Dakovó és a Balkán legnagyobb piaca Húsvét előtt
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:33939
Cél:Doboj (Bosznia-Hercegovina), Eszék (Horvátország),
Szállás:Nincs
Ellátás:Önellátás
Felszállási lehetőségek:Pécs- Szalánta Beremend Siklós-Eszék Dakovo
Útvonal:Pécs- Beremend-Siklós

Utazás ára

7.500Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:. .


 

 

 

1.nap: Indulás Pécsről a Domus parkolóból 05.00 órakor majd folyamatos utazás határátlépés Boszniai  Szerb Köztársaságba,  Utunk az elsősorban nem turisztikai látványosságok közé sorolandó híres bosnyák piachoz vezet.(Arizionához) 

Itt az estélyi ruhától kezdve a sportcipőn át a kozmetikai szerekig minden megtalálható egy helyen és ami a lényeg, hogy pénztárcabarát áron! Arizona egy nemzetközi piacra emlékeztet. Másrészről a piaci kereskedelmet nem regisztrálják, több áru olcsóbban vásárolható meg az Arizona Piacon, ahol mindenki talál magának megfelelőt. Bosnyák, szerb és horvát kereskedők mellett, kínai, török és albán kereskedők is üzletet bonyolítanak le az Arizonában.

Nem csoda tehát, hogy sokan kimondottan csak a helyi piac miatt utaznak ide a környező országokból.

Ebéd lehetőség a piacon mindenféle finomságok, helyi ételek italok. Eurot érdemes vinni, de kuna és bosnyák márka is elfogadott. Helyben váltani lehet.

Vásárlás egyénileg HATÁR átlépéstől függően 9-10.00 órától 14.00 óráig.
 

Visszaútban megállunk Dakovo városban, még pedig azért mert minden magyar csak átutazik a város mellett holott egy 3 órás sétát megérdemel a város.

(Dakovo) a 13. századtól püspöki székhely volt egészen a törökdúlásig. Legfőbb műemléke a Szent Péter-székesegyház, melynek építését 1882-ben fejezték be. Híres püspöke volt Josip Strossmayer, a Zágrábi Egyetem alapítója, a pánszláv kultúra elkötelezettje, kinek kiemelkedő szerepe volt az anyanyelvű irodalom kialakulásában és terjesztésében. A templom építésére ő kért fel jónevű bécsi építészeket, kívánsága az volt, hogy egy igazán látványos templomot emeljenek a városban. A vöröstéglás, rézkupolás épület csodás homlokzatot kapott és két hatalmas, 85 m magas harangtornyot. 15 m magas főoltárát Marseille-i márványból készítették. A templom 1932-ben tűzvész áldozata lett, 1936-ban állították helyre.

Szabad program a város ,adventi forgatagában. Egy jó kis kávézóban egy finom kávé, forralt bor, tea elfogyasztása. Helyi ételek kóstolása.

Lehetőség nyílik a híres Lipicai ménes lovasfogataival sétakocsikázni. Ennek költsége kb. 10 kuna (végleges árak októberben) Kuna a fizetőeszköz.

 

Érkezés az esti órákban. ( kb.20.00 óra)


Az ár  tartalmazza:

  • Buszos utazást nyugati típusú autóbusszal, Wc hazsnálat nélkül
  • Foglalási és szervezési díjat 
  • Csoportkísérőt

Az ár nem tartalmazza: 

  • BBP biztosítást: 500 Ft/fő ( Kötelező!! Kivétel Biztosítási Nyilatkozat kitöltésével igazolja, mely biztosítónál rendelkezik érvényes utasbiztosítással) 
  • Kocsikázás -belépő a Székesegyházba.
  • Fix ülőhely: 2000 Ft/fő, soron kívül választott ülőhely, egyéb esetben együtt jelentkezők egymás mellé kerülnek beosztásra! 


Egy kis izelítő ;)

 


Fizetési feltételek: 
Személyesen irodánkban vagy gyors online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze.

Foglalást telefonon NEM fogadunk!  


Lemondás: a lemondás nem díjtalan! 
A lemondási díj mértékét az 1 napos vagy a több napos utak utazási  szerződései alapján számoljuk! Foglalás előtt kérjük tekintse át részletesen Utazási Szerződésünk pontjait ITT! 


 A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!
Útlevél nem szükséges, kártyás típusú személyi igazolvány elegendő!Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező