Albánia: Durresi nyaralás ohridi tranzitszállással
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:33946
Cél:Durrës (Albánia),
Szállás:Hotel***
Ellátás:Félpanzió
Felszállási lehetőségek:Budapest- Pécs- Mohács
Útvonal:Budapest- Pécs- Belgrád

Utazás ára

125.900Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:2019. július 23.


 ÚJ! Ohridi tranzitszállással! Ajánljuk a kényelmes utazást kedvelőknek! 

 

1. nap 07.23: Utazás Budapestről, Népligettel szemben, Planetárium parkoló  21.00, Pécs, Domus parkoló: 23.45 órakor. Utazás Zombor- Belgrád irányban Szerbián keresztül. Útközben Szerbia fővárosa, Belgrád mellett haladunk el. Kényelmes öltözet, kispárna, takaró javasolt. 

 

2. nap 07.24. Délután megérkezés az Ohridi-tóhoz. Ohrid városra koncetrálunk, igazi szépség, egy gyöngyszem a magas hegységek között, mely mára az Unesco Kultúrális Örökségeként van nyilván tartva. Templomaiban ma is megcsodálhatóak a bizánci festészet ékes elemei, a bizánci stílusú egyházi építészet remekei. A 17. században több 10 templomot és kápolnát számoltak, így túlzóan ugyan de a " szláv Jeruzsálemnek" nevezték. Másik látnivalója az egykor a Balkán-félsziget egyik legbevehetetlenebb erődítményének számító fellegvár. Az alatta elterülő óvárost fehérre meszelt sok ablakos házak jellemzik. Igazán szép sétáló utcával bír, ahol válogathatunk a szép áruk, különleges ékszerek közt. Vagy csak egyszerűen csak kikapcsolódunk, ez a tökéletes hely a természet szépségeit élvezni, megpihenni.
Fak. hajó kirándulás: az Ohridi-tó legnagyobb mélysége megközelíti a 300 métert, s ezzel Európa legmélyebb tava. A tó 700 méteres magasságban, hegyektől körbevett tektonikus medencében fekszik, s a világ legöregebb tavai között tartják számon. Mindezeknek köszönhetően különleges ökoszisztémával rendelkezik, nem véletlen, hogy az Unesco is felvette a világörökségek közé. Leghíresebb hala az ohridi lazac. A tó olyan tisztaságú, hogy egyes helyein több 10 métert lelátni, nyaranta hatalmas tömegek jellemzik, mindenki szeretne megmártózni kristálytiszta, hűsítő vizében, Macedónia " Balatonjának" nevezhetjük. Meglátogatjuk Szent Naum ortodox kolostorát, mely mára ortodox zarándokhellyé vált. Ő volt Szent Cirill és Metód tanítványa, halála után szentté is avatták. Szállás -Vacsora.

 

3. nap 07.25 Reggeli után Albániába utazunk, elfoglaljuk szállásunkat Durresben. Pihenés a tengerparton.

 

4. nap 07.26 Pihenés és séta Durresben. Durrës legnagyobb látványossága az i. sz. 2. századra datálható római kori amfiteátrum, amelyet a 20. században fedeztek fel teljesen véletlenül, kútásás közben. Az amfiteátrumot részben, a nézőtér alatti, díszes mozaikos kápolnát teljes egészében feltárták.

 

5. nap 07.27 Pihenés vagy fakultatív: Berat Dél-Albániában van egy város, mely híres történelmi építészetéről és festői szépségéről. Az UNESCO Világörökség részét képező Berat volt az egyik legfontosabb város az Oszmán Birodalom korában, illetve egy fafaragásra szakosodott nagy kézműves központ szerepét is betöltötte. a pedig ez az egyik legjobb állapotban fennmaradt török város a Balkánon. A hagyományos balkáni stílusú házak annak a dombnak az oldalában találhatóak, melyre a 13. században a berati vár épült. Ezeket a házakat a 18. század végén és a 19. században építették, jellemzően kétszintesek, a földszintet kőből készítették, az emeletet fehérre festették, a háztetőket pedig vörös kerámia cserepekkel fedték be. A nagy fa ablakok miatt, melyekre a domboldali elhelyezkedés miatt volt szükség, és az egyes épületek egymáshoz való közelsége miatt, úgy tűnik messziről, mintha a házak egymás tetejére épültek volna. Az Osum folyó partjáról nézve, megérthetjük, miért kapta a város az "Ezer ablak városa" becenevet. 10 € /fő 40 fő esetén, 20 fő esetén 20 €/fő

 

6 nap 07.28 Pihenés vagy délután Tiranai kirándulás. Az ország fővárosa. Felvonóval fe lehet menni a Dajti-hegyre, ahonnan jó időben gyönyörű a kilátás, aztán megtekinteni a város központját. 10 €/fő

 

7. nap 07.29 Pihenés, fürdés, napozás... a tenger élvezete. 

 

8. nap 07.30 Reggeli után Magyarország felé vesszük az útirány. Fantasztikus megálló vár ránk a Tara hídnál, amely világhírű, filmekben megjelenített csodálatos panorámával bír. Itt eltöltünk 1,5 órát. Aki szeretne lecsúszhat a drótkötélpályán, ki ebédel, ki sétál. Utána folyamatos utazással rövid pihenőkkel haladunk.

 

9. nap 07.31 Hajnali órákban érkezünk Budapestre. 

 

Az ár tartalmazza:

  • Buszos utazást
  • Szállást 2-3 ágyas szobákban félpanziós ellátással Idegenforgalmi adóval
  • Idegenvezetést és csoportkísérést
  • Szervezési és Foglalási díjat

Az ár nem tartalmazza:

  • BBP biztosítást: 500 Ft/fő/nap  (Kötelező!! Kivétel Biztosítási Nyilatkozat kitöltésével igazolja, mely biztosítónál rendelkezik érvényes utasbiztosítással) 
  • Belépők árát: Sv Naum: 2 €, Ohrid Vár: 5 €, templomok: 2 €
  • Fak.kirándulások: Hajó kirándulás: 10 €/fő ( min. 15 fő)
  • Fak.kirándulás Albániába Berrat és Tirana 10 €/fő/ kirándulás min. 40 fő esetén
  • Fix ülőhely: 2 000 Ft (választott ülőhely) alap esetben az együtt befizetőket egymás mellé osztjuk be. Csak a fix ülőhelyet igénylők tudják kérés szerinti helyüket, egyéb esetben csak az egymás mellett ülők páros beosztására figyelünk. Reklámációt az ülésrenddel kapcsolatosan nem fogadunk el! ELSŐ 4 ÜLŐHELY NEM foglalható!
 

Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze.
Foglalást telefonon NEM fogadunk!  

 

Lemondás: a lemondás nem díjtalan! A lemondási díj mértékét az 1 napos vagy a több napos utak utazási szerződései alapján számoljuk! Foglalás előtt kérjük tekintse át részletesen Utazási Szerződésünk pontjait! ITT 

 

Az utazás min. 40 fő esetén indul. Minden utazásunknál érvényes az irodánk által kiszabható KÖTELEZŐ kis csoportos felár, melyet 1000 - 5000 Ft/fő közötti összegben határozhatunk meg, amennyiben a minimumot nem érjük el, de az indítást reálisnak tartjuk. 


A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!

Útlevél nem szükséges! Kártyás személyi igazolvány elegendő!Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező