>

Hortobágyi Nemzeti Park és a Tisza-tó csobbanással
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:33986
Cél:Budapest (x),
Szállás:Hotel****
Ellátás:Félpanzió
Felszállási lehetőségek:Pécs - Sásd- Dombóvár- Siófok - Budapest vagy Pécs- Szekszárd- Paks- Budpaest
Útvonal:Pécs - BUdapest- Hortobágy

Utazás ára

35.900Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:. .


 

 

1 Hölgy utasunk társítást keres!

 

Az idei évben a Covid járványra való tekintettel a belföldi turizmus igen telített, a szolgáltatókat mielőbb kell foglalnunk, ehhez mielőbb egy utaslétszámot látnunk, így idén a meghatározott időpontokig tudjuk a  jelentkezést garantálni! MIndenkit kérünk, hogy az adott utaknál kiírt jelentkezési határidőt szigorúan vegye figyelembe!

 

Pótágy ár: 3. fő 2 teljes árat fizető mellett igénybe veheti kétágyas szobában, kortól függetlenül: 28 900 Ft

 

Indulás a pécsi Domus parkolóból 04.00 órakor. (pontosítás a felszállások tudatában indulás előtt)

Utazás Pécs- Bonyhád- Szekszárd- Budapest-Népligettel szemben, Planetárium parkoló 07.00 órakor

Hortobágy vagy Pécs- Sásd- Siófok- Budapest vonalon. ( jelentkezők függvényében)

Kb. 10.00 órakor veszi kezdet izgalmas napunk, ismerkedés a Hortobággyal. Helyszínen csatlakozik hozzánk helyi idegenvezetőnk, aki koordinálja mindkét napunkat.

Mi mással is kezdhetnénk, mint a puszta felkeresésével, fogatozás keretében:

A mintegy másfél órás pusztai fogatozás során a puszta ma is élő természeti és kultúrtörténeti értékeit, pásztorhagyományait ismerhetjük meg az egyedi szépségű, sajátos hangulatú tájban. Továbbá ismerkedünk a hagyományos legeltető állattartást rackanyájjal, szürke marha gulyával, ménessel, bivaly gulyával. A csikós bemutató közben rácsodálkozhatunk a csikósok és lovaik közti tökéletes összhangra, eléjük tárul Petőfi ismert verssora „a szekérrel a négy ökör lassacskán ballagott”. Megfigyelhetjük a pásztorok viseletét, munkaeszközeit, munkájukat, és a pusztára jellemző pásztorépítményeket „seggen ülő” hodályt, a gémeskutat, a karámot, a vasalót.

A fogatozás után meglátogatjuk a Mátai Ménes istállóit, K.Nagy József nádudvari fazekasmester műhelyét, aki a feketekerámia-készítés fortélyait mutatja be, a szekér kiállítást, ahol a bognár-,kovácsműhely, hagyományos szekerek és fogatok találhatóak. Lesz alkalmunk kicsit megpihenni a ménes központi istállójától üvegfallal elválasztott, ezért különlegességnek számító Nyerges presszóban.

12:15 Étkezésre egy étteremban van lehetőségünk, ami egyben a legnevezetesebb is( ide csak csoportos foglalás esetén térhetünk be): ez pedig nem más, mint a Hortobágyi Nagycsárda: a 18. században épült népi klasszicista épület, az Alföld leghíresebb, legnagyobb csárdája, és egyben Hortobágy legrégibb építménye. A ma is működő, autentikus hangulatú étteremben a hagyományos pásztorételeket és a pusztában termett alapanyagokból – szürke marhából, rackából, gyöngytyúkból, mangalicából, halakból – sütött-főzött ínyencségeket kínálnak, melyeket jóféle magyar pálinkákkal és borokkal kísérhet a vendég.

Ebéd után sétálunk, idegenvezetőnk mesél: séta a Hortobágy ikonikus épületei, építményei – Hortobágyi Nagycsárda, Kilenclyukú-híd, Pásztormúzeum – mentén ad betekintést a Hortobágy puszta világába és kulturális örökségébe. A séta a Pásztormúzeum és a Csárdatörténeti kiállítás megtekintését is tartalmazza.

Majd kb. fél- 1 órás szabad programot adunk a kirakadóvásáron, ahol mindenki igény szerint vásárolhat a helyi portékákból.

 

17.30 körül szállodánkba érünk, majd 20.00 óráig szabad idő a wellnessben. Végül élvezhetjük a szálloda wellness részlegét, lemossuk magunkról az út porát a habokban. Vigyor A belső medencék és a szauna világ 20.00 óráig tartanak nyitva.
Ezért a vacsorát ez idő utánra rendeljük.

Majd a vacsora után mindenkinek van lehetősége a kültéri medencéket korlátlan időre az éjszakába menően használni.

 

2. nap: Reggeli a szállodában, majd a Tisza-tó felé vesszük az irányt, pontosan Poroszlóra.

10:00-kor látogatás a Tisza-tavi Ökocentrumban: ez a hazánkban egyedülálló állatkert-szabadidős élményközpont- bemutatóhely a Tisza és a Tisza-tó természeti kincseit, Magyarország második legnagyobb tavának csodálatos élővilágát tárja elénk. A 2012-ben elkészült felszálló madárra hasonlító központi épületben találjuk Közép-Európa legnagyobb édesvízi akváriumát, mely országunkban a 3. legkeresettebb turisztikai központ.

 

Ezután szabad programot adunk. Kb 3 óra. Éljen!! Király

Élvezzük a nyári napsütést, a víz hűsítő erejét. Úszhatunk, pancsolhatunk vagy csak napozhatunk a helyi szabad strandon. Ideális hely a kisgyermekes családok részére is, hiszen lassan mélyülő, gyorsan felmelegedő víze kiváló kikapcsolódási helyszínt biztosít mindenki számára. A strand vízminősége évek óta kiváló. A parton éttermek állnak rendelkezésre tehát mindenki ehet-ihat szája íze szerint.

 

Utolsó programunk még a tónál, kihagyhatatlan, ha már itt járunk.

Átutazunk a Szabics kikötőhöz, ahonnan sétahajózunk a Tisza-tavon túravezetővel. A Szabics Kikötő és Szabadidő Part a Tisza-tó festőien szép örvényi nagy kanyarulatának már megcsendesedő vizére épült. A folyónak e szakasza már régóta jeles helye a Tisza és a környezetében élő ember gyümölcsöző kapcsolatának.
Az ökoturizmus sportos romantikáját felfedező, a megismerés örömét kereső vendégeket a kikötőben flottányi evezős, motoros csónak és kiránduló kishajó várja. A vadregényes Tisza-tavat igazán felfedezni csak vízről lehet, ezért csónakkirándulásokat és evezős ÖKO-túrákat is szerveznek a védett természeti értékek bemutatására. A Tisza-tó vízi világát megismerni vágyók egyéni igényük szerint dönthetnek túrájuk megszervezéséről. Az önálló kalandozástól, a túravezetős, több napos kirándulásig nagy a kikötő programajánlata. Sokan igénylik a sétahajós tiszai túrát is, mi csoportosan ebben a formában ismerkedünk a tóval.

Kb. 17.30-18.00 óra körül búcsúzunk idegenvezetőnktől és haza felé vesszük az irányt, Pécsre!

Érkezés Pécsre kb. éjfél környékén.

 

Szállodánk: Hotel Kamilla Gyógyfürdő 4 csillag
A szálloda ökofürdő élménymedencével, jakuzzival, termál- és gyógymedencével, pezsgőágyakkal teljes körű kényeztetést és kikapcsolódást biztosít látogatói számára, míg a nyári időszakban az úszó-, gyermek- és strandmedencék garantálják a felfrissülést. Magyarország első és egyetlen ökofürdőjeként a balmazújvárosi Kamilla Gyógyfürdő unikalitását természetközelisége és gyógyvizének kiváló hatása adja. A fürdő legimpozánsabb területe a komplexum szauna részlege: a Szauna Falu igazi kuriózuma a több száz éves finn ezüstfenyők felhasználásával megépített Kelo szauna. gőzkabin, hortobágyi bioszauna, tüzes szauna, infrakabin, sókabin, Kneipp masszázs-medencék várják a szaunázókat, a nyári időszakban pedig strandfürdővel várja a Kamilla a pihenni vágyókat.

 

 

 Az ár tartalmazza:

 • Buszos utazást, nyugati típusú autóbusszal, wc használat nélkül
 • Helyi idegenvezetőt aki végigkíséri a 2 napot
 • Szállást 2ágyas STANDARD típusú szobákban, svédasztalos félpanziós ellátással
 • A szálloda beltéri wellness részlegének használatát 20.00 óráig.
 • A szálloda külső medencéinek használatát korlátlan ideig
 • Fürdőköpenyt
 • Foglalási  és Szervezési díjat

 

 Az ár nem tartalmazza:

 • Belépők: Melyek csoport létszámra lettek foglalva! A belépések kötelezőek! Amennyiben valaki egyes programon nem szeretne részt venni, azt abban az esetben teheti meg ha a foglalt csoport létszámon felülre esik. Amennyiben a kért létszámot nem garantáljuk az egyes helyeken nem tartják foglalásunkat. 
 • Belépők:
 • Hortobágy, pusztai fogatozás: 3 200 Ft
 • Hortobágyi Nagycsárda megtekintéséhez követelt az ebéd folalás, így megnézzük és itt is étkezünk: 3050 Ft: Hortobágyi racka csorba bográcsban, Túró gombóc fahéjjas tejföllel. Itt étel allergiát előre kérünk jelezni!
 • Pásztormúzeum+ Csárdatörténeti Kiállítás: 1 400 Ft
 • Tisza tavi Ökocentrum: 1 700 Ft diák- nyugdíjas és 1900 Ft felnőtt
 • 1 órás Tisza-tavi hajózás: 1200 Ft
 • Ebéd a Tisza-tónál: egyénileg a szabad strandon
 • Gyermek kedvezmény: 2ágyas szobában 3. fő pótágyon 18 éves korig.
 • Pótágy ár: 28.900 Ft/Fő
 • Egyágyas felár: kb 5000 Ft, pontos ár lekérésre! TÁrsítás lehetőségével lehet élni, igyekszünk társat találni különágyas 2ágyas szobába, ám ezt garantálni nem tudjuk! Ebben az esetben egyágyas felár megfizetése kötelező!
 • Fix ülőhely: 2 000 Ft (soron kívüli ülőhely választás esetén) alap esetben az együtt befizetőket egymás mellé osztjuk be.
 • SZÉP Kártyát NEM fogadunk el! A belföldi utak esetében érdemes Szép Kártyát vinni, ugyanis több helyen a belépők téríthetőek vele!

 

A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!


Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze. 
Foglalást telefonon NEM fogadunk el!


Lemondás: a lemondás nem díjtalan! A lemondási díj mértékét az 1 napos vagy a több napos utak utazási szerződései alapján számoljuk! Foglalás előtt kérjük tekintse át részletesen Utazási Szerződésünk pontjait! ITT 


Az utazás min. 35 fő esetén indul. Minden utazásunknál érvényes az irodánk által kiszabható KÖTELEZŐ kis csoportos felár, melyet 1000 - 5000 Ft/fő közötti összegben határozhatunk meg, amennyiben a minimumot nem érjük el, de az indítást reálisnak tartjuk.
Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező