>

Eger- Szilvásvárad- Noszvaj fürdéssel
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:33991
Cél:Budapest (x), Eger (x),
Szállás:Hotel****
Ellátás:Félpanzió
Felszállási lehetőségek:Pécs - Sásd- Dombóvár- Siófok - Budapest vagy Pécs- Szekszárd- Paks- Budapest
Útvonal:Pécs - Budapest- Eger

Utazás ára

38.900Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:2021. augusztus 01.


 

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Amennyiben a Kormány COVID-19 vírussal kapcsolatos intézkedései az adott út lebonyolítását lehetetlenné tennék, úgy a befizetett előleg 100%-át visszafizetjük utasaink számára.

 

8 hely van még  

 

Indulás a pécsi Domus parkolóból 05.00 órakor.(pontosítás a felszállások tudatában indulás előtt) 

Amennyiben saját gépkocsival érkezik a pécsi indulásra, úgy gépkocsiját ingyenesen tárolhatja zárt parkolóban! Csak kizárólag vidéki utasok részére! Autóbuszba be- és kiszállás helyben a parkolóban! 

Utazás Pécs- Bonyhád- Szekszárd- Budapest-Planetáriummal szemben, Népliget, 08.00 óra.

Eger vagy Pécs- Sásd- Siófok- Budapest vonalon. ( jelentkezők függvényében)

Kb. 10.00 órakor veszi kezdet izgalmas napunk, amikor is megérkezünk Egerbe.

Ezeréves történelem, barokk környezet, finom borok, vendégszeretet és színes programok várnak Egerben, Magyarország legendákkal teli városában, lesz hát bőséggel mit megnéznünk! 

Eger Észak-Magyarország második legnépesebb városa. Jelentős oktatási és kulturális központ, itt található Magyarország egyik legnagyobb bazilikája, az egri főszékesegyház, számos más híres műemlékkel és múzeummal is rendelkezik, melyek közül kiemelkedő az egri vár.

A dinamikusan fejlődő magyar városok közé tartozik. Az elmúlt évtizedekben utak épültek, és velük párhuzamosan az ipari park jelentősége is nőtt, számos bevásárlóközpont létesült.

Gyalogos városnézés során fogunk ismerkedni a főbb látnivalókkal, nagy részt kívülről, Nagy Könyv emlékhely (Gárdonyi Géza Egri csillagok)Megyeháza, Fazola Kapuk, Börtön épülete, Kossuth Lajos utca, Nagypréposti Palota, Líceum, Bazilika ( belülről is )Buttler ház, Dobó utca- a Vár töve, Minaret, Dobó tér látnivalói és a Minorita templom, A megújult belváros, Végvári Vitézek tere és Gárdonyi tér, Széchényi utca (Érseki Palota kívülről)és az Egri Vár ( belülről)

A következő helyszínekre visszük be érdeklődőket: Kérjük, hogy indulás előtti hétig szíveskedjenek megadni, hogy mely helyszínekre szeretnének csatlakozni, hogy a szükséges csoport foglalásokat megtehessük! 

- Egri Vár: Alapvető látnivaló, hogy a várost megismerjük. 

- Kopcsik Marcipánia: Különlegesség! Eger történelmi belvárosában, a Harangöntő házban várja a látogatókat Magyarország „legédesebb” kiállítása, a Kopcsik Marcipánia.

- Ebéd: szabad idő keretében! 

Az egri borvidék központjaként a legjelentősebb magyar borvárosok közé tartozik, az egri bikavér külföldön is ismert és elismert borfajta. Ezt keressük fel, tehát a Szépasszonyvölgybe látogatunk el, mely a belvárostól 15 percre található, ahol barátság van és jókedv, egy valódi dolce vita.

Az ide történő eljutás függ attól, hogy autóbuszunkat beengedik e! 

Amennyiben nem, úgy kisvonattal tudjuk megközelíteni, amelyen audio guide idegenvezetés is lesz.
Itt lesz szabad időnk, hogy az egyes pincéket felkeressük és a híres egri borokat megkóstolhassuk!


Ezután elhagyjuk a várost és csodás természeti tájra utazunk, így közelebb leszünk a másnapi látnivalóinkhoz, ráérünk később kelni. És este fürdőzni! 
Szállásunk Noszvajon lesz, a Tündérkert szállodában, a név sem hazudtolja meg magát, tényleg meseszerű környzetbe érkezünk meg. Este lesz mindenkinek lehetősége lemosni az út porát a Fürdőházban. Medence, szaunák és napozóterasz, kastélypark gyönyörű panorámával segíti pihenésünket. Fürdés egészen 23.00 óráig lehetséges! 

 

2. nap: Reggeli a szállodában, majd a napot itt Noszvajon kezdjük! 

Ellátogatunk az ország legkisebb kastélyába: A De la Motte-kastély a magyar kastélyépítés miniatűr remeke, késő barokk, copf stílusban épült 1774-78 között. Építtetője, Báró Szepessy Sámuel később eladni kényszerült gróf Almásy Antal özvegyének, báró Vécsey Annának. A kastély közkeletű elnevezése az ő második házasságából származik: férje de la Motte ezredes Mária Terézia udvarából, neki tulajdonítják a kastély belső franciás díszitését és utalásait. Tervezője lehet Fellner Jakab vagy maga a kivitelező Povolni János. A falfestmények Kracker János Lukács és Zach József, Szikora György valamint Lieb Antal munkái.

Ezután felkeressük a barlanglakásokat, ahol helyi vezető ismerteti velünk a látnivalókat. A XIX. század elejétől alakulhattak ki Noszvajon a barlang- és pincelakások. A Bükkalján, Egertől Miskolcig elhúzódó szakaszon a könnyen megmunkálható riolittufa adta a lehetőséget és a nagymértékű elszegényedés hozta létre ezeket. Ma a barlanglakások, kevés kivétellel, már lakatlanok, a falu délkeleti részén, a „Pocem”-ben lévők jó részében pedig alkotótelep működik. 
Végül pedig egy utolsó frissítőre megállunk Dr. Csernus Imre kávézójában, a Csendülőben.

Délutáni programunk: a Bükk-hegység egyik legszebb részén található, fő látványossága természetesen a három kilométer hosszú Szalajka-völgy. A Szalajka-völgy népszerűsége oly nagy, hogy Eger után ez Északkelet-Magyarország második leglátogatottabb kirándulóhelye és aki már járt itt az tudja, hogy ebben nincs semmi meglepő: kisvasút, kristálytiszta patak, vízesés, állatok. Ez vár ránk a mai napon!

A Szalajka-völgyet a legegyszerűbben úgy járhatjuk be, hogy Szilvásváradról kisvonattal felutazunk a Gloriette-tisztásig,aztán leereszkedünk gyalogosan a faluba. Az első jelentős látnivaló a Szalajka-völgy jelképe, a Fátyol vízesés lesz, ami pont a tisztás mellett található. Mesés, nevét a jellegzetes fátyolszerű vízpermetéről kapta.

Ezután következik a pisztrángos rész: a Szalajka-völgy tavaiban, tiszta forrásaiban nagyon sok pisztráng él, de van egy pisztráng-telep is, ahol folyik a pisztrángok tenyésztése. Ezen a részen lesz lehetőségünk pisztrángot ebédelni. Végül egy mini vadaspark kerül az utunkba, ami tökéletes lezárása a völgy programnak.

Ezután magában a faluban, Szilvásváradon sétálunk. Ritkasága az 1837-ben épült, hófehér, klasszicista Kerektemplom, amit útba ejtünk illetve messzeföldön híres lipicai ménesével is itt találkozhatunk.

Programunk végén haza felé vesszük az irányt, Budapest, majd Pécs!

Érkezés Pécsre kb. éjfél környékén.

 

 

 Az ár tartalmazza:

 • Buszos utazást, nyugati típusú autóbusszal, wc használat nélkül
 • Csoportkísérőt
 • Szállást minőségi szállodában 2-3 ágyas elhelyezéssel svédasztalos félpanziós ellátással
 • Idegenforgalmi adót
 • Szállodai Fürdőház használatát: Medence, szanuna, napozó teraszok
 • Felnőtt fürdőköpeny használatot
 • Belépőt a De la Motta kastélyba 
 • Foglalási  és Szervezési díjat

 

 Az ár nem tartalmazza:

 • Belépők: 2020-as árak
 • Egri Vár: Alap: Felnőtt: 2 000 Ft, diák, nyugdíjas: 1 000 Ft, Alap jegy plusz Gárdonyi Géza Emlékkiállítás: felnőtt 2250 Ft, diák, nyugdíjas: 1125 Ft, Akik szeretnének audo guide füllhallgató idegenvezetést hozzá: 400 Ft/fő, Szép Kártya szabadidő zsebbel fizethető.
 • Kopcsik Marcipánia: Felnőtt: 1 000 Ft, nyugdíjas: 500 Ft
 • Egri Bazilika: FELÚJÍTÁS ALATT!! Tehát kintről fogjuk tudni megtekinteni. 
 • Kisvasút a Szépasszony-völgybe, amennyiben saját busszal nem elérhető: retúr 1 200 Ft
 • Szalajka-völgyi vasút: 1 000 Ft
 • Barlanglakások látogatása helyi id.vezetővel: kb. 750 Ft/fő csoport mérettől függően 
 • Pisztráng ebéd: kb 3 000 Ft
 • Egyágyas felár: 6 000  Ft
  TÁrsítás lehetőségével lehet élni, ehhez mielőbbi jelentkezést javaslunk, igyekszünk társat találni különágyas 2ágyas szobába, ám ezt garantálni nem tudjuk! Ebben az esetben egyágyas felár megfizetése kötelező!
 • Fix ülőhely: 3 000 Ft (soron kívüli ülőhely választás esetén) alap esetben az együtt befizetőket egymás mellé osztjuk be.
 • OTP SZÉP Kártyát elfogadunk! (mindegyik zsebet) A belföldi utak esetében érdemes Szép Kártyát vinni, ugyanis több helyen a belépők téríthetőek vele!

 

A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!


Fizetési feltételek: Online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal.
Fizetés átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze. 

Foglalást telefonon NEM fogadunk el!


Lemondás: a lemondás nem díjtalan! A lemondási díj mértékét az 1 napos vagy a több napos utak utazási szerződései alapján számoljuk! Foglalás előtt kérjük tekintse át részletesen


Az utazás min. 35 fő esetén indul. 


Tudnivalók az autóbuszos utazásról 2021-ben:

 

 • Az autóbuszok szakszerű fertőtlenítése az út indulása előtt: közösen használt felületek több alkalommal történő áttörlését, fertőtlenítését jelenti.

 • Az ajtóknál elhelyezett kézfertőtlenítő folyadékok használatával törekszünk arra, hogy az utazás egészségügyi szempontból is biztonságos legyen,

 • A maszk használata nem kötelező, de ajánljuk 

 • Kérjük, saját és utastársaik egészségének megóvása érdekében az utazáson csak abban az esetben vegyenek részt, ha egészségesek

 

Ülőhelyek:

 • Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést.Tehát az első sor NEM foglalható!

 • Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni
Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező