Prága és a Szász- Svájc vidéke: Drezda- Pirna
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:33936
Cél:Prága (Csehország), Berlin (Németország),
Szállás:Hotel***
Ellátás:Reggeli
Felszállási lehetőségek:Pécs-Komló-Sásd-Dombóvár-Kaposvár-Székesfehérvár-Paks -Budapest- Győr
Útvonal:Pécs-Csehország-Németország

Utazás ára

65.900Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:. .


2019-ben is minden utazásunknál kedvezményesebb áron biztosítjuk a korai foglalást,
ez esetben, amennyiben az indulás előtt min. 60 nappal előbb történik!

   

 

1.nap: Indulás Pécsről a Domus parkolóból 03.00 órakor.
ÚTVONALUNK: Sásd- Dombóvár- Siófok- ( Székesfehérvár vagy Veszprém vagy Budapest a jelentkezők függvényében)- Győr 

Folyamatos utazás, Wc szünetekkel, pihenőidők figyelembe vételével, érkezés a kora délutáni órákban Prágába, ahol azonnal a Várnegyed lesz a célpontunk. A Hradzsin  azaz a cseh Királyi vár, Szent Vitus katedrális, Szent György Bazilika, Aranyművesek utcája, majd szépen leereszkedve fentről lefelé a Károly hídnál fejezzük be sétánkat.  

Este felé aki szeretne hajózáson részt venni megteheti, idegenvezetőnk segít a foglalásában, ezt kérjük előre jelezni! 

Kb. 18.30 órától csoportos csülök vacsora előre foglalt helyen a belvárosban. Előfoglalás nélül Prága éttermeiben csak külön külön van esélyünk megvacsorázni a zsúfoltság miatt, így kérjük jelentkezéskor jelezni a vacsorán való igényüket! 

szállás elfoglalása Prága külvárosában 3*-os szállodában. Vacsora.  példa: Hotel Smaragd***


2.nap: Utazás a Szász - Svájcba, azaz Drezda és a cseh határ között húzódó rész lesz a kiszemeltünk, nyugodtan mondhatjuk, hogy Németország egyik legszebb tájegysége. 

A napot Drezda, az Elba parti város megismerésével kezdjük, főbb látnivalói éppen itt találhatóak meg. Sétánk alkalmával az Altstadt-ban azaz az Óvárosban járunk, Semperoper, Zwinger, Szászország legnagyobb temploma, a Hofkirche. Ezután, aki szeretne azoknak csoportkísérőnk segít jegyet venni a Zwinger Múzeumba, amely a képtárral, a fegyvertárral, a porcelángyűjteménnyel és a matematikai- fizikai szalonnal Drezda múzeumi központja. Egyénileg mindenki részére séta keretében megtekinthető. Ez alatt a többiek részére szabad program következik, mely során felkereshetik például a Brühl-teraszt, Európa erkélyeként ismert emelvényt a folyónál. 

Este szállásunk elfoglalása a környéken. Vacsora. 


3.nap: Reggeli után utunk a mesés Elba - Völgyébe vezet, ahol a világon egyedülálló homokkő képződményeket láthatunk. Először a Bastei híd, majd pedig a lélegzetelállító Königsteini erődvár, Európa legnagyobb hegyi erődítménye okoz felejthetetlen látnivalókat. Ne ijedjünk meg! A lift használata hozzátartozik az erőd meglátogatásához, tehát külön kor kritérium nélkül is látogatható. Miután kicsodálkoztuk magunkat a fentről adód panorámában egy másik csodás városka, Pirna felé vesszük az irányt. 
Pirna, e viddék kapuja, tele barokk és reneszánsz emlékekkel,  bájos óvárossal, hangulatos vendéglőkkel. A város Főtere ma is éppen ugyanúgy néz ki, mint ahogy Canaletto mester 250 évvel ezelőtt megfestette. 

Estére visszatérünk Csehországba, szállásunk ismételten itt lesz. 

 

4.nap: Reggeli után Lednicére utazunk. Dél tájékán érkezünk erre a méltántalanul az utazásokból kimaradó területre. A terület rengeteg látnivalót kínál: neogótikus kastély, tavak, patakok, természetvédelmi terület, pálmaház, mű várrom, franciakert, angolpark és a címben is megidézett minaret.1797 és 1802 között épült az akkori Európa legészakibb minaretje, természetesen nem vallási szándékkal, hanem divatból húzták fel. Akkor még jó ötletnek tűnhetett, nem sejthették, hogy mi fog történni napjainkban. 60 méter magas, emeleti termeiben a család keleti gyűjteménye került elhelyezésre. A tetején lévő kilátó részhez 302 lépcsőfokon át juthatunk el. A kastélytól hajóval közelítsük meg a minaretet, visszafelé pedig sétáljunk, nem kihagyva a római vízvezetéket és a barlangot. Rengeteg látnivalót találunk ezen a gyönyörű helyen. 

Késő délutánig tartózkodunk itt, majd haza felé indulunk az esti órákban érkezünk a felszálló helyekre


Az ár tartalmazza:

 • Buszos utazást nyugati típusú autóbusszal, Wc hazsnálat nélkül
 • Szállást svédasztalos reggelivel külvárosi szállodában 
 • Csoportkísérő idegenvezetőt
 • Foglalási és szervezési díjat


Az ár nem tartalmazza:

 • BBP biztosítást: 2000 Ft/fő ( Kötelező!! Kivétel Biztosítási Nyilatkozat kitöltésével igazolja, mely biztosítónál rendelkezik érvényes utasbiztosítással)
 • Vacsorák: 3 fogásos: 5 500 Ft/fő  Dresdában 2.nap
 • Csülök vacsora Prágában egy korsó sörrel: 4 500 Ft/fő  1.nap
 • 3 fogásos Vacsora 4 500 Ft/fő  3.nap
 • Egyágyas felár: 15 000 Ft   
 • Belépőket: Prágai Várnegyed: 250 Czk kisebb jegycsomag. Zwinger: kb 10 €/fő nem vezetett túra, Königstein Vára: kb 10 €/ lifttel együtt. Lednice kastély: kb. 250 CZK/fő, Minaret: kb. 100 CZK/fő,  Hajózás a Moldván 1 órás: kb. 150 CZK/fő  A belépők Csehországban cseh koronával, Németországban euroval fizetendők! 
  • Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)
 • Fix ülőhely: 2000 Ft/fő (soron kívül választott ülőhely) együtt jelentkezők alapvetően egymás mellé kerülnek beosztásra.


Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors és hatékony online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül.
A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze. 

 

Lemondás: a lemondás nem díjtalan! A lemondási díj mértékét az 1 napos vagy a több napos utak utazási szerződései alapján számoljuk! Foglalás előtt kérjük tekintse át részletesen Utazási Szerződésünk pontjait ITT! 

 

 

Az utazás min. 40 fő esetén indul. Minden utazásunknál érvényes az irodánk által kiszabható KÖTELEZŐ kis csoportos felár, melyet 1000 - 5000 Ft/fő közötti összegben határozhatunk meg, amennyiben a minimum létszámot nem érjük el de az indítást reálisnak tartjuk. 


Útlevél nem szükséges! Kártyás személyi igazolvány elegendő!
Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező