így megdolgoztatja az odalátogató túristákat, nem beszélve a szintkülönbségről, melyet a túra során győzünk le, de a hely szépsége, a vízesések, a magasodó sziklafalak látványa kárpótol bennünket.

Az autóbuszunkról a bärenschützklammi parkolóban szállunk le, ez a szurdok alsó végénél található, ingyenes parkoló, mely 479 méter tengerszint feletti magasságban helyezkedik el.

A szurdok meghódításához nem szükséges hegymászó tudás, általános túrázási kedv és sportosabb erőnlét, stabil mozgáskoordináció és szédülésmentesség alapfeltétel!

A sziklák közül kiérve, a tisztáson 1209 méter magasan a Gasthaus zum Guten Hirten turistaház várja a túrázókat, itt megpihenünk, eszünk-iszunk és erőt gyűjtünk a visszaúthoz. Mivel a szurdokban a közlekedés egyirányú, a visszaút a hegy másik oldalán történik, egy fenyvesek között kanyargó ösvényen.

Visszaindulás 17.00  órakor. Érkezés Pécsre éjfél körül.  

 

A túra hossza: kb. 6-7km

Szintkülönbség: 730 m fel, ugyanannyi le.

 

A túrához elengedhetetlen a kényelmes zárt lábbeli, lehetőleg túracipő vagy bakancs viselése ajánlott!

Min 40 fő fizető esetén érvényes az alapár.

 

Az ár tartalmazza:

 • Buszos utazást nyugati típusú autóbusszal, Wc használat nélkül 
 • Foglalási díjat
 • Csoportkísérőt


Az ár nem tartalmazza:

 • BBP biztosítást
  • Biztosítások: KIEMELTEN FELHÍVJUK A FIGYELMET!!
  • IDÉN a non stop utakra is javasoljuk a sztornóbiztosítást! Foglaláskor kérjük nyilatkozni!
  • Legpraktikusabb a kombinált sztornó+ utasbiztosítási csomag, mely esetén a biztosító nem számol fel önrészt.  
  • Választható: alap 2,5 % ( biztosítási esemény az utas Covid-19 fertőzésből eredő orvosi ellátása, kórházi kezelése is ) tehát amennyiben e végett nem tud utazni, szintén térít a biztosító. 
  • vagy Covid-ra kiegészített 4,5 % os sztornó. ( a fent említett alap sztornón kívül, ha Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerül ( pozitív teszt miatt  ) és emiatt nem tud elutazni, akkor is téríti a biztosító utazását 3.000.000 Ft összegig.
  • Mindenki számára kötelező az Általános Baleset- Betegség- Poggyász biztosítás: 510 Ft/fő, mely tartalmazza a Covid-19 fertőzésből adódó kockázatokat, tehát minden kiegészítő díj megfizetése nélkül téríti biztosítónk a sürgősségi betegellátás és hazaszállítás költségét a megadott limitekig.
  • Amennyiben Ön saját utasbiztosításával utazik ( általában bankkártyához társuló, érdeklődje meg bankjánál pontosan mit tartalmaz!!!! ) kérjük kitölteni a Biztosítási Nyilatkozatunkat, mellyel igazolja annak meglétét ill. saját maga ügyintézését szükség esetén!
  • Amennyiben Ön saját utasbiztosításával utazik de igényel sztornóbiztosítást, ez esetben a sztornóbiztosítás egyedüli termékként jelentkezik, ez által nincs meg a kombinált kötés kedvezménye tehát 80 %-ban téríti  meg utazását a biztosító akkor is ha jogos esetben áll el az utazástól.
 • Belépők: csoportosan (30 főtől): 3,5 €
 • Fix ülőhely: 3 000 Ft/fő  (választott ülőhely ) alap esetben az együtt befizetőket egymás mellé osztjuk be. Csak a fix ülőhelyet igénylők tudják kérés szerinti helyüket, egyéb esetben csak az egymás mellett ülők páros beosztására figyelünk. Első 4 ülőhely NEM FOGLALHATÓ! 
  Reklámációt az ülésrenddel kapcsolatosan nem fogadunk el!  


Fizetési feltételek: Személyesen pécsi irodánkban vagy gyors online rendszerünkön keresztül.
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege!
Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze. 
Foglalást telefonon NEM fogadunk!  

Lemondás: a lemondás nem díjtalan! A lemondási díj mértékét az 1 napos vagy a több napos utak utazási  szerződései alapján számoljuk! Foglalás előtt kérjük tekintse át részletesen

 

A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!

Útlevél nem szükséges! Kártyás személyi igazolvány elegendő!

Tudnivalók az autóbuszos utazásról 2021-ben:

 

 • Az autóbuszok szakszerű fertőtlenítése az út indulása előtt: közösen használt felületek több alkalommal történő áttörlését, fertőtlenítését jelenti.
  – az ajtóknál elhelyezett kézfertőtlenítő folyadékok használatával törekszünk arra, hogy az utazás egészségügyi szempontból is biztonságos legyen,
  – a maszk használata nem kötelező, de ajánlott,
  – kérjük, saját és utastársaik egészségének megóvása érdekében az utazáson csak abban az esetben vegyenek részt, ha egészségesek

 

Ülőhelyek:

 • Az autóbuszon fix ülőhelyet értékesítünk! 3000 Ft/fő

 • Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést.Tehát az első sor NEM foglalható!

 • Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni
Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező