>

Gödöllői Királyi Kastély és a Veresegyházi Medveotthon
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:33988
Cél:Budapest (x), Gödöllő (x),
Szállás:Nincs
Ellátás:Önellátás
Felszállási lehetőségek:Pécs- Bonyhád- Szekszárd- Paks
Útvonal:Pécs- Budapest - Gödöllő

Utazás ára

9.900Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:. .


 

Jelentkezési határidő: AUGUSZTUS 21

Az idei évben a Covid járványra való tekintettel a belföldi turizmus igen telített, a szolgáltatókat mielőbb kell foglalnunk, ehhez mielőbb egy utaslétszámot látnunk, így idén a meghatározott időpontokig tudjuk a  jelentkezést garantálni! MIndenkit kérünk, hogy az adott utaknál kiírt jelentkezési határidőt szigorúan vegye figyelembe!

Gyermekár: 14 éves korig!

 

Indulás a pécsi Domus parkolóból 07.00 órakor, utazás Budapest irányába, felszálló helyek e szerint lehetségesek.

Célunk Gödöllő!

Csoportos látogatást teszünk a Gödöllői Királyi Kastélyban, előre foglalt időpontra érkezünk, a járványügyi helyzet szabályainak betartásával. A látogatókat, a haladás menetét, a létszám limitet helyszínen koordinálják a biztonságunk érdekében.

Akik nem szeretnének részt venni a csoporttal kastélytúrán, szabadon sétálhatnak a parkban.

Mit kell tudnunk Sisi királyné kedvenc magyar kastélyáról?

Magyarország egyik legnagyobb és legimpozánsabb barokk kastélya Budapest környékének legérdekesebb látnivalója, történelmi és műemléki szempontból is kiemelkedő értéke. Építtetője, a 18. sz. egyik legtekintélyesebb magyar főura, Mária Terézia kancelláriaminisztere, Grassalkovich Antal. A család férfiágának kihalása (1841) után a kastélynak több tulajdonosa is volt, majd egy belga banktól 1867-ben, a kiegyezés örömünnepe alkalmával, a kincstár megvásárolta a kastélyt, hogy mint királyi pihenőkastélyt Ferenc József és Erzsébet királynő rendelkezésére bocsássa. A királyi pár gyakran tartózkodott a kastélyban, különösen Sisi királyné kedvelte Gödöllőt. A két világháború között Horthy Miklós kormányzó nyári rezidenciája volt. A II. világháború után szovjet laktanya és szociális otthon működött benne, s ez az épület lassú pusztulásához vezetett. Az 1990-es években szinte a romokból kellett újjáépíteni, felújítani az egykori fényűző kastélyt és parkját.

Állandó kiállítás, melyen részt vehetünk az alap belépő csomaggal:

 • Grassalkovichok kora
 • Királyi lakosztályok
 • Erzsébet királyné emlékkiállítás
 • „Századok – lakók - történetek” – a kastély 20. századi története

 

Kb 2 órát töltünk a területen, majd továbbutazunk Veresegyházára, ahol először megállunk a tórendszernél, mely 3 részből áll, - Malom-tó, Pamut-tó, Ivacsi-tó,- itt lesz egy kis szabad időnk sétálni egyet a természetvédelmi területen megpihenve, hozott ebédünket elfogyasztani ebben a szép természeti környezetben. Akik esetleg nem készültek ebédre valóval a délutáni program során étteremben étkezhetnek.

Végül továbbállunk a szomszédságban található híres Medveotthonba, ahol az állatok boldogan élnek!

A veresegyházi medveotthon Közép-Európa eddigi egyetlen medvemenhelye kihagyhatatlan élmény nem csak a kisgyerekes családoknak. De ide látogatva nem csak ezekkel a barna óriásokkal találkozhatunk, hanem szürkefarkasokat és egy fehérfarkast is láthatunk, sőt otthonra leltek itt a legújabb jövevények is, a kis rénszarvasok.
A park területét kényelmes sétaúton teljesen körbe lehet járni, akadálymentesítve van, babakocsival is kényelmesen végig sétálhatunk a medvéket körülvevő sétaúton.

Hatalmas, hosszú szárú fakanalakkal etethetjük a helyben vásárolt macimézzel az állatokat, így csalva magunkhoz őket, a macik természetesen készséggel benyalják az összes mézet a látogatók nagy örömére.

Az otthon másik szenzációi a farkasok, az ő kifutójuk 2000 nyarán került kialakításra, méghozzá a medvéknél már bevett módszer szerint (kibővítve kiugrás gátló kerítéssel). Másfél hektárnyi területen, fák és dús növényzet között kaptak helyet az európai szürkefarkasok. A farkasfalkából kiközösített egyedeket nem tűrik meg társaik, így azok átkerülnek a medvékhez, és velük próbálnak meg közös életet kialakítani.

Nemrég avatták fel a bejárati részen az új Maci-liftet, amely kis kilátóként és nagy kalandként szolgál elsősorban a kicsiknek.

Visszaérkezés Pécsre kb. 21-22.00 óra között.

 

 Az ár tartalmazza:

 • Buszjegyet
 • Foglalási és szervezési díjat
 • Csoportkísérőt

Az ár nem tartalmazza :

 • Fix ülőhely: 2000 Ft/fő( soron kívül választott ülőhely) egyéb esetben az ülőhelyek jelentkezés sorrendjében kerülnek beosztásra az együtt jelentkezőket tekintve
 • Belépők: helyben fizetendők!
 • Gödöllői Királyi kastély: alap belépő csomag, 4 kiállítással: 3 200 Ft/fő felnőtt, 1 800 Ft/fő diák, 6 500 Ft/család, 6 éven aluliak számára ingyenes. További kedvezmények nem vehetőek igénybe!
 • Aki szeretne audio guide füllhallgatón keresztül idegenvezetést hallgatni a látogatás során helyszínen igényelheti külön térítésért.
 • Veresegyházi Medveotthon: Csoportos kedvezmény: 1000 Ft/Fő min. 25 fő esetén!! Felnőtt: 1500 Ft/fő, Gyerek (3-14 év között): 1000 Ft/fő, Diák (15-18 év között) 1200 Ft/fő, Családi (2 gyerek, 1 felnőtt): 1000 Ft/fő, Nyugdíjas: 1000 Ft/fő, Gyerek (3 év alatt): INGYENES. Macilift: 800 FT. Mind három fajta SZÉP KÁRTYÁT elfogadják.
 • SZÉP Kártyát NEM fogadunk el! A belföldi utak esetében érdemes Szép Kártyát magunkkal vinni, ugyanis több helyen a belépők téríthetőek vele!

 

A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!


Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglalás összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze. 
Foglalást telefonon NEM fogadunk el!


Lemondás: a lemondás nem díjtalan! A lemondási díj mértékét az 1 napos vagy a több napos utak utazási szerződései alapján számoljuk! Foglalás előtt kérjük tekintse át részletesen Utazási Szerződésünk pontjait! ITT 


Az utazás min. 40 fő esetén indul. Minden utazásunknál érvényes az irodánk által kiszabható KÖTELEZŐ kis csoportos felár, melyet 1000 - 5000 Ft/fő közötti összegben határozhatunk meg, amennyiben a minimumot nem érjük el, de az indítást reálisnak tartjuk.
 

Kártyás típusú személyi igazolvány elegendő!Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező