>

Karácsonyi hangulat Kassa és Zakopane 2 nap/1éj
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:33917
Cél:Zakopane (Lengyelország), Kassa (Szlovákia),
Szállás:Panzió
Ellátás:Reggeli
Felszállási lehetőségek:Pécs-Szekszárd-Paks-Budapest (M0-s útvonalon, Csepeli pihenőhely)
Útvonal:Pécs-Budapest-Zakopane

Utazás ára

34.000Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:. .


2019-ban is minden utazásunknál kedvezményesebb áron biztosítjuk a foglalást,
amennyiben az indulás előtt min. 30 nappal előbb történik12.14. Indulás Pécsről a Domus parkolóból szombat hajnali 04.00 órakor.

Felszállás Pécs- Szekszárd- Paks- Dunaújváros- Budapest M0- Csepeli pihenőhely vonalon lehetséges.

Folyamatos utazás Szlovákián keresztül, útközben rövid pihenőkkel.

Érkezés délelőtt Kassára. A városnéző séta az alsó kapunál kezdődik, majd megtekintjük a zsidó városrész emlékeit, és az Európában „legkeletibb” nyugati gótikus stílusú székesegyházat, a Szent Erzsébet-dómot.

A katedrálisban helyezték el II. Rákóczi Ferenc és bujdosótársainak kriptáját. Ezen felül láthatjuk még a Szent Mihály-kápolnát, az Orbán-tornyot, a Lőcsey-, valamint a Rodostó-házat, a Hóhérbástya udvarát és Márai Sándor szobrát.Rövid szabadidő,az adventi vásáron , majd indulunk tovább Zakopaneba.

Érkezés az advent egyik legszebb városába,mely a Lengyel Tátra központi helye, nemcsak egy csodás eredeti lengyel város hanem sí-és túraközpont egyben.  A település nemcsak lélegzetállító havas csúcsairól, völgyeiről híres, hanem a múltat idéző erkélyes, egymás fölé magasodó tetőzetű, zsindelyes, szép fafaragású, jellegzetesen zakopanei stílusú gorál házairól is.


Este lehetőség van egy különleges programon részt venni:

- lovasszánozás** (előzetes jelentkezéssel és fizetéssel lehetséges, irodánkban!) A program teljes hossza kb. 2 óra, amiben benne van a transzfer a szánig majd a végén vissza (kb. 10-10 perc, de dugófüggő), kb. 1 óra szánozás, utána melegedés egy kis forró teával és kolbászsütéssel (kenyeret, szószokat is adnak). 

** Felhívjuk a figyelmet, hogy a program időjárásfüggő!! Amennyiben hóhiány, olvadás vagy egyéb a csoporton kívül álló okok miatt elmarad, úgy a program díja teljes egészében visszafizetésre kerül.

Szállás Panzióban 2-3 ágyas elhelyezés.


12.15. Reggeli után Zakopane mesés világa:

 

Amit ajánlunk:

- felvonózás a híres Gubalowka csúcsra az időjárásnak megfelelő viszonyok szerint,  a zakopanei piac végében található siklóvasúttal, mely 1123 méterre szállítja a kirándulókat. A csúcsról, szép idő esetén gyönyörű panoráma tárul elénk. itt lehet csoportos jegyet venni.

- megtekinthetik a híres ótemplomot és a mellette található „hősök temetőjét” 

A piac első részén található Zakopane egyik legfontosabb része, a híres sajtpiac, itt helyi kistermelők házilag előállított sajtjait, szárított vagy ecetes gombáit, lekvárjait lehet megvenni. Sajtokból vagy ezerfélét találunk, ízük függ a füstölés mértékétől, a sózástól, és hogy milyen tejből készítették. Lehetőség van a sajtokat megkóstolni is, éljünk vele! 

A regionális termékekből, bőr- és faárúból hihetetlen nagy választék van, de regionális mintájú kendők, ékszerek is kaphatók, és persze rengeteg szuvenír :) A felüljáró alatt a piac többfelé ágazik. E mellékutcákban lehet túraruházatot, télen sífelszerelést, helyi zenei albumokat, zöldséget, gyümölcsöt, szárított virágkompozíciókat, bőrkabátot, szőrmét, de még régiséget is találni. Itt dúl az igazi, régi  "lengyel piac" hangulat.

Kötött program nincs, ki-ki mivel szeretné azzal töltheti napját e csodás helyen!

Indulás vissza 14.00 órakor, Pécsre érkezés.

 

Az ár tartalmazza:

 • Buszos utazást nyugati típusú autóbusszal, Wc használat nélkül
 • Csoportkísérő idegenvezetőt
 • Szervezési és foglalási díjakat
 • Szállást Panzióban reggelivel, 2-3 ágyas elhelyezéssel

 

Az ár nem tartalmazza:

 • BBP biztosítást: 1 000 Ft/fő (Kötelező!! Kivétel Biztosítási Nyilatkozat kitöltésével igazolja, mely biztosítónál rendelkezik érvényes utasbiztosítással)
 • Fix ülőhely: 2000 Ft/fő (soron kívül választott ülőhely) együtt jelentkezők alapvetően egymás mellé kerülnek beosztásra.
 • Jegyárak tájékoztató jelleggel: Gubalowka siklóvasút: retúrjegy 23 PLN/fő
 • Lovasszánozás: 5000 Ft/fő (min. 20 fő esetén indul, előzetes jelentkezéssel és fizetéssel lehetséges irodánkban!)
 • Kassa: Rodostó ház, Királylépcső, Szent Erzsébet-dóm, Rákóczi-kripta: kb. 10 €
 • Idegenforgalmi adó: 2 €/fő
 • Vacsora fakultatív: szervezés alatt egy helyi étteremben, avagy egyénileg
 

Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze. 
Foglalást telefonon NEM fogadunk el!

Lemondás: a lemondás nem díjtalan! A lemondási díj mértékét az 1 napos vagy a több napos utak utazási  szerződései alapján számoljuk! Foglalás előtt kérjük tekintse át részletesen Utazási Szerződésünk pontjait ITT!

Az utazás min. 40 fő esetén indul. Minden utazásunknál érvényes az irodánk által kiszabható KÖTELEZŐ kis csoportos felár, melyet 1000 - 5000 Ft/fő közötti összegben határozhatunk meg, amennyiben a minimumot nem érjük el de az indítást reálisnak tartjuk.


A piacon zlotyival és sok helyen euroval is lehet fizetni.


A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!

Útlevél nem szükséges, kártyás típusú személyi igazolvány elegendő!
Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező