>

Anyák napja a Muravidéken! Orchidea, spárga, Lendva!!
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:33945
Cél:Dobronak (Szlovénia), Lendva (Szlovénia),
Szállás:Nincs
Ellátás:Önellátás
Felszállási lehetőségek:Pécs- Szentlőrinc- Szigetvár-Kaposvár
Útvonal:Pécs- Lenti-lendva

Utazás ára

8.900Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:. .


2020-ban is minden utazásunknál kedvezményesebb áron biztosítjuk az  előfoglalást,
ez esetben, amennyiben az indulás előtt min. 30 nappal előbb történik

 

Nincs is jobb, mint meglepni az Édesanyákat valami széppel és felejthetetlen emlékkel!

Egy közös anya-gyermek nap a Muravidéken orchideák, spárgák, finom helyi ételek és látnivalók közt a lendvai dombvidéken! 

 

MI is kedveskedünk ezen a fontos napon, reggel a buszon utasaink között

3 db páros INGYEN belépőt sorsolunk ki az Orchidea Világba! 

 

 

Indulás a pécsi Domus parkolóból 06.00 órakor. 

Napunk első részében a virágokkal kezdünk!  

10.00 órától Dobronakon töltjük a különleges környezetű és klímájú Orchideafarmon. A 14 ezer négyzetméteres üvegházában - amelyet termikus energiával, saját termálkútjukból fűtenek -, 160-féle orchideát termesztenek, trópusi körülményeket biztosítva számukra. Magyar nyelvű vezetőnk kíséretében megismerjük a farm működését, bepillantunk az orchideák világába, végül mindenkinek ajándékkal kedveskednek, 2,5 €/fő levásárolható a belépőjegy árából, termékenként egy ilyne kedvezményt tudunk érvényesíteni. ( kivétel: akik ajándék belépővel mentek be, rájuk a levásárolhatóság nem vonatkozik! ) 

Ezután továbbutazunk Hosszúfaluba egy helyi termelőhöz, Gabrielahoz, aki fogadja csoportunkat, majd mesél az ott élő muraközi magyarokról, akik családi vállalkozásban spárga termeléssel foglalkoznak. Meglátogatjuk spárga földjüket is, és a végén mindenki 1 kg friss spárgát is kap tőle, aki szeretné még saját magáét meg is szedheti a tulajdonosok útmutatásával... végül a háziak által készített spárga kóstolót kapunk. 

De mit is kell tudnunk róla??

A spárga a francia királyi család közkedvelt étele volt, így a zöldségek királyának is szokták nevezni! Ide Muravidékre a tenger mellékéről került a zöld spárga, amivel ma itt 8 család foglalakozik, ezáltal Szlovénia legfontosabb spárgatermelő vidékévé nőtte ki magát. 

A spárga gyógyít, tisztít és karcsúsít!!!  Király Tehát az itt kapott finom, friss spárgából otthon mennyei ételeket készíthetünk! Ebben segítségünkre lesz Gabriela!

 

Miután kellőképpen feltankoltunk a szebbnél szebb orchideákkal, és az egészséges spárgákkal, egy jót és finomat eszünk egy környékbeli étteremben, gazdánk, szintén Gabriela ajánlásával, " szemet nyugtató környzet, finom helyi ételek várnak majd ott rátok" ezen a kellemes tavaszi napon. 

Végül pedig az ételt egy kellemes sétával dolgozzuk le, a vár mellett gyaloglunk fel a Vinarium kilátóhoz, tetjéről ha szerencsénk van és tiszta az idő Ausztriát is láthatjuk, és a Balaton látványában is gyönyörködhetünk. 

Innentől a Hadik legendáról híres kápolna felé vesszük az irányt gyalogosan. Szelíd szőlőhegyektől körülölelve, a Lendva patak völgyére tekintve őrzi Lendva városát a Szentháromság kápolna. Egykoron katonai erődítmény állott ezen, a város védelme szempontjából stratégiai fontosságú, helyen. Csodás képeket készíthetünk a kis kápolna és a szőlőültetvények között, élvezve a tiszta levegőt. A kápolna és a kilátó közti szakaszon pedig több kis pincét is találunk, ahol levezető képpen megkóstolhatunk egy helyi bort, hiszen távozni egy területről, úgy érdemes ha láttuk és ízleltük... 

17.00 órakor haza indulás, időben a késő esti órákban Pécsre érkezünk. 

 

Az ár tartalmazza:

 • Buszos utazást, nyugati típusú autóbusszal, Wc használat nélkül
 • Csoportkísérő Idegenvezetőt
 • Foglalási és szervezési díjat

 

Az ár nem tartalmazza:

 • BBP biztosítást: 500 Ft, ( Kötelező!! Kivétel Biztosítási Nyilatkozat kitöltésével igazolja, mely biztosítónál rendelkezik érvényes utasbiztosítással)
 • Belépők: Orchideafarm: 5 €/fő ( melyből a végén 2,5 € levásárolható! KIVÉTEL A KISORSOLT INGYEN BELÉPŐJEGYEK!!  Ezek mellé nem jár levásárolhatóság!
 • Spárga föld látogatás 1 kg spárga jár fejeként: 5 €/fő. ( MIndkét program csak csoportra foglalható, csoportos áron így kötelező a teljes csoport részére! ) Borkóstolás a hegyen több lehetőség is van: 1-2 €/dl bor.  Vinarium torony belépő: 7 €/fő
 • Ebéd: 10 €/fő - Autóbuszon gyűjtjük össze a belépőkkel együtt! Lejelentését befizetéskor kérjük! 
  1. Hús menü: húsleves, pecsenye hús, körettel, saláta, desszert.
  2. Hal menü: húsleves, sült pisztráng krumpli salátával, desszert. 
 • Fix ülőhely: 2 000 Ft (soron kívüli ülőhely választás esetén) alap esetben az együtt befizetőket egymás mellé osztjuk be. Az első 4 ülőhely nem foglalható!  Csak a fix ülőhelyet igénylők tudják kérés szerinti helyüket, egyéb esetben csak az összetartozók páros beosztására figyelünk. Reklámációt az ülésrenddel kapcsolatosan nem fogadunk el!

Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. 
A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze.
Foglalást telefonon NEM fogadunk! 


Lemondás: a lemondás nem díjtalan! A lemondási díj mértékét az 1 napos vagy a több napos utak utazási  szerződései alapján számoljuk! Foglalás előtt kérjük tekintse át részletesen Utazási Szerződésünk pontjait ITT! 


Az utazás min. 40 fő esetén indul. Minden utazásunknál érvényes az irodánk által kiszabható KÖTELEZŐ kis csoportos felár, melyet 1000 - 5000 Ft/fő közötti összegben határozhatunk meg, amennyiben a minimumot nem érjük el, de az indítást reálisnak tartjuk. 

 

A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!

Útlevél nem szükséges, új kártyás típusú személyi igazolvány elegendő!Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező