>

Szigligeti Vár- Badacsony csobbanással
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:33990
Cél:Keszthely (x),
Szállás:Nincs
Ellátás:Önellátás
Felszállási lehetőségek:Pécs- Szentlőrinc- Szigetvár- Keszthely- Badacsony
Útvonal:Pécs- Keszthely- Badacsony

Utazás ára

9.500Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:. .


 

 

Jelentkezési határidő: AUGUSZTUS 1

Az idei évben a Covid járványra való tekintettel a belföldi turizmus igen telített, a szolgáltatókat mielőbb kell foglalnunk, ehhez mielőbb egy utaslétszámot látnunk, így idén a meghatározott időpontokig tudjuk a  jelentkezést garantálni! MIndenkit kérünk, hogy az adott utaknál kiírt jelentkezési határidőt szigorúan vegye figyelembe!

 

Gyermek ár: 14 éves korig!

 

Indulás a pécsi Domus parkolóból 07.00 órakor, utazás a Balaton irányába.

Útvonal: Pécs- Szigetvár- Kaposvár- Keszthely felszállásokkal.

 

Első állomásunk ahogy emlegetik a Balaton Vára azaz a Szigligeti Vár!

A Balaton-felvidék leglátványosabb vára a Balaton partján magasodó magányos sziklabércen álló szigligeti vár. A bástyákról lélegzetelállító kilátás nyílik a Balatonra, a Tapolcai-medence tanúhegyeire.
A többszintes, alsó és felső várból álló erődítmény Szigliget több magaslata közül a közvetlenül az Öregfalu felett emelkedő 229 m magas Várhegyen fekszik. A római katolikus templom mögötti, táblával is jelzett meredek lépcsős úton elindulva először az alsóvárba jutunk, majd át egy gyilokjárón, a korabeli ágyúkkal berendezett Mártonfalvy-rondellára. Egy meredek lépcsősoron juthatunk az alsóvárnál 20 méterrel feljebb lévő felsővárba. Itt régen az öregtorony és várúr palotája és tornya állt.

A várlátogatás fénypontja a falakról nyíló káprázatos kilátás, a kéklő Balaton vize, a közeli Badacsony és a Szent György-hegy koporsó formájú hegye, a kopár tetejű Csobánc a várrommal felejthetetlen látvány.

A járványügyi helyzet ellenére is megnyit a vár és látogatható. Viszont csoportos tárlatvezetés nem kérhető, de nagyon jó információs anyag áll rendelkezésre, hogy magunk is jól tájékozódhassunk.

Kérjük, hogy mindenki tartsa be a járványügyi helyzetben megkívánt protokollt, a kasszánál, a lenti büfénél, toiletteknél maszk használat kötelező, és tartsuk a távolságot az idegenektől! 

 

„Úgy áll ott a várrom,
mint öreg király fején korhadt koronája.
Ajtónak, ablaknak nyílásán áttör a
nap fénye, s az a fény a távolból
mintha drágaköve volna a koronának.”

Eötvös Károly

 

Akik nehezen sétálnak se ijedjenek meg, az alsóbb részen található árnyékos területen kávézó, fagylaltozó, ahol kellemesen el tudják tölteni az időt, míg a többiek bejárják a magasban elhelyezkedő várat.

Délutánunkat a Badacsonyban töltjük!

A Balaton északi partjának legjellegzetesebb, egyben legmagasabb hegye, a koporsó formájú vulkanikus eredetű tanúhegy, a Badacsony (438 m). A hegy szoknyájára, egészen a hűvös fennsíkot szegélyező meredek sziklafalakig hangulatos szőlőskertek kúsznak fel. A Balaton-felvidék kétség kívül legnépszerűbb hegye rengeteg kirándulót vonz főleg a nyári szezonban, de minden évszakban találunk felfedeznivalót. Parádés kilátóhelyek, bizarr sziklaképződmények, mediterrán jellegű szőlők, és mindez a Balaton partján.

 

Megérkezés után javaslunk mindenkinek egy kis vonatos kirándulást. A Badacsony szintén felfelé meneti gyaloglással járható be, így könnyen átláthatjuk a területet ha a legfontosabb látnivalók közt a helyi "gőzös" fuvaroz minket végig, ráadásul mindezt élő idegenvezetéssel teszi meg, így az általános tudnivalókat is halljuk utazásunk során az árnyékos kisvonatban megpihenve.

 

Ezután magunk is választhatunk, hogy esetleg mely múzeummal, látnivalóval szeretnénk jobban megismerkedni és belülről is felkeresni:

- Szegedi Róza Emlékház és Bormúzeum,
- Egry József Emlékmúzeum,
- Szent Imre Bazalttemplom
- közben borozők, éttermek sokasága várja az idelátogatókat.

MIndez kb 3-5 km-es gyalogséta körrel felkereshető.

 

Akik pedig inkább vagy és a Balatont IS élveznék megtalálják maguknak a megfelelő helyet strandolással:

A terület legnagyobb strandja a Badacsony Strand megnyitotta kapuit a strandolni, pihenni vágyó  vendégek  előtt idén is! A strandon ingyenes internet elérhetőség van, mely a strand egész területén használható. Ingyenes értékszekrények használatával próbálják komfortosabbá és biztonságosabbá tenni a kikapcsolódást.

Ahhoz, hogy csoportunknak biztos helye legyen a strandon előre foglalunk helyet, így kérjük, hogy FOGLALÁSKOR legyenek szívesek jelezni, hogy kívánnak-e belépni a strand területére. Ebben az esetben CSOPORTOS áron léphetnek be Utasaink!

" Speciális intézkedések a 2020-as évben:
1. Az idei évben sajnos a koronavírus járvány a strandok üzemeltetésére is hatással van. A maximális befogadó képességünk lecsökkent a jelenlegi előírások miatt. A parton 16 m2/fő, a vízben 4 m2/fő a biztosítandó helyszükséglet, így jelenleg a Badacsony strandon egyszerre 700 fő tartózkodhat. Ennek betartása érdekében a vendégeink belépés alkalmával sorszámozott érmét kapnak, melyet távozáskor leadnak. Minden érmét használat után fertőtlenítünk.
2. A pénztáraknál kézfertőtlenítőt helyezünk ki.
3. Lehetőséget biztosítunk bankkártyás és SZÉP Kártyás fizetésre is.
4. Az épületekben és a zuhanyokban kötelező a papucs viselése.
5. Folyamatosan végezzük majd az épületek, közös helyiségek, lépcsők fertőtlenítését. "

 

Pécsre indulás: 19.00 órakor. Haza érkezés: Kb. 22.00 órakor.

 

 Az ár tartalmazza:

 • Buszjegyet
 • Foglalási díjat
 • Csoportkísérőt ( idgeenvezetőt nem!)

Az ár nem tartalmazza :

 • Fix ülőhely: 2000 Ft/fő( soron kívül választott ülőhely) egyéb esetben az ülőhelyek jelentkezés sorrendjében kerülnek beosztásra az együtt jelentkezőket tekintve
 • Belépők: helyben fizetendők! 
 • Szigligeti Vár: tárlatvezetés nem kérhető, így a belépő egyénileg fizetendő, nincs csoportos jegy!
  1 000 Ft/felnőtt, diák ( 6-18): 500 Ft. A pénztárban kizárólag készpénzt fogadnak el!
 • Fakultatív 1. Badacsony Strand: Biztos belépést csak azon Utasainknak tudunk ígérni, akik jelzik FOGLALÁSKOR strand igényüket: Min 15 fő felett: 490 Ft/felnőtt, 310 Ft/gyermek. 
 • Fakultatív 2. Kisvonat: 30 perces vonatozás, idegenvezetővel: 900 Ft/felnőtt, 700 Ft/gyermek. Igényét kérjük FOGLALÁSKOR jelezni, hogy csoportunk részére időpontot foglaljunk!
 • SZÉP Kártyát NEM fogadunk el! A belföldi utak esetében érdemes Szép Kártyát vinni, ugyanis több helyen a belépők téríthetőek vele!


Fizetési feltételek: Jelentkezés Online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés: átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. 

Foglalást telefonon NEM fogadunk el!


Lemondás: a lemondás nem díjtalan! A lemondási díj mértékét az 1 napos vagy a több napos utak utazási szerződései alapján számoljuk! Foglalás előtt kérjük tekintse át részletesen Utazási Szerződésünk pontjait! ITT 


Az utazás min. 40 fő esetén indul. Minden utazásunknál érvényes az irodánk által kiszabható KÖTELEZŐ kis csoportos felár, melyet 1000 - 5000 Ft/fő közötti összegben határozhatunk meg, amennyiben a minimumot nem érjük el, de az indítást reálisnak tartjuk.
 

 Kártyás típusú személyi igazolvány elegendő!

A belépők tájékoztató jelelgűek, melyek az év során változhatnak!Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező