>

Neuschwansteini kastély és Salzburg környéke
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:33971
Cél:Salzburg (Ausztria), Neuschwanstein (Németország),
Szállás:Hotel***
Ellátás:Reggeli
Felszállási lehetőségek:Pécs- Szentlőrinc- Szigetvár- Kaposvár- Nagykanizsa
Útvonal:Pécs- Kaposvár- Salzburg

Utazás ára

52.900Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:2020. október 16.


 2020-ban is minden utazásunknál kedvezményesebb áron biztosítjuk az előfoglalást,
ez esetben amennyiben az indulás előtt min. 60 nappal előbb történik


 


1.nap:Budapest, Népligettel szemben Planetárium parkoló 02.00 órakor. ( transzfer feláras)

Indulás a pécsi Domus parkolóból 05.00 órakor, utazás Felső- Ausztriába.

Első megállunk Bad Ischl, a bűbájos városka, a császári család egykori nyaralóhelye. Ferenc Károly és Zsófia főhercegnő házassága sokáig gyermekáldás nélküli volt. Az udvari orvosaik javaslatára érkezett tehát a császári pár Salzkammergut vidékére. A kúra meg is tette hatását és hamarosan sorra születtek a hercegek. Elsőként Ferenc József. MInd e mellett Ferenc József császár itt ismerkedett meg Sissivel, itt is  jegyezte el, majd kapta meg anyjától, Zsófia főhercegnőtől nászajándékba a Kaiservillát, ahol rendszeresen nyári pihenőit töltötte. Ismerkedünk a városka szépségeivel.
Ezután a Hallsatti - tó környékét
azon belül is Hallstatt városát célozzuk meg. Hallstatt az egyik legszebb és legromantikusabb kisváros Ausztriában, parányi főterét pedig méltán a legszebbnek tartják. Nem csoda tehát, hogy a régió az UNESCO világörökség része. A tóvidék népszerűségét kis városának, a tó és hegyek közé szorított Hallstattnak köszönheti. Sétálunk parányi főterén és felkeressük a Csontkápolnát is.

Estére elfoglaljuk szállásunkat a környéken. Csoportos vacsora.


2.nap: Reggeli után Bajoroszágba indulunk, a környék legszebb kastélyaihoz.
Elsőként mese világba utazunk a Neuschwansteini kastélyhoz avagy magyar nevén a Hattyűkő kastélyhoz, ami az Alpsee felett emelkedik, a Pöllat-szakadék szikláján. Büszke, kecses tornyaival egy igazi kőből épült álom. Nem csoda, hogy ez az építmény Walt Disney-t is megihlette magával ragadó külsejével, ami alapján tervezte meg a Hamupipőkében látható kastélyt. A látvány kifejezetten teátrális, mind kívül, mind belül. A berendezés és dekoráció román, mór, gótikus, bizánci és barokk jegyeket visel. II.Lajos király hatása mindenhol érezhető, maga is lelkesen részt vett a tervezésben. Továbbá az ő kastélyai voltak az elsők, melyek elektromosságot és más, kényelmet szolgáló találmányt használtak.
A kastély bejárásánál szűk gyalogútra, meredek falakra, csigalépcsőkre számítsunk.

Délutánunk során folytatjuk II. Lajos útját, és Ettal településre vezet utunk. II. Lajos mesekastély-elképzelései és Christian Jank színházi festő belsőépítészeti fantáziái keverednek. Ebből az együttműködésből pedig megvalósult Bajorország egyik legjátékosabb kis kastélya, a neorokokó stílusban épült Schloss Linderhof. A palota parkja szintén figyelemre méltó. Bár nem volt annyi hely, hogy egy Versailles-hoz méltó kertet tervezzenek, a park tele van bájos, jól elrendezett virágágyásokkal, arany szökőkút-figurákkal és kis gyalogösvényekkel. Ebben a látványban sem fogunk csalódni!

Estére visszatérünk szállásunkra.

 

3.nap: Reggeli után Salzburg a célunk.
A várost gyakran Mozartstadtnak is nevezik, hiszen itt született és rövid életének több mint a felét itt is töltötte Mozart. Egy hercegérseki városbíró név szerinti említésével Salzburg tekinthető a mai Ausztria legrégibb városának. Gyalogszerrel könnyedén megtekinthető Unesco Világörökségi óvárosa, mely közben érezhetjük legjobban a lüktető életet és a történelmi belváros vonzerejét.
Szabad időben lesz lehetőség bemenni a Mozart múzeumba is avagy felvonózni a Hohensalzburg várba.

Miután megtekintettük, haza indulunk.

Érkezés Pécsre a késő éjjeli órákban.

 

 

Az ár tartalmazza:

 • Buszos utazást, nyugati típusú autóbusszal, Wc használat nélkül
 • Szállást 2-3 ágyas elhelyezéssel, reggelivel
 • Csoportkísérő Idegenvezetőt
 • Foglalási és szervezési díjat


Az ár nem tartalmazza:

 • BBP utasbiztosítást: 1 500 Ft/fő: (Kötelező!! Kivétel Biztosítási Nyilatkozat kitöltésével igazolja, mely biztosítónál rendelkezik érvényes utasbiztosítással)
 • Belépők: Neuschwansteini kastély: 13 €/fő tartamazza a belépőt, csoportos regisztrációt, parkolás díját. A kastély egyénileg nem látogatható, csak csoportosan foglalható! Kb 1,5 km-es gyalogút vezet a jegypénztártól a kastélyig, melyre 30 perces sétát számítunk.
 • Belépő: Linderhof kastély: 10 €/fő tartamazza a belépőt, csoportos regisztrációt, parkolás díját.
 • Több fogásos csoportos vacsorák: 14-18 €/fő/alkalom
 • Egyágyas felár: 15 000 Ft
 • Fix ülőhely: 2000 Ft/fő (soron kívül választott ülőhely) együtt jelentkezők alapvetően egymás mellé kerülnek beosztásra.
 • Extra felszállóhely felár: 12 000 Ft/fő oda - vissza. Létszámtól függetlenül az ár biztosított!  VAGY Pécsre  saját  gépkocsival érkező és csatlakozó vendégeink részére ingyenes parkolót tudunk felajánlani az utazás időrtartamára. A parkolóba vesszük fel csomagjaival együtt. ( Kérjük jelezze az út megrendelésekor írásban!  ) VAGY pécsi hostel, hotel szállás ajánlásban is tudunk segíteni, ahol gépjárművét őrzött parkolóban tudhatja az utazás ideje alatt.


Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze.

Foglalást telefonon NEM fogadunk!  

Lemondás: a lemondás nem díjtalan!
A lemondási díj mértékét az 1 napos vagy a több napos utak utazási  szerződései alapján számoljuk! Foglalás előtt kérjük tekintse át részletesen Utazási Szerződésünk pontjait ITT! 


Az utazás min. 40 fő esetén indul. Minden utazásunknál érvényes az irodánk által kiszabható KÖTELEZŐ kis csoportos felár, melyet 1000 - 5000 Ft/fő közötti összegben határozhatunk meg, amennyiben a minimumot nem érjük el, de az indítást reálisnak tartjuk. 


A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!

Útlevél nem szükséges, kártyás típusú személyi igazolvány elegendő az utazáshoz.Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező