>

Bakonyi rövid gyalogtúra és a Pannon Csillagda
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:33985
Cél:Veszprém (x),
Szállás:Nincs
Ellátás:Önellátás
Felszállási lehetőségek:Pécs - Komló- Sásd- Dombóvár- Siófok
Útvonal:Pécs - Siófok- Veszprém

Utazás ára

9.500Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:. .


 Jelentkezési határidő: AUGUSZTUS 1

Az idei évben a Covid járványra való tekintettel a belföldi turizmus igen telített, a szolgáltatókat mielőbb kell foglalnunk, ehhez mielőbb egy utaslétszámot látnunk, így idén a meghatározott időpontokig tudjuk a  jelentkezést garantálni! MIndenkit kérünk, hogy az adott utaknál kiírt jelentkezési határidőt szigorúan vegye figyelembe!

 

Indulás a pécsi Domus parkolóból 07.00 órakor. 

Utazás Pécs- Komló- Sásd- Dombóvár- Siófok ( jelentkezők függvényében) vonalon.

Egy aktív napot töltünk el a Bakonyban profi helyi túravezető kalauzolásával.

Kb. 10.00 f 11 órakor megérkezés Bakonybélbe, ahol már vár ránk túravezetőnk, egy rövid felfrissülés után elindulunk, hogy gyalogosan csodáljuk meg ezt a gyönyörű természeti tájat.

Bakonybél egy aprócska, ámde annál szebb és érdekesebb település, melynek ezer arca van. A település a „legek” vidéke. Itt található a Bakony legmagasabb pontja a Kőris hegy, amely 709 méteres magasságig emelkedik ki az azt körülvevő tájból, a hegyen lévő Vajda Péter kilátóból pedig még magasabbról tekinthetünk le az alattunk elterülő Bakonyra. Nem messze innen, délnyugtra megtalálhatjuk a Bakony legnagyobb forrását is, amely 4-5 méteres forrásátmérőjével büszkén viselheti is ezt a címet. Emellett a legmagasabb fával is errefele találkozhatunk, a fa mintegy 40 méteres magasságával már messziről is könnyen kiszúrható, hiszen magasan minden és mindenki fölött őrködik a bakonyi erdők felett.

 

Rövidített túrát választottunk utasaink kérésére!

Innen indulunk tehát Bakonybél - Szent-kút - Öreg-rét - Fidelisz-domb, kilátóhely - Bakonybél. 3,8 km, kb. 40 m szintemelkedés. Ez 1,5 órás gyaloglás, nem megerőltető menetben, nem csak profi túrázók részére de nyilván megfelelő fizikai állapot szükségeltetik a gyalogláshoz és  a túra felszerelésről.

( Kényelmes cipő és ruházat, szúnyog riasztó, kalap, víz, energia vagy müzli szelet, gyümölcs javasolt! )

 

AKIK NEM TÚRÁZNÁNAK DE MÉGIS VELÜNK TARTANÁNAk EZEN A NAPON: Ők se csüggedjenek, részükre ajánljuk a Szent Mauriciusz Monostor meglátogatását: a felújított barokk templom (előtérből), új kiállítótér és vetítőterem, gyógynövényes ágyások és arborétum, gyógynövényszárító padlás, látványműhelyek (üvegen keresztül az előtérből).
A belépőjegy mellé egyéni látogatóinknak letölthető egy ingyenes, okostelefonos szemvezető alkalmazás, amely minden korosztálynak segít a tájékozódásban, és sok hasznos információ megszerzésében. Végül pedig vásárolhatnak a monostor termékeiből: gyógynövényes kozmetikumok, teák, szörpök, lekvárok, likőrök, csokoládék.

 

13-14.00 óra között következik a jól megérdemelt ebéd közösen, a helyi étteremben. Toilettet is itt tudunk majd használni, Ezt fogyasztás fejében, akik az ebédet megrendelték nyugodtn használhatják, akik nem kérték, ők ital fogyasztással kompenzálhatják!

 

Majd pedig 14-16.00 óra között a falu sajátosságait keressük fel. Amennyire pici ez a település annyira sok és sokféle itt a látnivaló. A hagyományőrző és a legmodernebb is megfér itt egymás mellett, tökéletes harmóniában. Pár perces sétával mindegyikhez eljuthatunk...

Erdők Háza: A hajdani magházban erdészeti és természetvédelmi gyűjtemény kapott otthont. Az a két terület jól elkülönített módon, a földszinten és az emeleten külön-külön kerül bemutatásra. Alul a hegység föltörténeti múltjáról, kőzeteiről, ásványairól tájékozódhatunk, a felső szinten pedig a természetet munkájuk során felhasználók erdészek, vadászok, faműves mesterek tevékenységével ismerkedhetünk meg jobban.

Tájház: 1920-30-as évekbeli módos gazda életkörülményeit ismerhjük meg és van egy új kiállítás is retró játékokról.

16.00 órától. Végül pedig a fő attrakció, a Pannon Csillagdában zárjuk a napot! Mind a 3 fajta SZÉP kártyát elfogadják.

Ha Bakonybél, akkor meg kell említeni a Csillagdát is, ami szintén a község szívében található. Elsőre, talán meglepő lehet, hogy miért pont Bakonybélben botlunk egy csillagvizsgálóba? A válasz viszont egészen egyszerű, a település az itt mért nagyon alacsony fényszennyezési értékeknek köszönhetően bizonyult megfelelő helyszínnek a Csillagda számára. Ma az intézmény egyébként Magyarországon az első számú csillagászati ismeretterjesztő centrum. Található itt csillagásztörténeti kiállítás, digitális planetárium, távcsőpark, 3D marsmozi (a Mars meghódításáról szóló 3D filmvetítés IMAX mozi minőségben és hanghatásokkal) és csillagászati és űrkutatás-történeti kiállítások is, bátran kijelenhetjük tehát, hogy rengeteg érdekes dologgal ismerkedhetünk meg itt egyedi körülmények közt. 

Igazán különleges, egyedi élményt fog nyújtani!

18.00 óra körül búcsúzunk idegenvezetőnktől és haza felé vesszük az irányt, Pécsre!

Érkezés Pécsre kb. 21.00 óra tájékán.

 

 

 Az ár tartalmazza:

  • Buszos utazást,
  • Helyi túra és idegenvezetőt
  • Foglalási  és Szervezési díjat

 

 Az ár nem tartalmazza:

  • Belépők: Melyek csoport létszámra lettek foglalva! A belépések kötelezőek! Amennyiben valaki egyes programon nem szeretne részt venni, azt abban az esetben teheti meg ha a foglalt csoport létszámon felülre esik. Amennyiben a kért létszámot nem garantáljuk az egyes helyeken nem tartják foglalásunkat.
  • Pannon Csillagda csoportos: felnőtt: 2 300 Ft, diák, nyugdíjas: 1 900 Ft Mind a 3 fajta szép kártyát elfogadják!
  • Erdő Háza: 800 a felnőtt,(díák,nyugdíjas) 600 Ft/Fő és Tájház: 500 Ft/fő, nyugdíjas: 400 Ft/Fő
  • Ebéd: 1600 Ft (CSAK ELŐRE RENDELÉSSEL BIZTOSÍTOTT AZ ÉTKEZÉS!) Helyszínen nincs lehetőség ala carte rendelésre. Menü: csontleves cérnametélttel, rántott sertésborda vegyes körettel, káposzta saláta.
  • Monostor belépő: felnőtt: 1 600 Ft, kedvezményes: 1 100 Ft
  • Fix ülőhely: 2 000 Ft (soron kívüli ülőhely választás esetén) alap esetben az együtt befizetőket egymás mellé osztjuk be.
  • SZÉP Kártyát NEM fogadunk el! A belföldi utak esetében érdemes Szép Kártyát vinni, ugyanis több helyen a belépők téríthetőek vele!

 

A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!


Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze. 
Foglalást telefonon NEM fogadunk el!


Lemondás: a lemondás nem díjtalan! A lemondási díj mértékét az 1 napos vagy a több napos utak utazási szerződései alapján számoljuk! Foglalás előtt kérjük tekintse át részletesen Utazási Szerződésünk pontjait! ITT 


Az utazás min. 40 fő esetén indul. Minden utazásunknál érvényes az irodánk által kiszabható KÖTELEZŐ kis csoportos felár, melyet 1000 - 5000 Ft/fő közötti összegben határozhatunk meg, amennyiben a minimumot nem érjük el, de az indítást reálisnak tartjuk.
Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező