>

Lindt Csokoládégyár és semmeringi vasutazás
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:33980
Cél:Bécs (Schönbrunn) (Ausztria),
Szállás:Nincs
Ellátás:Önellátás
Felszállási lehetőségek:Pécs- Szentlőrinc- Szigetvár- Kaposvár-Sásd-Dombóvár
Útvonal:Pécs- Szigetvár- Keszthely- Muggendorf Jelentkezések függvényében

Utazás ára

12.500Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:. .


2020-ban is minden utazásunknál kedvezményesebb áron biztosítjuk a foglalást,
amennyiben az indulás előtt min. 30 nappal előbb történik

 

 

Indulás a pécsi Domus parkolóból  03.00 órakor. Útvonal a felszállások szerint alakul, tervezett: Szentlőrinc- Szigetvár- Kaposvár- Keszthely- Sopron 

Utazás autóbusszal Sopronon át Gloggnitzba, a Lindt csokoládégyár mintaüzletébe, ahol egy filmen megismerhetjük a csokoládégyártást és kedvezményesen vásárolhatunk a termékekből.
Ezt követően a híres semmeringi vasúton utazunk tovább. A semmeringi vasút Ausztriában Alsó-Ausztria és Stájerország tartományi határán zakatol, Gloggnitz és Mürzzuschlag között. Ez volt Európában az első hegyi vasút, 1848 és 1854 között épült.

A Carl Ritter von Ghega nevéhez kapcsolódó, zseniálisan megépített, alagutakkal és viaduktokkal tarkított vasút az UNESCO Világörökség részét képezi. Ezen a vonalon utazni feledhetetlen élményt nyújt: a vonat egyik oldalán zord kősziklák emelkednek a magasba, míg a másik oldalon szédítő mélység tátong. Sötét, sűrű erdők húzódnak egészen a láthatárig, melyeket csak néha szakítanak meg az élénk színű sziklafalak. 

A délután folyamán egy túrán vehetünk részt a Hirschenkogel csúcsára.

Gyönyörű táj tárul elénk a Varázshegy tetejéről 1350 méter magasan a tengerszint felett. Aki meg szeretné  tekinteni a napsütötte tisztások csodálatos világát, jó helyre érkezett!

A Dr. ERvin Proll kilátó 1999-ben épült a hegy legmagasabb pontján Ausztria és Stájerország déli határán.

155 lépcsőfok vezet 30 méter magasra, ahol 150 négyzetméteres kilátó van. A torony építésére 100 köbméter faanyagot használtak és erős betonalapba építették.

Pazar kilátás nyílik innen a Rax Schneebergi hegyekre és a bécsi völgyben haladó vasúti viaduktokra..

Miután a panorámában gyönyörködtünk, visszatérünk a buszhoz és utunkat folytatva megállunk a Maria Schutz-i bazilikánál. Ez Semmering ékszerdoboza! A kéttornyos templom barokk stílusban 1738-ban épült, egy csodatevő, gyógyító forrás fölé. Azóta ismet zarándokhely.

 

Túra fokozat: gyenge, átlag fizikummal teljesíthető rövid gyaloglás

Érdemes hozni: némi élelmet, folyadékot, jó kis túracipőt/bakancsot.

Normál wc, és étkező helyek elérhetőek a helyszínen.

Túrázáskor fontos, hogy szem előtt tartsuk: "A magas költségű és messzebbről érkező segítségnyújtás miatt a túraösvényeken fontos, hogy kövesd a túravezetőt, figyeld amit mond, és aszerint is cselekedj! "

 

16.00 órakor haza indulás, érkezés Pécsre 22.23.00 körüli órákban. 

 

Fontos: Megállások  3 óránként, hisz 1 napos útjaink szoros idővel, és időpont foglalásokkal vannak tervezve. Mindenki a saját szervezetét ismerve fogyassza a kávét, teát, italokat.
A vezetési és pihenőidők 1 napos utak esetében különösen odafigyelést igényelnek. Nem tudjuk az előre egyeztett időpontokat változtatni útközben. Amennyiben a több megállás ( és általában ez fordul elő a wc igények végett) vagy előre nem látható akadályok miatt nem érünk oda a foglalt időpontokra azt igyekszünk áthidalni, ám a gépkocsivezetők munkaideje nem hosszabbítható akkor sem, fix időpontban haza indulunk!

 

Az ár tartalmazza:

  • Buszos utazást, nyugati típusú autóbusszal, Wc használat nélkül
  • Szervezési és foglalási díjat


Az ár nem tartalmazza:

  • BBP utasbiztosítás: 500 Ft/fő  (Kötelező!! Kivétel Biztosítási Nyilatkozat kitöltésével igazolja, mely biztosítónál rendelkezik érvényes utasbiztosítással)
  • Túravezetés: 3 €/fő Kötelező költség!  
  • Belépőket: Semmeringi élményvasút: 1 800 Ft/fő ( Előre fizetendő, előre foglalással járó csoportos jegy, mely nem visszatérítendő! )
  • Fix ülőhely: 2 000 Ft/fő (soron kívül választott ülőhely) együtt jelentkezők alapvetően egymás mellé kerülnek beosztásra.
 

Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze.
Foglalást telefonon NEM fogadunk el!

 

Lemondás: a lemondás nem díjtalan! A lemondási díj mértékét az 1 napos vagy a több napos utak utazási szerződései alapján számoljuk! Foglalás előtt kérjük tekintse át részletesen Utazási Szerződésünk pontjait! 


A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!

Útlevél nem szükséges, kártyás típusú személyi igazolvány elegendő!

Hivatalos pénznem az euro!

 


Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező