>

Jeli Arborétum és Keszthely akár csobbanással
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:33989
Cél:Keszthely (x),
Szállás:Nincs
Ellátás:Önellátás
Felszállási lehetőségek:Pécs- Szentlőrinc- Szigetvár- Keszthely- Kám
Útvonal:Pécs- Keszthely- Kám

Utazás ára

9.500Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:2020. augusztus 21.


 

Jelentkezési határidő: AUGUSZTUS 14

Az idei évben a Covid járványra való tekintettel a belföldi turizmus igen telített, a szolgáltatókat mielőbb kell foglalnunk, ehhez mielőbb egy utaslétszámot látnunk, így idén a meghatározott időpontokig tudjuk a  jelentkezést garantálni! MIndenkit kérünk, hogy az adott utaknál kiírt jelentkezési határidőt szigorúan vegye figyelembe!

 

Gyermek ár 14 éves korig!

 

Indulás a pécsi Domus parkolóból 07.00 órakor, utazás Szombathely irányába a Jeli Arborétumba.

Útvonal: Pécs- Szigetvár- Kaposvár- Keszthely felszállásokkal.

Itt található Európa egyik legszebb botanikus kertje Vas megyében.

Az arborétumban különféle tájkörzeteket alakítottak ki, amelyek Kína, Japán, Amerika, a Kaukázus és a Balkán, növényzetét és erdőtársulásait mutatják be. Sétaútjai gondozottak és tiszták. A legtöbb látogató a havasszépe (rhododendron) virágzása idején látogatja a parkot. DE MI most nyáron megyünk, természetesen ekkor is várnak ránk szépségek!

2019 május óta látogatható az észak-amerikai tájövezet Óriások Erdejében nevű részén fából és acélból kiépített, magasan a talaj felett, közel 10 méteres magasságban, a tűlevelűek koronáiban 130 méter hosszan kanyargó sétány. QR kódos ismertető táblák segítségével mélyedhetünk el a különféle fenyők és madarak életének sajátosságaiban.

Megérkezéskor szabadon mindenki a saját tempójában bejárhatja a parkot, kérik is, hogy ne nagy csoportokban hanem inkább egyénileg, családonként, ismerettségi körben összeverődve keressük fel az egyes pontokat. Tehát ki milyen hosszú séta útvonalat tervez magának, mindenkinek a maga döntése.

Kérjük, hogy mindenki tartsa be a járványügyi helyzetben megkívánt protokollt, a kasszánál, büfében, toiletteknél maszk használat kötelező, és tartsuk a távolságot az idegenektől! 

 

Kb. 14.00 - 19.00 óráig. Délutánunkat már Keszthelyen töltjük! Itt lesz bőven lehetőségünk étkezésre is.

Autóbuszunkból kiszállás, a meghatározott időre ide várunk mindenkit vissza, haza indulásig szabad idő városnézésre és/vagy fürdésre.

Keszthely, a Balaton egyetlen igazi városa a méltán népszerű Festetics-kastélyon kívül is számtalan látnivalóval szolgál, a gótikus ferences templom, a hangulatos Fő tér, a sétálóutca, a változatos kiállítások, nem utolsósorban az utóbbi időkben egyre szebb strandok és egyre színvonalasabb éttermek mágnesként vonzzák a kirándulókat.

Program lehetőségek:

- A keszthelyi Festetics-kastély a magyarországi kastélyépítészet remeke, a Balaton környékének egyik legnépszerűbb látnivalója. A kastélymúzeumban eredeti, korhű bútorokkal berendezett termek szemléltetik a XVIII. és XIX. század főúri világának mindennapjait, a festői angolparkban egzotikus növényekkel telezsúfolt pálmaházat találunk, a modern múzeumépületben pedig Magyarország leggazdagabb vadászati kiállítása mellett megcsodálhatjuk Közép-Európa legnagyobb vasútmodell kiállítását.

- Balatoni Múzeum

- Marcipán Múzeum

- Múzeum Zoo- lepke és egzotikus hüllő kiállítás

- Cadillac Múzeum

 

Strandolásra:

A balatoni fürdőkultúra a 19. század közepén érte el Keszthelyt, 1846-ban épült az első balatoni fürdőház és csárda. A Monarchia korát idézi a 19. század végén épült, a tó egyetlen épségben megmaradt és korabeli állapotának megfelelően helyreállított Szigetfürdője.

A város három színvonalas, Kékhullám zászlóval kitüntetett strandja, valamint Keszthely külterületén található szabadstrandja várja a fürdőzni, napozni vágyókat és a vízi sportok szerelmeseit. A gyerekeknek a bársonyos víz, a homokozók és játszóterek kínálnak önfeledt időtöltést. Ebédre jólesik a lángos és desszertnek a fagyi, a sétány pavilonjaiban sört és Balaton-vidéki borokat mérnek. 

- Városi strand: Csík Ferenc sétány. Szolgáltatások: napozóágyak,óriáscsúszda, elektromos csónakkölcsönző, vízibicikli, gokart, játékterem, mini golf, asztalitenisz, légvár, trambulin, vízen járó labda (Zorb), snooky, masszázs, strand-könyvtár. A Baltont formázó medence hazsnálata ingyenes.
Belépők: 1 000 Ft/felnőtt, gyerek 6 éves kortól: 700 Ft

- Helikon strand: Entz Géza sétány. Szolgáltatások: vízibicikli, Snooky, napozóágyak, masszázs, lángos sütöde.
Belépők: 600 Ft/felnőtt, gyerek 6 éves kortól: 450 Ft

- Libás strand: Libás strand út. Szolgáltatások: wifi, ingyenes parkoló, strandröpladba pálya, korszerű gyermek játszótér, napozóágy bérlés, kabinbérlés, biciklitárolóhely bérlés, ugrálóvár, trambulin, kajak, kenu, vizibicikli, szörf.
Belépők: Belépők: 600 Ft/felnőtt, gyerek 6 éves kortól: 450 Ft

- Szabadstrand: Balaton part, város széle. A Helikon strandtól déli irányba haladva található Keszthely egyetlen szabadstrandja, mely autóval és kerékpárral is könnyen megközelíthető. Füves, gondozott, elkerített terület, a nádason túl gyönyörű a kilátás a Keszthelyi-öbölre, a vonyarcvashegyi Szent Mihály kápolnára és Fonyód hegyeire. A strandon büfé és illemhely is van.  A víz lassan mélyül, de a medre kavicsos. Aki a csendet, nyugalmat szereti, kedveli az egykori szocializmus retrós romantikáját, vagy erre biciklizve egy gyors csobbanásra vágyik, az biztosan elégedett lesz a választással.

 

 Pécsre indulás: 19.00 órakor. Érkezés kb 22.00 óra.

 

 

 Az ár tartalmazza:

  • Buszjegyet
  • Foglalási és szervezési díjat
  • Csoportkísérőt ( idegenvezetőt nem! )

Az ár nem tartalmazza :


  • Fix ülőhely: 2000 Ft/fő( soron kívül választott ülőhely) egyéb esetben az ülőhelyek jelentkezés sorrendjében kerülnek beosztásra az együtt jelentkezőket tekintve
  • Belépők: helyben fizetendők egyénileg!
  • Jeli Arborétum: 1300 Ft, (mintha csoportos kedvezmény lenne, de kérik, hogy ne csoportba verődve keressék fel a parkot )
  • Festetich- kastély: egyénileg szintén, csoportos jegyár nincs. Katély + egy múzeum: 2 900 Ft/felnőtt, 1 450 Ft/nyugdíjas, diák, Kastély+ összes múzeum: 4 400 Ft/felnőtt, 2 200 Ft/nyugdíjas, diák. Torony kilátó: 500 Ft, Kerti kisvasút: 850 Ft, Tárlatvezető készülék így idegenvezetésen is részt vehetünk: 600 Ft
  • SZÉP Kártyát NEM fogadunk el! A belföldi utak esetében érdemes Szép Kártyát vinni, ugyanis több helyen a belépők téríthetőek vele!


Fizetési feltételek: Jelentkezés Online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés: átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. 

Foglalást telefonon NEM fogadunk el!


Lemondás: a lemondás nem díjtalan! A lemondási díj mértékét az 1 napos vagy a több napos utak utazási szerződései alapján számoljuk! Foglalás előtt kérjük tekintse át részletesen Utazási Szerződésünk pontjait! ITT 


Az utazás min. 40 fő esetén indul. Minden utazásunknál érvényes az irodánk által kiszabható KÖTELEZŐ kis csoportos felár, melyet 1000 - 5000 Ft/fő közötti összegben határozhatunk meg, amennyiben a minimumot nem érjük el, de az indítást reálisnak tartjuk.


Kártyás típusú személyi igazolvány elegendő!

A belépő összegek tájékoztató jellegűek, év közben változhatnak!Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező