Hajótúra Vaskaputól - Mohácsig végig a Dunán
Utazás módja:Hajó nyomtatás
Utazás azonosítószáma:33938
Cél:Eszék (Horvátország), Apatin (Szerbia), Novi Sad( Újvidék) (Szerbia), Belgrád (Szerbia), Temesvár (Románia),
Szállás:Hotel***
Ellátás:Reggeli
Felszállási lehetőségek:Pécs- Szalánta- Túrony- Harkány
Útvonal:Pécs- Drávaszabolcs

Utazás ára

122.900Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:. .


Egy alkalommal megrendezendő utazás!  

 

Ha jól szeretnéd érezni magad, kártyázni míg úszol a hajóval a Dunán, süttetni magad és merengeni a történelem ezen szakaszain , vagy csak úgy lazán hagyni magad élvezni a vízen lebegést és tudod végig ott kísér autóbuszunk minden pillanatban és csak úgy hagyd magad , hisz ettől lesz csodás ez az út. Csak most 2019-ben! Király


1.nap: Dunára le! Indulás reggel Pécsről autóbusszal, rövid pihenőkkel utazunk Temesvárig. (A pécsi buszhoz Budapestről transzfer indul, létszámtól független rendelhető: 12 000 Ft/fő oda-vissza útra. ) Városnéző séta a Bánság szép fővárosában: a barokk, a klasszicista és a szecessziós főterek, majd továbbutazás a szépséges Krassó-Szörényi-érchegységen át Herkulesfürdőre. Városnézés a Monarchia egykori kiemelt fürdővároskájában: Szapáry Fürdő, Herkules szobor, katolikus körtemplom. Szállás Herkulesfürdőn.                                                                                                                             

   

2. Nap: Reggeli után autóbusszal Orsovára utazunk és hajóra szállunk (953 fkm). Kihajózva az Orsovai-öbölböl elhaladunk a Sipi-(Vaskapu-)-szoros mellett, s elindulunk a Dunán felfelé. A szelídebb hegyek egyre morcosabban sziklássá válnak, megnézzük a Trajanus táblát, majd beérünk a Kis-Kazánba. A Varnica jelzőállomás mellett elhaladva végighajózunk a Nagy-Kazán-szoroson és Jucz-szoroson. Elérjük a szerb Al-dunai üdülőfalut, Donji Milanovacot, szemben vele megnézzük Három Torony várát, majd innen észak-nyugat felé hajózunk. A hegyek között kanyarodva újabb nevezetességek: Greben-hegyfok, Lepenski Vir – őskori leletegyüttes, majd Drenkova vára után nyugat felé hajózva az egykori Stenka-zuhatagról megnézzük a monumentális Baross táblát. Rövidesen a sziklák között egészen kicsire szükült Duna az Al-Duna határát jelző Babakay-sziklánál hirtelen kiszélesedik, a jobb partot a csipkés falú Galambóc vára díszíti. Kikötés, szállás Veliko Gradiste-n (1059 fkm).  


3. Nap: Reggeli után beszállunk hajónkra, tovább hajózunk a Lokva-hegység mellett, elhagyjuk a Néra torkolatát, Ráma várát, aztán jön az „Aranyember” „Senki-szigete”, kisvártatva megcsodálhatjuk Szendrő hatalmas, vízparti várát. Kora délután elérjük a pancsovai szigetvilágot, a Temes-folyó világítótornyokkal jelzett torkolatát. Éles folyamkanyarulatok után feltűnik Belgrád, Szerbia fővárosa. A nándorfehérvári diadallal az egész világon híressé vált vár falait megkerülve hajózunk be a Dunáról a Szávára. Itt kikötünk (1170 fkm), autóbuszra szállunk, felkeressük a Kalemegdánt (a várat), majd szállásunkra megyünk vacsorázni, éjszakázni.


4. Nap: Reggeli után beszállunk a Száván ringatózó hajónkra. A Dunára kihajózva (1170 fkm) tovább haladunk felfelé. A bal part Vajdaság, a jobb part Szerémség. A belgrádi Nagy-Hadisziget után mindjárt Zimonynál, egykori határvárosunknál járunk. nagy kanyarulatok, magas löszfalak alkotta partok, hosszan nyújtózkodó szigetek teszik változatossá utunkat. Lassan elérjük a Tisza torkolatát, szemben vele a szalánkeméni löszmagaslat. Újvidékig érintjük még Karlócát, majd a Duna-Tisza-Duna-csatorna torkolatát. Újvidéken (1255 fkm) kiszállunk, autóbusszal felmegyünk a Duna egyik legszebb, egyben jelképes pontjára, a péterváradi várba. Ha időnk engedi, fürdőzés az újvidéki Duna-strandon. Vacsora és szállás Újvidéken.


5.nap: Reggeli után, Szlavóniából Baranyába a Dunán  Élményeink a Tarcal- hegységben- Fruska Gora Nemzeti Park területén várnak minket, erdős dombvidék sokféle látnivalóval, amelyek közül leghíresebbek a Krušedol és a Hopovo kolostorok, melyek közül az egyiket megtekintjük, majd autóbuszunkkal Vukovárig utazunk. Itt ismét hajóra szállunk. Megtekintjük a vízről a délszláv háború okozta sebeket, megismerkedünk a vukovári eseményekkel. Egész nap erősen kanyargó folyószakaszon hajózunk. Megkerülve Erdőd várát rövidesen Almás község közelében elérjük a Drávát (1383 fkm). Éles kanyarulatok, szigetek, fehérlő homokpadok között haladva feltűnik Apatin (1402 fkm). A vitatott horvát-szerb határon haladva, egyszer horvát, máskor szerb vizeken hajózva közelről érzékelhetjük a helyzet furcsaságait, nézhetjük meg „Liberland államát”. Bezdánnál (1425 fkm) a Ferenc-csatorna zsilipjénél a bácskai öntöző és hajózó csatornarendszerről beszélünk, míg a kiskőszegi (Batina) partizánemlékmű kapcsán a jugoszláv időket idézzük fel. Késő délután elérjük a magyarországi Duna szakaszt (1433 fkm). Kisvártatva feltűnik Mohács városa (1447 fkm), majd a határkikötőben kikötve belépünk Magyarországra. Ezután a hajó visszaáll a városi kikötőbe, autóbusszal Pécsre utazunk.

A Bp-re továbbutazóknak a haza uti transzfert Mohácsra rendeljük, így ök onnan az autópályán kb. 2 óra alatt Budapestre érkeznek vissza a Népligethez. 

      

                                                  A csoportot saját autóbuszunk kíséri végig az útvonalon.

 

A hajó 126 éves, 2011-ben teljes átépítésen, felújításon esett át, luxus kivitelű. Hossza 32 m, szélessége 5,7 m, egy nagy busznyi utaslétszámot szállítunk a  hajóra (max. 55 fő) Van zárt és nyitott utastér, fedett és fedetlen fedélzet, dohányzó rész. A hajó központja a korszerű konyha, ahol a hajózás és a gasztronómia találkozik, ahol italokkal, ételekkel várják utasaink igényeit.

 

Az ár tartalmazza:

 • Busztranszfert a hajóra Pécsről , útközben program idegenvezetővel, majd a hajózás után vissza Pécsre 
 • Hajós utazást
 • Idegenvezetést a hajón végig a programok alatt
 • Foglalási és szervezési díjat
 • Szállást reggelivel


Az ár nem tartalmazza:

 • BBP biztosítást: 500 Ft/fő/nap, ( Kötelező!! Kivétel Biztosítási Nyilatkozat kitöltésével igazolja, mely biztosítónál rendelkezik érvényes utasbiztosítással)
 • Egyágyas felár 14.500 Ft/fő
 • Kikötői illték 18.100 Ft/fő
 • Félpanzió 12.800 Ft/fő
 • Belépők kb 5-8 euro/fő
 • Útlemondási biztosítás: 1560Ft/Fő
 • Rádióvevős fülhallgató: 1.470 Ft/Fő
 • Fix ülőhely az autóbuszon: 2 000 Ft/fő: (soron kívül választott ülőhely) együtt jelentkezők alapvetően egymás mellé kerülnek beosztásra.
 • Transzfer Bp- Pécs- Bp vonalon rendelhető, létszámtól függetlenül: 12 000 Ft/fő oda-vissza útra. 


Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül.
A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze.


Foglalást telefonon NEM fogadunk el! 


Lemondás: nem díjtalan! Feltételeiről Utazási Szerződésünkben olvashat! 

 

Útlevél nem szükséges! Kártyás személyi igazolvány elegendő!Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező