>

Isztriai kiskörút a szarvasgomba fesztivál idején
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:33952
Cél:Opatija (Horvátország), Pula (Horvátország), Rovinj (Horvátország),
Szállás:Hotel***
Ellátás:Félpanzió
Felszállási lehetőségek:Pécs - Szentlőrinc- Szigetvár- Barcs
Útvonal:Pécs- Zágráb- Pula

Utazás ára

48.000Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:. .2020-ban is minden utazásunknál kedvezményesebb áron biztosítjuk az előfoglalást,

ez esetben indulás előtt 60 napig!


Március 31-ig! Extra előfoglalási kedvezmény!

 

ÚJDONSÁG!! A félsziget igazán különleges helyeket rejt, nem csak az ismertebb Pulát és Rovinjt hanem a belsőbb területeket is, a horvát Toscánának nevezett dimbes dombos részekkel, ahová oliva ligeteken, szőlő ültetvényeken vezet utunk egészen a szarvasgomba lelőhelyéig! Király

 

Ráadásul szuper ellátású szállodával, a svédasztalos étkezés mellé, a vacsorához az italok is hozzájárnak!!

 

 

1.nap: Indulás Pécsről, a Domus parkolóból 05.00 órakor utazás Horvátországba, egyenesen az Isztriai-félszigetre.

Folyamatos utazás a megszokott pihenőkkel Pulába. Délután érkezünk meg a római emlékeiről híres, az országban nagy városnak számító Pólába, a félsziget déli csücskére. Fénykorát a város Julius Cezar uralkodása alatt élte, ekkor épülték szép palotái, épületei, eliptikus alaprajzú ókori színháza és kikötője. Ezen fontosabb nevezetességek között vezet sétánk és ismerkedünk meg a belvárossal.

Este felé elfoglaljuk szállásunkat. Vacsora.

 

2.nap: Reggeli után a horvát Toszkána vidékét keressük meg. Távolodunk a tengerparttól, dimbes dombos táj, oliva- és szőlőültetvények árulkodnak arról, hogy megérkeztünk. A mai napig épségben maradt középkori városka, Motovun, mely egy domb tetején honol. Távolról már maga az erődszerű város látképe is meseszép, belülről színes házai, 27 m magas harangtornya, a várfalak és a várkapu épen maradt épületei várnak minket.
Autóbuszunk lent tud parkolni kijelölt helyen, majd gyalogosan lépcsőkön és a városba érve kopott köveken vezet az út egészen a fő térig, ahol csodás panoráma tárul elénk. Nyugodt, lassú tempóban kb fél óra, kényelmes cipő vitele javasolt.
Fent találunk éttermeket, a legszebb a Hotel Kastel épületében található, ahol akár kóstolhatunk egy deci bort a környék híres fajtáiból, mint a száraz fehér Malvasai vagy a száraz vörös Teran. Itt egy napi menü is elfogyasztható ebédként avagy csak egy oliva-sajt kóstolót rendelünk házi kenyérrel, biztosan nem fogunk csalódni a környék kitűnő ízei köszönnek vissza a tányérunkon. Nem beszélve a szarvasgombáról!
Különféle tésztákkal vagy húsokkal vegyítve szolgálják fel ezt az értékes gombát, melyből kis mennyiség már igen meghatározó íz, egy gasztonómiai csoda.
Ezután a városka szélén keresünk fel helyi árusokat, ugyanis ez a vidék igen gazdag a mérhetetlenül értékes gomba fajtában, a helyi családok főként ősszel keresik kutyáikkal a föld alatt meglelhető kincset. Itt megnézhetjük a szarvasgombából készült termékeket és vásárolhatunk is belőle hazára.

Ezután Rovinjt keressük fel, bátran mondhatjuk, hogy nem csak az ország de Európa egyik legidillibb városáról beszélünk. Mindegy, hogy vízről, levegőből vagy egyszerűen az autó útról pillantjuk meg először, magával ragadó!
Nehéz elmesélni ezt a szépséget, ami itt vár ránk.
Már messziről látható a városka magasba nyúló tornya, a Szent Eufrémia templom harangtornya. Az óváros lesz a célunk, ahol kacskaringós szűk kis sikátorok, ódon épületek, hangulatos mini terek várnak ránk. Mintha egy miniatürizált Velencében járnánk, egyértelmű az olasz behatás, hangulat.

Végül egy 1 órás hajókázásra indulunk a szemközti sziget világba naplementében, ahol a különleges helyszínen kívül ebben az időszakban nagy esélyünk van rá, hogy delfineket lássunk, akik utunkat kísérik....

Este vacsora a megszokott szállásunkon.

 

3.nap: Reggeli után haza felé irányban haladunk a keleti partvidék mentén.
Labint és Rabacot keressük fel, melyek tulajdonképpen összetartoznak. A több mint 12 000 lakost számláló Labin három részből áll: a középkori óvárosból, az új városrészből, Podlabinból és az 5 kilométerre lévő, Rabac nevezetű adriai fürdőhelyből. Labin történelmi városmagja a legszebb óvárosok egyike. A középkori város különböző stíluskorszakból származó, érdekes építészeti emlékeivel, történelmi sikátoraival és festői kis zugaival kiadós városnézésre csalogat. A jellegzetes, várra épült városban különböző művészek galériáit is megtaláljuk, a sétától elfáradva kényelmes kávézókban pihenhetünk meg.

Utolsó pillantást vettünk még a tengerre Opatijánál ahogy haladunk az autópálya irányába, majd folyamatos utazás pihenőkkel Pécsig, ahova késő este érkezünk meg.

 Vidékről csatlakozni szándékozók hívjanak bizalommal ,megkeressük  a legjobb megoldást mindenki számára.


Az ár tartalmazza:

 • Buszos utazást nyugati típusú autóbusszal, Wc használat nélkül
 • Szállást 2 éjszakára 2 vagy 3 csillagos szállodában 2-3 ágyas szobákban, svédasztalos félpanziós ellátással, mely az italokat is tartalmazza! Üdítő, ásványvíz, sör, bor!
 • Idegenforgalmi adót
 • Csoportkísérő idegenvezetőt
 • Foglalási és szervezési díjat

 

Az ár nem tartalmazza:

 • BBP biztosítást: 1 500 Ft/fő (Kötelező!! Kivétel Biztosítási Nyilatkozat kitöltésével igazolja, mely biztosítónál rendelkezik érvényes utasbiztosítással) Ehhez köthető sztornó biztosítás kombinált csomaggal így mindössszesen csak 1,5 % a sztornó díj, 0 % önrész mellett! Nagyon megéri!
 • 1 órás hajó kirándulás a naplementében: kb 110 kuna 

 • Motovunban sajt-oliva kóstoló: 38 kuna ( 2 főre is elegendő),
  - 2 fogásos napi menü: 95- 115 kuna között,
  - Szarvasgombás termékek vásárlás: 5-20 € között/ termék

 • Fix ülőhely: 2 000 Ft/fő (választott ülőhely), egyéb esetben együtt jelentkezők egymás mellé kerülnek beosztásra. Csak a fix ülőhelyet igénylők tudják kérés szerinti helyüket, egyéb esetben csak az egymás mellett ülők páros beosztására figyelünk. Reklámációt az ülésrenddel kapcsolatosan nem fogadunk el! ELSŐ 4 ÜLŐHELY NEM foglalható!

 

Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors és hatékony online rendszerünkön keresztül.
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal.
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze.

Lemondás: a lemondás nem díjtalan! A lemondási díj mértékét az 1 napos vagy a több napos utak utazási szerződései alapján számoljuk! Foglalás előtt kérjük tekintse át részletesen Utazási Szerződésünk pontjait! 


A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!

Útlevél nem szükséges, kártyás típusú személyi igazolvány elegendő!

Hivatalos pénznem a horvát kuna! De szinte mindenhol elfogadják az eurot is! Közös programokra kérjük kunát hozzanak!Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező