>

Herbersteini kastély és Állatkert - csobbanás a Stubenbergseenél
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:33962
Cél:Graz (Ausztria),
Szállás:Nincs
Ellátás:Önellátás
Felszállási lehetőségek:Pécs- Szentlőrinc- Szigetvár- Kaposvár-Sásd-Dombóvár
Útvonal:Pécs- Szigetvár- Keszthely- Körmend- Herberstein Jelentkezések függvényében

Utazás ára

14.900Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:2020. július 18.


2020-ban is minden utazásunknál kedvezményesebb áron biztosítjuk a foglalást,
amennyiben az indulás előtt min. 30 nappal előbb történik

 

 

Indulás a pécsi Domus parkolóból 03.00 órakor. Felszállások: Pécs- Szigetvár- Kaposvár- Zalaegerszeg vonalon.

Steiermarkban kalandozunk, a Graztól nem messze található helyszínen. 

Stájerország egyik legnépszerűbb látnivalója Herberstein várkastélya, mely, mint egy gigantikus kőhajó, a Feistritz folyó szurdoka felett emelkedik egy sziklanyelven, és az északi oldalon szinte függőlegesen szakad a mélybe. A több mint 700 éve a Herberstein grófi család tulajdonában lévő birtok turisztikai vonzerejét a kastélyon kívül, a hatalmas területen fekvő vadasparknak, a gyönyörű történelmi kastélykerteknek és a különböző, modern művészeti múzeumoknak köszönheti. 
A kastélyt 1230-ban létesítették a Herberstein grófok. Az 1300-as évekből maradt fenn az öregtorony és mellette egy kétemeletes lakóépület. A többi traktus a XV-XVI. Sz.-ban épült, pompás árkádsoros udvart fognak közre. Megtekinthetők a kápolnák és a lovagterem. A múzeumban fegyvereket, porcelánokat, a Herbersteinek családi gyűjteményeit láthatjuk.

Első programunk a 45 perces vezetett látogatás a kastély falai közt. Mesés romantika és érdekes kert vár ránk! A kastélyban megismerhetjük, hogyan is éltek a grófok.

Ezután 2-3 óra áll rendelkezésre a vadaspark bejárásához, ahol 500 különböző fajta állattal találkozunk.

Kétségkívül Herberstein vonzereje az óriási kastélyparkban kialakított szórakoztató részeknek, elsősorban az évszázadok óta létező vadasparknak köszönhető. A vadaspark az egész birtok mintegy 90%-án terül el, 500.000 négyzetméteren. Állatkertjében, mely a XVII. században lett kialakítva, közvetlen közelről figyelhető meg a rácsok és ketrecek nélkül itt tartott állatok nagy része. A nagyvadaktól (oroszlán, gepárd) is csak laza drótkerítés választ el bennünket. A nagy kiterjedésű terület a múlt század közepén népesült be egzotikus állatokkal is, tíz esztendővel ezelőtt pedig nagyszabású átalakítások történtek. Napjainkban természetes környezetükben figyelhetők itt meg öt kontinens több tucatnyi állatfajának mindennapjai. Népszerű szolgáltatás kicsik számára az állatsimogató. Emukkal és kengurukkal az ausztráliai állatvilág egy szeletébe is bepillantást nyerhetünk, a zebrák, gepárdok, gnúk Afrika vadonját idézik, Ázsia színes faunájából még szélesebb a merítés. Az állatsimogató közvetlen a bejárat mellett van, a parkban hat játszótér is van a kicsik számára.

Délután a Stubenbergsee-hez utazunk, ahol szabadon élvezhetjük a nyári meleget a vízpart körül. Étkezésre is itt lesz bőven lehetőségünk.

A Stubenbergsee 40 ha vízfelületével az ország egyik legnagyobb és legmelegebb fürdőző tava. A part teljes egészében beépítetlen, miáltal a fürdőző vendégeknek egyéni területek állnak rendelkezésükre.

Akár az élettel teli keleti strandot választjuk beach bárral és ugrósziklával; avagy a családi strandot  homokos elsüllyedt halászhajó játszótérrel vagy a déli partot, ahol nyugodtságot találunk, jól fogjuk magunkat érezni ebben a csodás környezetben.

18.00 órakor haza indulás, érkezés Pécsre a késő esti órákban. Az ár tartalmazza:

  • Buszos utazást, nyugati típusú autóbusszal, Wc használat nélkül
  • Csoportkísérő Idegenvezetőt
  • Szervezési és foglalási díjat


Az ár nem tartalmazza:

  • BBP utasbiztosítás: 500 Ft/fő  (Kötelező!! Kivétel Biztosítási Nyilatkozat kitöltésével igazolja, mely biztosítónál rendelkezik érvényes utasbiztosítással)
  • Belépőket: Kombinált cssoportos belépő: 20 €/fő ( Kastély + Állatkert)
  • Fix ülőhely: 2 000 Ft/fő (soron kívül választott ülőhely) együtt jelentkezők alapvetően egymás mellé kerülnek beosztásra.
 

Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze.
Foglalást telefonon NEM fogadunk el!


Lemondás: a lemondás nem díjtalan! A lemondási díj mértékét az 1 napos vagy a több napos utak utazási szerződései alapján számoljuk! Foglalás előtt kérjük tekintse át részletesen Utazási Szerződésünk pontjait! 


A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!

Útlevél nem szükséges, kártyás típusú személyi igazolvány elegendő!

Hivatalos pénznem az euro!

 


Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező