>

A Schneeberg csúcsa Szalamandra vonattal
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:33979
Cél:Bécs (Schönbrunn) (Ausztria),
Szállás:Nincs
Ellátás:Önellátás
Felszállási lehetőségek:Pécs- Szentlőrinc- Szigetvár- Kaposvár-Sásd-Dombóvár
Útvonal:Pécs- Szigetvár- Keszthely- Muggendorf Jelentkezések függvényében

Utazás ára

14.500Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:2020. július 05.


2020-ban is minden utazásunknál kedvezményesebb áron biztosítjuk a foglalást,
amennyiben az indulás előtt min. 30 nappal előbb történik

 

 

 

Indulás a pécsi Domus parkolóból  03.00 órakor. Útvonal a felszállások szerint alakul, tervezett: Szentlőrinc- Szigetvár- Kaposvár- Keszthely- Sopron.

Indulás előtt e szerint állapítjuk meg a pontos időket az egyes felszállásokhoz!

 

Utazás autóbusszal Sopronon át Puchbergbe, mely Soprontól mindössze 60 km-re található meg. (Puchberg am Schneeberg). A városka kedvelt üdülőhelye volt a fővárosból érkező vendégek számára, egyben a Schneeberg felfedezésének központja. Kedveltsége az üdülési szokások változása miatt kissé csökkent, de a település ma is őrzi 19. századi báját és hangulatát.
Először megcsodáljuk a Sebastian vízesést. A közel 30 méter magas vízesés a kirándulók állandó célpontja, könnyű sétával érhető el.

Majd visszatérés és rövid időtöltés a magas hegyek övezte, festői Puchbergben.

Innen a híres 1897 óta üzemelő fogaskerekű vasúttal indulunk a Schneeberg csúcsa felé. A csúcs szinte egész évben havas, ám a nyári hónapokra elolvad és széles turistautak állnak rendelkezésre. A vasútállomás mellett a gyerekeket 5000 nm-en vasút témájú, fa játszótér várja, ez Alsó-Ausztria legmagasabban fekvő játszótere. E felett pedig a gyerekek egy csúcskereszthez is felmászhatnak. A felnőtteket egy 40 m hosszú interaktív kiállítás várja, a helyszínről, magáról a vasútról is. Majd mindezek mellett található az Erzsébet királynő részére emelt kápolna, mely 1901-ben lett kész és a rákövetkező évre maga Ferenc József is meglátogatta. 

Szalamonadra vonattal közelítjük meg a csúcsot, mely 1800 méterre visz fel. Egy kisebb túra során már láthatjuk (alulról) a 2075 méteres csúcsot vagy megpihenhetünk egy hegyi vendéglőben és gyönyörködhetünk a lenyűgöző panorámában.

Visszatérés vonattal Puchbergbe ugyanezen a vonalon.  


Túra fokozat: gyenge, átlag fizikummal teljesíthető rövid gyaloglás

Érdemes hozni: némi élelmet, folyadékot, jó kis túracipőt/bakancsot.

Normál wc, és étkező helyek elérhetőek a helyszínen.

Túrázáskor fontos, hogy szem előtt tartsuk: "A magas költségű és messzebbről érkező segítségnyújtás miatt a túraösvényeken fontos, hogy kövesd a túravezetőt, figyeld amit mond, és aszerint is cselekedj! "

 

16.00 órakor haza indulás, érkezés Pécsre 22.00 körüli órákban. 

 

Fontos: Megállások  3 óránként, hisz 1 napos útjaink szoros idővel, és időpont foglalásokkal vannak tervezve. Mindenki a saját szervezetét ismerve fogyassza a kávét, teát, italokat.
A vezetési és pihenőidők 1 napos utak esetében különösen odafigyelést igényelnek. Nem tudjuk az előre egyeztett időpontokat változtatni útközben. Amennyiben a több megállás ( és általában ez fordul elő a wc igények végett) vagy előre nem látható akadályok miatt nem érünk oda a foglalt időpontokra azt igyekszünk áthidalni, ám a gépkocsivezetők munkaideje nem hosszabbítható akkor sem, fix időpontban haza indulunk!


Az ár tartalmazza:

  • Buszos utazást, nyugati típusú autóbusszal, Wc használat nélkül
  • Szervezési és foglalási díjat


Az ár nem tartalmazza:

  • BBP utasbiztosítás: 500 Ft/fő  (Kötelező!! Kivétel Biztosítási Nyilatkozat kitöltésével igazolja, mely biztosítónál rendelkezik érvényes utasbiztosítással)
  • Belépőket: Schneeberg vonatjegy csoportosan oda-vissza főszezonban, túravezető, időpont foglalás: 40,-EUR / fő.
    A belépők más járulási költségeket is tartalmaznak!
  • Fix ülőhely: 2 000 Ft/fő (soron kívül választott ülőhely) együtt jelentkezők alapvetően egymás mellé kerülnek beosztásra.
 

Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze.
Foglalást telefonon NEM fogadunk el!

 

Lemondás: a lemondás nem díjtalan! A lemondási díj mértékét az 1 napos vagy a több napos utak utazási szerződései alapján számoljuk! Foglalás előtt kérjük tekintse át részletesen Utazási Szerződésünk pontjait! 


A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!

Útlevél nem szükséges, kártyás típusú személyi igazolvány elegendő!

Hivatalos pénznem az euro!

 


Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező