>

Hallstatti Sóbánya és a Skywalk kilátó
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:33963
Cél:Hallstatt (Ausztria),
Szállás:Nincs
Ellátás:Nincs
Felszállási lehetőségek:Pécs- Szigetvár- Kaposvár-
Útvonal:Pécs- Rábafüzes- Graz- Hallstatt

Utazás ára

16.000Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:. .


 2020-ban is minden utazásunknál kedvezményesebb áron biztosítjuk a foglalást,
amennyiben az indulás előtt min. 30 nappal előbb történik!

 


1.nap: Indulás Pécsről a Domus parkolóból 02.00 órakor utazás folyamatosan Ausztriába.

A mai napon Felső-Ausztria irányába kirándulunk, az Unesco Világörökségi Hallstatt városba.

 

Hallstatt ma már autómentes övezett: az autókat, turista buszokat a város két végében található parkolókban kell hagyni, komoly napi összegért. A város területét sorompóval védik, ahová csak időszakosan az ott lakók és árufeltöltés céljára lehet behajtani.

Így a kijelölt parkolóból gyalogosan érjük el a központot.

Foglalt időpontra érkezünk, hogy csoportunk a sóbányába bejuthasson, majd pedig a kilátóhoz ( kombinált csoportos jeggyel)

 

A sóember nyomában a világ legrégibb sóbányájában! 


A Hallstatt felett tornyosuló Salzbergen (Sóhegy) a világ legrégibb sóbányájába teszünk egy kalandos utazást.

Miután védőruhát öltöttünk egy kis bányavonat visz be minket a Krisztina-aknán keresztül a hegy belsejébe. A gyönyörű sókristályterem után egy meredek facsúszdán száguldunk le (vagy a lépcsőkön)  az alsóbb szintekre, ahol egy hangulatosan megvilágított földalatti bányató partján teszünk körsétát. A napjaink sóbányászatát bemutató kiállítás után találjuk meg a sóba zárt vaskori bányászt, 1734-ben egy teljesen épségben konzerválódott sóbányászt találtak itt, kora az i. e. 300-ra tehető. A következő kiállításokon a vas- és a bronzkori bányászok mindennapjait, eszközeit láthatjuk. A túra végeztével ismét kis vonatra ülünk és a Mária Terézia-aknán keresztül  jutunk ki a szabad levegőre.

A hegy gyomrában 7 Celsius fok az állandó hőmérséklet, meleg ruhát és strapabíró cipőt vigyünk magunkkal.

 

A sikló hegyi állomásánál a gótikus eredetű Rudolsturmtól, mely eredetileg őrtoronynak épült, később pedig a bányaigazgatóság székhelyeként működött, jelenleg pedig tájjellegű étterem, káprázatos panoráma nyílik a városra, a tóra és a környező hegyláncokra. Egy panorámahídról is élvezhetjük a nem mindennapi látványt. A legújabb szenzáció a kilátó közelében egy sziklafal tetején épült SkyWalk, mely több méterre kinyúlik a többszáz méteres mélység fölé, páratlan élményt nyújtva a merészeknek, elképzelhetetlen lidércnyomást okozva a tériszonyosoknak.

 

Végül marad időnk magára a káprázatos kisvárosra is szabad program keretén. kb 2 óra.

Megtekinthetjük egyénileg a különleges módon hegyre tömörített barokk városkát, templomát, a Mühlbach-folyó kis vízesésit. Érdekessége a keskeny temetője és Csontháza.

 

Haza utazás 17.00 órakor.

 

2.nap: Érkezés a kora hajnali órákban.

 

Az ár tartalmazza:

  • Buszos utazást,nyugati típusú autóbusszal, Wc használat nélkül
  • Csoportkísérő Idegenvezetőt
  • Szervezési és foglalási díjat

 

Az ár nem tartalmazza:

  • BBP biztosítást: 1000 Ft/fő, (Kötelező!! Kivétel Biztosítási Nyilatkozat kitöltésével igazolja, mely biztosítónál rendelkezik érvényes utasbiztosítással)
  • Belépőket: Kombinált belépő oda-vissza felvonóval, csoportos+magyar nyelvű audio guide+ napi buszparkoló: 38 €/fő, melyet az autóbuszon szedünk össze egységesen! Kérjük az összeggel pontosan készüljenek!
  • Fix ülőhely: 2 000 Ft (soron kívüli ülőhely választás esetén) alap esetben az együtt befizetőket egymás mellé osztjuk be. Csak a fix ülőhelyet igénylők tudják kérés szerinti helyüket, egyéb esetben csak az egymás mellett ülők páros beosztására figyelünk. Reklámációt az ülésrenddel kapcsolatosan nem fogadunk el! ELSŐ 4 ÜLŐHELY NEM foglalható!

 

Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors és hatékony online rendszerünkön keresztül.
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal.
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze.

Lemondás: a lemondás nem díjtalan! A lemondási díj mértékét az 1 napos vagy a több napos utak utazási szerződései alapján számoljuk! Foglalás előtt kérjük tekintse át részletesen Utazási Szerződésünk pontjait! 


Az utazás min. 40 fő esetén indul. Minden utazásunknál érvényes az irodánk által kiszabható KÖTELEZŐ kis csoportos felár, melyet 1000 - 5000 Ft/fő közötti összegben határozhatunk meg, amennyiben a minimumot nem érjük el, de az indítást reálisnak tartjuk.

A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!


Hivatalos pénznem az euro.

 

Útlevél nem szükséges, kártyás típusú személyi igazolvány elegendő!Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező