>

Észak-Magyarország csodái: Eger- Szilvásvárad
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:33991
Cél:Budapest (x), Eger (x),
Szállás:Hotel***
Ellátás:Reggeli
Felszállási lehetőségek:Pécs - Sásd- Dombóvár- Siófok - Budapest vagy Pécs- Szekszárd- Paks- Budapest
Útvonal:Pécs - Budapest- Eger

Utazás ára

25.900Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:2020. szeptember 19.


 Akciós és jelentkezési határidő míg a csoport indítását látnunk kell:

AUGUSZTUS 15

Amennyiben ezen dátumig rendelkezünk a kellő indulási létszámmal, a maradék helyek foglalhatóak eredeti áron!

Nincs egyágyas szoba csak társítani tudjuk az egyedülállókat!

 

Az idei évben a Covid járványra való tekintettel a belföldi turizmus igen telített, a szolgáltatókat mielőbb kell foglalnunk, ehhez mielőbb egy utaslétszámot látnunk, így idén a meghatározott időpontokig tudjuk a  jelentkezést garantálni! MIndenkit kérünk, hogy az adott utaknál kiírt jelentkezési határidőt szigorúan vegye figyelembe!

 

 

Indulás a pécsi Domus parkolóból 05.00 órakor. (pontosítás a felszállások tudatában indulás előtt)

Utazás Pécs- Bonyhád- Szekszárd- Budapest-Planetáriummal szemben, Népliget, 08.00 óra.

Eger vagy Pécs- Sásd- Siófok- Budapest vonalon. ( jelentkezők függvényében)

Kb. 10.00 órakor veszi kezdet izgalmas napunk, amikor is megérkezünk Egerbe, itt csatlakozik helyi idegenvezetőnk. 

Ezeréves történelem, barokk környezet, finom borok, vendégszeretet és színes programok várnak Egerben, Magyarország legendákkal teli városában, lesz hát bőséggel mit megnéznünk! 

Eger Észak-Magyarország második legnépesebb városa. Jelentős oktatási és kulturális központ, itt található Magyarország egyik legnagyobb bazilikája, az egri főszékesegyház, számos más híres műemlékkel és múzeummal is rendelkezik, melyek közül kiemelkedő az egri vár.

A dinamikusan fejlődő magyar városok közé tartozik. Az elmúlt évtizedekben utak épültek, és velük párhuzamosan az ipari park jelentősége is nőtt, számos bevásárlóközpont létesült.

Gyalogos városnézés során fogunk ismerkedni a főbb látnivalókkal, nagy részt kívülről, Nagy Könyv emlékhely (Gárdonyi Géza Egri csillagok)Megyeháza, Fazola Kapuk, Börtön épülete, Kossuth Lajos utca, Nagypréposti Palota, Líceum, Bazilika ( belülről is )Buttler ház, Dobó utca- a Vár töve, Minaret, Dobó tér látnivalói és a Minorita templom, A megújult belváros, Végvári Vitézek tere és Gárdonyi tér, Széchényi utca (Érseki Palota kívülről)és az Egri Vár ( belülről)

Az egri borvidék központjaként a legjelentősebb magyar borvárosok közé tartozik, az egri bikavér külföldön is ismert és elismert borfajta. Ezt keressük fel, tehát a Szépasszonyvölgybe látogatunk el, mely a belvárostól 15 percnyi sétára található, ahol barátság van és jókedv, egy valódi dolce vita.
Itt lesz szabad időnk, hogy az egyes pincéket felkeressük és a híres egri borokat megkóstolhassuk!

Szállásunk elfoglalása Eger külvárosában, csoportos vacsora.

A szállás földszintjén ital automata használható térítés ellenében: ádványvíz, sör, energiaital, üdítő, meleg ital automata: instant és szemes kávék.

Ingyenesesn használható sportudvar, wifi, társalgók.

Akik nem igénylik, egyénileg visszasétálhatnak a belváros valamely éttermét felkeresni.

 

2. nap: Reggeli a szállodában, észak felé vesszük az irányt, a természeti csodákhoz, Szilvásváradra.

A Bükk-hegység egyik legszebb részén található, fő látványossága természetesen a három kilométer hosszú Szalajka-völgy. A Szalajka-völgy népszerűsége oly nagy, hogy Eger után ez Északkelet-Magyarország második leglátogatottabb kirándulóhelye és aki már járt itt az tudja, hogy ebben nincs semmi meglepő: kisvasút, kristálytiszta patak, vízesés, állatok. Ez vár ránk a mai napon!

A Szalajka-völgyet a legegyszerűbben úgy járhatjuk be, hogy Szilvásváradról kisvonattal felutazunk a Gloriette-tisztásig,aztán leereszkedünk gyalogosan a faluba. Az első jelentős látnivaló a Szalajka-völgy jelképe, a Fátyol vízesés lesz, ami pont a tisztás mellett található. Mesés, nevét a jellegzetes fátyolszerű vízpermetéről kapta.

Ezután következik a pisztrángos rész: a Szalajka-völgy tavaiban, tiszta forrásaiban nagyon sok pisztráng él, de van egy pisztráng-telep is, ahol folyik a pisztrángok tenyésztése. Ezen a részen lesz lehetőségünk pisztrángot ebédelni. Végül egy mini vadaspark kerül az utunkba, ami tökéletes lezárása a völgy programnak.

Ezután magában a faluban, Szilvásváradon sétálunk. Ritkasága az 1837-ben épült, hófehér, klasszicista Kerektemplom, amit útba ejtünk illetve messzeföldön híres lipicai ménesével is itt találkozhatunk.

Kb. 17.30-18.00 óra körül búcsúzunk idegenvezetőnktől és haza felé vesszük az irányt, Pécsre!

Érkezés Pécsre kb. éjfél környékén.

 

 

 Az ár tartalmazza:

 • Buszos utazást, nyugati típusú autóbusszal, wc használat nélkül
 • Helyi idegenvezetőt aki végigkíséri a 2 napot
 • Szállást 2-3 ágyas ( család, társaság részére igényelhető 4-5 ágyas szoba )egyszerű fürdőszobás szobákban, svédasztalos reggeli ellátással
 • Foglalási  és Szervezési díjat

 

 Az ár nem tartalmazza:

 • Belépők: Melyek csoport létszámra lettek foglalva! A belépések kötelezőek! Amennyiben valaki egyes programon nem szeretne részt venni, azt abban az esetben teheti meg ha a foglalt csoport létszámon felülre esik. Amennyiben a kért létszámot nem garantáljuk az egyes helyeken nem tartják foglalásunkat. 
 • Belépők:
 • Egri Vár: Alap: Felnőtt: 2 000 Ft, diák, nyugdíjas: 1 000 Ft, Alap jegy plusz Gárdonyi Géza Emlékkiállítás: felnőtt 2250 Ft, diák, nyugdíjas: 1125 Ft, Akik szeretnének audo guide füllhallgató idegenvezetést hozzá: 400 Ft/fő, Szép Kártya szabadidő zsebbel fizethető.
 • Egri Bazilika: felnőtt: 300 Ft, nyugdíjas, diák: 100 Ft
 • Szalajka-völgyi vasút: 1 000 Ft
 • Lipicai ménes: program igény szerint
 • Vacsora: 2500 Ft, 2 fogásos ( leves, fő étel) csoportos vacsora. Igényét előre kérjük jelezni!
 • Egyágyas felár: kb 5000 Ft, pontos ár lekérésre!   NINCS EGYÁGYAS SZOBA MÁR, CSAK TÁRSANI TUDJUK AZ EGYEDÜLLÁLOKAT!
  TÁrsítás lehetőségével lehet élni, igyekszünk társat találni különágyas 2ágyas szobába, ám ezt garantálni nem tudjuk! Ebben az esetben egyágyas felár megfizetése kötelező!
 • Fix ülőhely: 2 000 Ft (soron kívüli ülőhely választás esetén) alap esetben az együtt befizetőket egymás mellé osztjuk be.
 • SZÉP Kártyát NEM fogadunk el! A belföldi utak esetében érdemes Szép Kártyát vinni, ugyanis több helyen a belépők téríthetőek vele!

 

A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!


Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze. 
Foglalást telefonon NEM fogadunk el!


Lemondás: a lemondás nem díjtalan! A lemondási díj mértékét az 1 napos vagy a több napos utak utazási szerződései alapján számoljuk! Foglalás előtt kérjük tekintse át részletesen Utazási Szerződésünk pontjait! ITT 


Az utazás min. 35 fő esetén indul. Minden utazásunknál érvényes az irodánk által kiszabható KÖTELEZŐ kis csoportos felár, melyet 1000 - 5000 Ft/fő közötti összegben határozhatunk meg, amennyiben a minimumot nem érjük el, de az indítást reálisnak tartjuk.




Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező