>

Várdai Szász Endre, alsóbogáti Festetics kastély
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:33932
Cél:Kaposvár (x),
Szállás:Nincs
Ellátás:Önellátás
Felszállási lehetőségek:Pécs-Szentlőrinc-Szigertvár-Kaposvár
Útvonal:Pécs- Szentlőrinc-Szigetvár-Kaposvár

Utazás ára

6.900Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:. .


                                                                          Rónay György: Leltár

A virágokat és a madarakat is,

s ahogy zizeg a nád, ahogy csobban a víz;

de legjobban talán mégiscsak ezt szerettem:

a csöndet körülöttem s a kék eget felettem.


Somogyi kastélyok 

Ismerd meg hazád!! mozgalmat indítunk, megyékre bontva szeretnénk megmutatni

itthon is otthon legyen minden utazó! 

 

Indulás Pécs Domus parkolóból 08.00 órakor, folyamatos utazás a Somogyi dombok közt elbújó zsákfaluba Alsóbogátra.

Itt 2 lehetőségünk van:

  • A barokk Kiskastélyt 1760 körül a Vrancsics család építtette. Vrancsics tábornok Festetics lányt vett feleségül. Az épület kilenc helyiségében Dorfmeister freskók láthatók. A fő mű a szalon mennyezeti freskója, amely a négy évszak allegóriáját ábrázolja. A 9x5 méteres, 1771-es évszámú freskón Dorfmeister aláírása látható. . A műemléképület helyreállítását 2012-ben ICOMOS, 2013-ban Europa Nostra díjjal ismerték el. Ma a magtár és  a kastély épület látogatható. Egy 12 perces filmvetítés ad képet a múltról. Nagyházi Csaba műgyűjtő és felesége érdeme e gyönyörű múzeum.
  • A település legértékesebb építészeti műemléke a Festetics- Inkey kastély, amely 1830 táján egy barokk kastély klasszicista stílusban történő átépítése során nyerte el ma is látható formáját. Akastély felújítás alatt van a parkjában sétálgathatunk. A kastélypark különleges dendrológiai értékei: páfrányfenyő, kolorádófenyő, tiszafa, simafenyő, vasfa, pirosvirágú galagonya. A kertben jelentős számban fordulnak elő nagyméretű faegyedek. A platánok törzskerülete meghaladja az 5 m-t, de nem sokkal kisebbek a tölgyek, az ezüst hársak, a hegyi és korai juharok és a magas kőrisek. Szép méretet értek el a luc- és erdeifenyők, valamint a tiszafák is.  Sajnos az 1966. évi nagy vihar jelentős kárt okozott a parkban

 

Következő állomásunk:  Várdai Szász Endre kastélymúzeum

Szász Endre egykori lakhelyén özvegye, Szászné Hajdu Katalin jóvoltából és a Szász Endre Életművét Gondozó Közhasznú Egyesület munkatársainak közreműködésével tekinthető meg a művész hagyatéka. Az életművön kívül, az eredeti állapotokat őrző antik műtárgy gyűjtemény darabjaival berendezett kastély, a hozzá tartozó 6 hektáros arborétum jellegű park, ősfákkal, valamint a hajdani műterem is rendkívüli élményekkel gazdagíthatja a kastélymúzeumba ellátogatókat. Belépők: 

 

1. Reneszánsz és német barokk bútorok az 1600-1700-as évek elejéről, 160-180 cm magas kínai padlóvázák, XVII-XIX. századi ikon gyűjteményfestményekSzász Endre falikárpitokifjú kori alkotásai, és megtekinthető a művész egykori műterme.

Belépő: 950 Ft / fő

2. Antik műtárgy gyűjtemény, ahol francia, XIV. Lajos kori rokokó, angol barokkChippendale stílusú bútorokórákporcelánokszőnyegekláthatók. A látványt bővítik a különböző stílusú szobroktükrök, valamint neves magyar és külföldi festők képeiben gyönyörködhetnek az érdeklődők. A biedermeier, az eklektika, vagy a szecesszió szerelmesei is megtalálhatják a szemüknek és lelküknek kedves tárgyakat.

Belépő: 950 Ft / fő

3. Oldtimer gyűjtemény – Szász Endre veterán autói

Belépő: 750 Ft / fő

4. Ha csak az arborétum jellegű parkban szeretne sétálni, ha csendre vágyik, illetve madárdalra és a szép növényekben szeretne gyönyörködni.

Belépő: 500 Ft/ fő

A programok sorrendje felcserélődhet!

A Borostyán vendéglőben ebédelünk kicsit estebédre hajolva, ahol tulajdonosa megmutatja nekünk a faluban  a tűgoblen legszebb alkotásait  a helyiségében.

Érkezés Pécsre 20.00 óra körül.

 

Az ár tartalmazza:

  • Buszjegyet (oda-vissza) utazás nyugati típusú autóbusszal, Wc használat nélkül
  • Foglalási díjat
  • Szervezési díjat
  • Helyi kísérőt 
 

Az ár  nem tartalmazza:

  • Belépőket: Várdai Szász Endre Kastélymúzeum: 2.000 Ft/fő: a 10 holdas park, a szász Endre műterme, és életmű válogatás, és a különleges műtárgy gyűjtemény, Kiskastély: 1500 Ft/fő, Festetics-Inkey kastélyba nem lehet bemenni felujítják, park ingyenes! 2019 es árak
  • Fix ülőhely: 2 000 Ft/fő (választott ülőhely), egyéb esetben együtt jelentkezők egymás mellé kerülnek beosztásra. Csak a fix ülőhelyet igénylők tudják kérés szerinti helyüket, egyéb esetben csak az egymás mellett ülők páros beosztására figyelünk. Reklámációt az ülésrenddel kapcsolatosan nem fogadunk el! ELSŐ 4 ÜLŐHELY NEM foglalható!
  • Ebéd: 2500 Ft/fő: A menü igényeket jelentkezéskor kérjük megadni szíveskedjenek! KÖTELEZŐ CSOPORTOSAN!
  • 1.menü: Csontleves -borzas szelet petrezselymes krumlival, káposzta salátával                                              2.menü: Babgulyás gazdagon, császármorzsa házilekvárral    


Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors online rendszerünkön keresztül. 

1 napos utak esetében:
 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze. 
Foglalást telefonon NEM fogadunk el!

Lemondás: a lemondás nem díjtalan! A lemondási díj mértékét az 1 napos vagy a több napos utak utazási  szerződései alapján számoljuk! Foglalás előtt kérjük tekintse át részletesen Utazási Szerződésünk pontjait ITT! 

A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező