>

Montenegro- Albánia nyaralás EXTRÁKKAL
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:33975
Cél:Sarajevo (Bosznia-Hercegovina), Mostar (Bosznia-Hercegovina), Dubrovnik (Horvátország), Durrës (Albánia),
Szállás:Hotel****
Ellátás:Félpanzió
Felszállási lehetőségek:Budapest Dunavarsány--Dunaújváros-Paks-Mecseknádasd-Kaposvár-
Útvonal:Budapest- Sarajevo-Mostar-Durres

Utazás ára

139.500Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:2020. július 31.


 

 Aranyosi Ervin:  A folyó

A folyó nem vitatkozik, csobogva fut, szalad tovább! Nem állja útját sziklatömb, nem kényszeríti puszta gát.

Vitára, harcra nincs oka, kitér, átfolyik, megkerül, habjai között él hite: tudja, hogy bármi sikerül!

Mert hajtja útján a remény, kitűzött célja, a mágnese! Hisz magában, s nem kérdezi,– hogy eljut-e, hogy képes-e?

S nem kérdezi megérte-e, megbánni semmit nincs oka! Tengernyi célja várja már, s boldogan érkezik oda…

 

 

Felszállási lehetőség iránt érdeklődjön irodánkban! info@kantavar.hu Az út során mindenki eldöntheti szeretne-e kirándulni avagy hódol a napozási szenvedélyének.

 

1.nap:

Utazás Budapestről Népliget  / Dunavarsányból  02.30- 03.00 órakor. Mohács- Samac határátkelőkön keresztül érjük el Bosznia területét.

Első megállónk a visokoi Nap piramis. Betekintünk az alagútba, melyből eddig 850 métert nyitottak meg a nyilvánosság előtt. Az idegenvezetőnk megmutatja a rovásírást és azt az energiát, melyre itt lelünk az alagútban és az előtte fekvő parkban. Buszunkkal továbbhaladva megállunk a nemrég talált hatalmas kőgolyóknál. Ezek a kőgolyók, Európa legnagyobbjai közé tartoznak és - talán - több, mint 13 000 esztendősen, régi, letűnt civilizációkról mesélnek. 
Továbbutazás Szarajevóba. Vacsoránkat itt fogyasztjuk el és itt lesz szállásunk is.                                     

 

2.nap:

Reggel korán ébredünk hisz egy 2 órás vonaton történő utazás vár ránk a Neretva-folyó völgyében viaduktokon és alagutakon keresztül.

Mostarban  1 órát töltünk átsétálunk a belvároson. A  vegyes katolikus-iszlám lakta városban, megtekintjük az Öreg-hidat a Neretva parttal, Koshki Mehmed pasa dzsámiját, majd a katolikus templomnál vissza szállunk autóbuszunkra.

A Nap másik fantasztikuma Dubrovnik, az Adria királynője. Néhány óra alatt végig sétálunk az ódon falak között Rektori palota, várfal, Ferences és Domonkos rend kívülről, majd felvonózik aki szeretne a Srd- hegyre, ahonnan pazar látvány tárul elénk. Aki csak fürdeni szeretne a várfal tövében ingynesen megteheti. Megcsodáltuk az Adria királynőjét, folytatjuk utunkat a hegyek országába Montenegróba a szállásunkra.

3 éjszaka a Kotori-öbölben, Tivat, Donja Lastva városrészben.

Hotel Kamelija, 1csillagos szálloda, ám csodás helyszínen, egyike az utolsó megmaradt régi szállodáknak, mindösszesen 50 m-re a tengertől. A fáradhatatlanok részére fürdés a szálloda partjánál. Napozó ágyak térítésmentesen igénybe vehetőek.
Svédasztalos vacsora.

 

3.nap:

Svédasztalos reggeli után egész napos pihenés Tivatban. Délutáni, esti órákra javasoljuk: gyalogosan felkereshető a 300m-re található új Portó Montenegro luxus jacht kikötő Tivat belvárosáig húzódva közben látható egy eredeti tengeralattjáró a volt jugoszláv hadsereg egyik valódi darabja, ahova be is mehetünk ( kb 6 €/fő)  gyönyörű látvány egy kellemes esti sétához.
Útközben lesz alkalmunk szuvenírt vásárolni.
Vacsora a szállodában.       

 

4.nap:

Reggeli után egész napos hajó kirándulásra ( Kotori-öböl túra)  szánjuk magunk, hogy a tenger felől is láthassuk a csodás montenegrói partot. Az öböl  elhagyása után kis hajókba szállva közelítjük meg a Kék-barlangot, melyben rövid csobbanásra lesz lehetőség. Majd hajónkkal megállunk egy szép part szakaszon fürdeni 1 órát, később kiszállás a Szirti Madonna kis szigetnél várható, végül Kotor városáig utazunk az öböl végébe. Élvezzük a régi Cattaro szépen felújított óvárosát, a hegyre felfutó kivilágított erődöt és a jacht kikötő látványát. Este autóbuszunk transzferel vissza Tivatba.
Vacsora a szállodában.                        

 

5 nap:

Reggeli után fürdés, napozás 11.00 órakor indulunk el kirándulni, a természet szépségeire helyezzük a hangsúlyt és hegyi túrát teszünk sajt  és sonka  kóstoló mellett a Lovcen-hegy fennsíkján, ahol a Njegusi prsut sonka készítés rejtelmeivel ismerkedik a csoport ( sonka-sajt-hagyma-házi kenyér itallal ) Utazás egészen a Lovcen Nemzeti park csúcsára, Petar Petrovic fejedelem mauzóleumához majd régi fővároson keresztül - Cetinjén - haladunk tovább, és Budván állunk meg a szórakoztatás fellegvárában és az óváros megtekintése a cél. Aki csobbanni szeretne azt itt megteheti.
Késő este vacsora a szállodában.                   

 

6.nap:

Reggeli után Albániába megyünk, Sveti Stefánnál ( régen egy szigeten elterülő halászfalu volt, mára lucushotel sziget) egy fotó szünet, majd folyamatos utazás  egy nosztalgikus országba annak egyik leghíresebb helyére Krujeba, Szkender bég várához. Csodálatos panoráma tárul elénk, Tiranáig ellátunk és vásárolgathatunk az albán nemzeti kézműves termékekből ( albán konyak, szőttesek, réz hazsnálati dolgok, olajfából készült kosárkák és tálcák )
Délután érünk szállásunkhoz, amely Durres tengerpartján lesz. A mai nap hátralévő része a pihenésé, a tengeré.
Vacsora a szálláson.                                              


7.nap:

Reggeli után Albánia legkülönlegesebb városába utazunk az ezerablakos városba. Berat az UNESCO a világörökségi listáján szerepel, ezért érdemes a napunkat itt tölteni. A vár és a város hangulata elvarázsol bennünket az igazi albán nép életével ismerkedhetünk. Ebéd lehetőség szabad program keretében. Visszaútban Tiranába teszünk egy kis látogatást. * Szkander bég szobor a róla elnevezett tér közepén * Nemzeti Múzeum épülete kívülről * Bunkermúzeum * Séta  a belvárosban.
Durresbe visszatérve fürdés a tengerparton.
Vacsora a szállodában.        

 

8.nap:

Reggeli majd szabad program. Lehetőség van egyénileg városnézésre menni Duresben vagy egész nap a pihenésnek hódolni.
Vacsora a szállodában.                                                                                               


9. nap:

Reggeli, majd 09.00  Indulunk Montenegróba, ahol még egy remek program vár ránk: Fotószünetre megállunk a Tara- folyón épített híres hídnál, gyalogosan átsétálunk rajta vagy át is csúszhatunk a kifeszített kötélpályákon. Felejthetetlen látványban lesz részünk.
Ebéd lehetőség szabadon helyszínen.
Folyamatos utazás Magyarország irányába, kötelező pihenőidők betartásával.


10.nap: A hajnali órákban érkezünk Dunavarsányba és Budapestre.

 


Az ár tartalmazza:

 • Buszos utazást nyugati típusú autóbusszal, Wc hazsnálat nélkül
 • 1 éjszaka szállást Szarajevoban reggelivel ( 2-3ágyas elhelyezés igény szerint)
 • 4 éjszaka 2-3 ágyas elhelyezéssel svédasztalos reggelivel és vacsorával Tivatban egyszerű 1*/3*-os szállodában(közvetlen tengerparti)
 • 3 éj Durresben tengerparti szálloda ***  reggeli és vacsora  
 • Csoportkísérő - idegenvezető végig a program alatt Vörös Annamária
 • Foglalási és szervezési díjat

 

Az ár nem tartalmazza:

 • BBP utasbiztosítást : 4500 Ft/fő  ( Kortól függetlenül csoportos biztosításként - nincs kor felár) + stornobiztosítást: 1,5% ( önerő nélkül) 
 • Hotelban fizetendő id.forg.adó: 10 euro/fő
 • Szarajevoi vacsora 10 €/fő 
 • Vonat 6 €/fő ( Forintosítva fizetendő jelentkezéskor )
 • Hajókirándulás a Kotori-öbölben: 25 €/fő
 • Lovcen Nemzeti Park belépő 6 €+ 4 € a mauzóleum belépő, annak aki felmegy a csúcsig ( 460 lépcsőfok kényelmes tempóban megtehető, a panormáért kihagyhatalan, ha valaki egyszer idáig eljutott)
 • Visoko 12 €/fő idegenvezetéssel magyar nyelven
 • Berat belépő: kb 13 €/fő
 • Lovcen-hegyen: sonka sajt kóstoló itallal 8 €/fő
 • Dubrovnik felvonó: 170 kuna. Egyéb belépők: kb 50 kuna/fő kolostorok, Várfal: 150 kuna, egyéb múzeumok kb 100 kuna /fő
 • Dubrovnik város belépő a buszra 5 €/fő, amely kötelező költség, helyszínen kerül összeszedésre egységesen!

                                                                                        

 

 

Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül.
A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze. 
Foglalást telefonon NEM fogadunk el!

Lemondás: a lemondás nem díjtalan! A lemondási díj mértékét az 1 napos vagy a több napos utak utazási  szerződései alapján számoljuk! Foglalás előtt kérjük tekintse át részletesen Utazási Szerződésünk pontjait ITT! 


Az utazás min. 40 fő esetén indul. Minden utazásunknál érvényes az irodánk által kiszabható kis csoportos felár, melyet 1000 - 5000 Ft/fő közötti összegben határozhatunk meg, amenniyben a minimumot nem érjük el a csoport részére kötelezően fizetendő- de az indítást reálisnak tartjuk. 

 

Hivatalos fizető eszköz: Bosznia- Montenegro- Albánia részre kis címletű euro vitelét javasoljuk ( avagy bankkártyás fizetés étermekben, boltokban) Horvátországban csak a kuna a hivatalos fizető eszköz, az euro elfogadását megtagadhatják. ( bankártyás fizetési mód a vendéglátó egységekben él)
Javasoljuk, hogy a belépők, kirándulások összegeivel pontosan készüljenek!

A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!

Útlevél nem szükséges, új kártyás típusú személyi igazolvány elegendő! Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező