>

Naturpark Hohe Wand – Túra a felhők felett
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:33967
Cél:Bécs (Schönbrunn) (Ausztria),
Szállás:Nincs
Ellátás:Önellátás
Felszállási lehetőségek:Pécs- Szentlőrinc- Szigetvár- Kaposvár-Sásd-Dombóvár
Útvonal:Pécs- Szigetvár- Keszthely- Muggendorf Jelentkezések függvényében

Utazás ára

15.900Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:2020. november 21.


2020-ban is minden utazásunknál kedvezményesebb áron biztosítjuk a foglalást,
amennyiben az indulás előtt min. 30 nappal előbb történik

 

 Bejáróút 18 fővel, mivel az útviszonyok végett 20 fős Mercedes kisusszal járjuk be az utat.

Ez a túra könnyebben teljesíthető mindenki számára .

Egyénileg is lehet sétálgatni a fennsíkon.

 

 

Indulás a pécsi Domus parkolóból    04.00.00 órakor.

Felszállások: Pécs- Szigetvár- Kaposvár- Keszthely vonalon.

Megközelítési lehetőség: A2-es autópálya, kijárat Wiener Neustadt West-nél 

 

Paradicsomi kilátások


A Hohe Wand Natúrpark minden szabad napra kedvelt kirándulási célpont. Állatbarátok, családok gyerekekkel, ínyencek és túrázók egyaránt kedvelik a Bécsújhelyhez közeli erdős fennsíkot. Az 1932-ben elkészült hegyi úton könnyedén érünk fel csaknem 1.000m-re a tengerszint fölé. A kilátótoronyból, a sziklaösvényről, azaz egy sziklafalra erősített acéllépcsőkről vagy a Skywalk kilátóteraszról csodás a kilátás.

 Ügyeljen a megfelelő felszerelésre, mint pl. zárt és stabil cipő, túrabot, vízálló öltözék, sapka, stb. Télen is fogyasszon megfelelő mennyiségű folyadékot! A túra kiinduló pontja  Hohe Wand, Postl fogadó

A túra végállomása  Hohe Wand, Postl fogadó

 

Túránk a Postl fogadónál kezdődik, érdemes azonnal a Skywalk-kilátóteraszhoz való kis kitérővel nekivágni. Alattunk minden úszik a ködben, akárha tengert látnánk, amelyből kicsiny hegycsúcsok bukkannak elő, mintha szigetek lennének. Szinte el tudjuk képzelni, hogy néhány millió évvel ezelőtt a tenger egészen a Hohe Wandig ért fel. E lenyűgöző kilátás után a dimbes-dombos erdőn keresztül jutunk el a Luf fogadóig (egész évben nyitva, hétfőnként szünnap), majd tovább, a Hochkogelhaushoz. Innen indul egy először keskeny, majd kényelmessé szélesedő ösvény a Kleine kanzel fogadó irányába, amin negyvenöt perces séta során eljuthatunk a natúrpark központjába. Itt állatsimagató, néhány mészégető és faszénégető kemence, alpesi- és tájmúzeum, valamint a Generationenwald játszótér várja a látogatókat, no és felmászhatunk a kilátótornyba is. Visszaúton a Postl fogadóhoz a szarvaskifutó mellett haladunk el, ahol az éhes lakók várják, hogy a látogatók etessék és simogassák őket. Innen a Gasthof Postl útjelzést követve jutunk vissza a kiindulóponthoz – folyamatosan enyhe lejtőn, keresztül a Hohe Wand Natúrpark erdőin.

 

 Az út 6,5 km hosszú és 212 méter a szintkülönbség, bárki által teljesíthető.

Naturpark leírását adtuk közre és az ő fotóikat használtuk.

Érdemes hozni: némi élelmet, folyadékot, jó kis túracipőt/bakancsot, aki úgy érzi túrabotot, de csak ha összecsukható.  Ausztriába megyünk, tehát rendes wc, és étkező helyek lesznek a helyszínen.

 

16.00 órakor haza indulás, érkezés Pécsre  22.00 körüli órákban. 

 

A bejáróutat  18 fővel  esetén indítjuk, ezért kérünk mindenkit időben jelentkezzen.Fontos : Megállások  3 óránként, hisz 1 napos útjaink szoros idővel, és időpont foglalásokkal vannak tervezve. Mindenki a saját szervezetét ismerve fogyassza a kávét,teát,italokat.Vezetési és pihenőidők 1 napos utak esetében különösen odafigyelést igényelnek.Nem tudjuk az előre egyeztett időpontokat változtatni út közben.Amennyiben a több megállás miatt,előre nem látható akadályok miatt nem érünk oda a foglalt időpontokra (netán program elmarad) ezért felelősséget irodánk nem vállal.


Az ár tartalmazza:

  • Buszos utazást, nyugati típusú autóbusszal, Wc használat nélkül
  • Szervezési és foglalási díjatAz ár nem tartalmazza:

  • BBP utasbiztosítás: 500 Ft/fő  (Kötelező!! Kivétel Biztosítási Nyilatkozat kitöltésével igazolja, mely biztosítónál rendelkezik érvényes utasbiztosítással)
  • Belépő: felnőttek 2,5 euró, gyerekek 1 euró 
  • Fix ülőhely: 2 000 Ft/fő (soron kívül választott ülőhely) együtt jelentkezők alapvetően egymás mellé kerülnek beosztásra.
 

Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze.
Foglalást telefonon NEM fogadunk el!Lemondás: a lemondás nem díjtalan! A lemondási díj mértékét az 1 napos vagy a több napos utak utazási szerződései alapján számoljuk! Foglalás előtt kérjük tekintse át részletesen Utazási Szerződésünk pontjait! 


A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!

Útlevél nem szükséges, kártyás típusú személyi igazolvány elegendő!

Hivatalos pénznem az euro!

 


Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező