Húsvét a Pilisben: Virág vásár és Dobogókő
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:33970
Cél:Budapest (Magyarország),
Szállás:Nincs
Ellátás:Önellátás
Felszállási lehetőségek:Pécs- Pécsvárad- Szekszárd- Paks
Útvonal:Pécs- Szekszárd- Paks- Pilisvörösvár

Utazás ára

9.500Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:2020. április 12.


 2020-ban is minden utazásunknál kedvezményesebb áron biztosítjuk az előfoglalást,
ez esetben, amennyiben az indulás előtt min. 30 nappal előbb történik.

 

Jelentkezés a frekventált Húsvéti időszakra való tekintettel március 15-ig lehetséges!

 

Indulás a pécsi Domus parkolóból 07.00 órakor, utazás Budapest irányába, célunk végül Pilisvörösvár lesz.

Itt nyílik meg évente egy alkalommal a családi irányítású válallkozás húsvéti vására, a Home Garden, ahol sok érdekes, különleges és egyben egzotikus növényt, virágot láthatunk és vásárolhatunk meg, csak ezen a napon személyesen szemügyre véve. Az év többi napján csak web shopjukon keresztül van lehetőség növényeket rendelni.

A család kőműves- asztalos szakmával kezdte, ebből következett, hogy mind a lakrészükben mind az őket körül vevő környezetben igyekeztek megteremteni azt a harmóniát, amire a hétköznapi ember vágyik, ha haza ér a munkából és a pihenést, relaxálást, nyugodtságot, friss levegőt, pihentető látványt és kényelmet keres. Így alakult meg kertészetük.

A kert minden részében láttak valami fantáziát, ahogy építgették, szépítgettek beleszerettek a növényekbe, melyek tartását, gondozását mára magas fokon végzik 3-4 üvegházukban.

Láthatunk náluk kert részleteket, ötleteket, amit akár mi magunk is megvalósíthatunk otthonunkban, körbe véve ezekkel az egyedi növényekkel.

- pálmák, páfrányok, filodendronok, sanseviera ( anyósnyelv), alocasia (ördöglevél), colocasia ( táró), citrusfélék, banánok, ciprusok, dézsás és dísznövények, füvek és bambuszok, fenyők, yucca félék, kúszó növények, vízi és vízparti növények, gyümölcstermők, begónia, boguainvillea, bromélia, aloe, agavé, fíkuszok és még sok minden más várja a látogatókat, minden, ami nem hétköznapi! 

- műszikla készítéssel foglalkoznak, akár megrendelhetik kertjükbe, ezek könnyű szikla elemek, beépítéskor nem teszik tönkre a gyepet, illetve nem igényelnek a súlyuk miatt gépi segítséget a beillesztéshez, könnyedén bárki feldobhatja, egyedivé varázsolhatja kertjét.

Az árak kedvezőek, és ezúttal még a posta költség sem jelentkezik. Ha tanácsra lenne szükségünk személyesen is kaphatunk a család valamely tagjától.

 

Érkezéstől számítva 1-1,5 órát töltünk itt, tovább utazunk. A délutánunkat pedig az ország egyik legszebb panorámájának megtekintésével töltjük. Dobogókőre érkezünk meg.

A nagy parkolóban állunk le autóbuszunkkal, lesz 3-3,5 óra szabad idő, ami alatt a legszebb és legközelibb látnivalókat elérhetjük, illetve menedékház, egy büfé és egy étterem is rendelkezésre áll, hogy megpihenjünk.

 

A túra után a Makovecz Imre által tervezett Zsindelyes étteremben várnak ránk házi gazdáink, saját készítésű finomsággal, mely energiapótló.

Dobogókő és környéke Magyarország turistautakkal talán legjobban behálózott vidéke, a magyar turistáskodás bölcsője, az egyik legnépszerűbb hazai kirándulóhely.
Könnyed sétával elérhetünk fotos pontokat, nem kell nagy utat megtennünk a Nagykilátóig, ahol az ország egyik legszebb panorámája tárul elénk. Páratlan kilátás nyílik a közeli hegyekre és a Dunakanyarra. A kilátó korlátjánál a belátható helyeket ábrázoló információs tábla, valamint két messzelátó (egy duplacsöveg és egy egycsöves panorámatávcső) is található. A távcsövek 200 Ft-ért 2 perc pazar gyönyörködést tesznek lehetővé. A kilátóban tekinthető meg dr. Téry Ödön bronzreliefje. A gyönyörű kilátás felé néző, kőpiramis oldalában kialakított domborművet 1926-ban Christián Sándor szobrász készítette, amellyel a Magyar Turista Egyesület tiszteleg a magyar turistaság alapítójának.

Más irányba haladva, elérkezünk a Rezső kilátóba, ahonnan még szélesebb panoráma tárul elénk, hiszen erről a pontról még a Visegrádi Fellegvárat is látni lehet. A kilátó nevét Tirts Rezső királyi erdőtanácsosról kapta, akit a Pilisi parkerdő feltérképezésében valamint az első magyarországi túraútvonalak kialakításában végzett kiemelkedő munkájáért tisztelhetünk.

Haza indulás 17.00 órakor. Érkezés Pécsre az esti órákban.

 

 Az ár tartalmazza:

  • Buszjegyet
  • Foglalási és szervezési díjat
  • Csoportkísérőt

Az ár nem tartalmazza :

  • Fix ülőhely: 2000 Ft/fő( soron kívül választott ülőhely) egyéb esetben az ülőhelyek jelentkezés sorrendjében kerülnek beosztásra az együtt jelentkezőket tekintve
  • Túravezetés: 1 000 Ft/fő ( ebben az esetben túravezető kíséri utunkat helyismeretével kalauzol, közben tájékoztatva. ) Igényét kérjük jelezni előre!
  • Csoportos menü: 2 000 Ft/fő Bográcsgulyás, kókuszgolyó. 
  • ( Túravezetés és a csoportos étkezés is min. 15 fő igénylése esetén lehetséges, március elejéig maximum megrendelve, a frekventált időszak miatt minden csak előre rendeléssel működik! )


Fizetési feltételek: Jelentkezés Online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege!
Fizetés: átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül.
Foglalást telefonon NEM fogadunk!  


Lemondás: a lemondás nem díjtalan!
A lemondási díj mértékét az 1 napos vagy a több napos utak utazási  szerződései alapján számoljuk! Foglalás előtt kérjük tekintse át részletesen Utazási Szerződésünk pontjait ITT!


Az utazás min. 40 fő esetén indul. Minden utazásunknál érvényes az irodánk által kiszabható KÖTELEZŐ kis csoportos felár, melyet 1000 - 5000 Ft/fő közötti összegben határozhatunk meg, amennyiben a minimumot nem érjük el, de az indítást reálisnak tartjuk. 


A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!
 

 Kártyás típusú személyi igazolvány elegendő!Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező