>

Barangolás Északon: Mezőkövesd- Aggtelek- Miskolc- Lillafüred
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:33995
Cél:Budapest (x), Miskolctapolca (x),
Szállás:Motel
Ellátás:Reggeli
Felszállási lehetőségek:Pécs - Sásd- Dombóvár- Siófok - Budapest vagy Pécs- Szekszárd- Paks- Budapest ( jelentkezők függvényében)
Útvonal:Pécs - Budapest- Mezőkövesd- Miskolc

Utazás ára

44.900Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:. .


 

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ ÉS AKCIÓS ÁR: SZEPTEMBER 30-ig!
Ezen dátum után amennyiben reálisnak látjuk a busz indítását-  véglegesen lefoglaljuk, kifizetjük a szállásunkat- a fennmaradó helyekre lehetséges a további jelentkezés egészen indulásig eredeti áron ameddig szabad szállás áll rendelkezésre! 

Kérünk mindenkit, hogy a hosszú hétvégi frekventáltság végett legyen kedves mielőbb eldönteni, hogy szeretne- e utunkon részt venni, rövid opciós és fizetési határidőt kaptunk.

Az idei évben a Covid járványra való tekintettel a belföldi turizmus igen telített, a szolgáltatókat mielőbb kell foglalnunk, ehhez mielőbb egy utaslétszámot látnunk, így idén a meghatározott időpontokig tudjuk a  jelentkezést garantálni! MIndenkit kérünk, hogy az adott utaknál kiírt jelentkezési határidőt szigorúan vegye figyelembe!

 

Még 1 db saját fürdős 2ágyas szoba!
A fürdő nélküli illetve a 3-4 ágyas szobák foglalhatóak
nagyobb számban is!

 

 

Indulás a pécsi Domus parkolóból 04.00 órakor. (pontosítás a felszállások tudatában indulás előtt)

Utazás Pécs- Bonyhád- Szekszárd- Budapest-Planetáriummal szemben, Népliget, 08.00 óra.- Mezőkövesd

vagy Pécs- Sásd- Siófok- Budapest- Mezőkövesd vonalon. ( jelentkezők függvényében)

 

1.nap: Indulás Pécsről a Domus parkolóból 04.00 órakor. A szokásos pihenőkkel utazunk Mezőkövesdig.

Kb. 10.00 órakor találkozunk helyi idegenvezetőnkkel Mezőkövesden aki a csoportot a teljes program alatt kalauzolja. Mezőkövesd Észak-Magyarország egyik legismertebb városa. Fekvése miatt talán Borsod megye egyik legkedvezőbb helyén található. Maga a város még sík terep, de onnan észak felé kiérve már a Bükk hegység irányába emelkedik a terület. A város jelentős turisztikai célpont, hisz Matyóföld fővárosa, jelentős népművészeti zarándokhely. Itt ismerkedünk tehát a matyók népi világával.
Utunkat folytatva megérkezünk Miskolcra. A város az Észak-Magyarországi régió legnagyobbika és egyben központja is. A város a Bükk-vidék keleti részén, abba „beágyazódva”, a Szinva, Hejő és a Sajó völgyében, különböző természeti és gazdasági tájegységek találkozásánál épült. A város kivételes szépségét e csodás fekvése miatt is köszönheti. Ma felkeressük Európa leghosszabb fő utcájának egy részét, ami tele van a történelem nyomaival. Ilyen például az ország mai területének első kőszínháza, vagy a híres mentő kutya Mancs szobra...

Esti órákban elfoglaljuk szállásunkat, mely Miskolc környéki településen található meg. 


2.nap: Reggelink elköltése után még északabbra indulunk és megcsodáljuk a csodás Aggteleki-
cseppkőbarlangot. Hazánk egyik ékessége, mely az UNESCO világörökségi listán is szerepel. A több mint 25 kilométernyi barlangrendszer a szomszédos Szlovákiába is átnyúlik. Hazánkban három bejáratából indulhatunk egy-egy vezetett túrára a kiépített járatokon. Ezek közül teszünk meg egy minden korosztály számára jól járható 1 órás túrát a barlangrendszer látványos elemei, a változatos forma- és színvilágú cseppkövek között.
Ezután Magyoroszág legmélyebb tavánál a Rudabányai-tónál állunk meg egy kicsit, hogy
lefotózzuk gyönyörű zöld vizét. Ez az új nevezetesség a volt külszíni vasércbánya utolsó munkahelyén, keletkezett bányató tulajdonképpen. Eleinte egy nagyobb és egy kisebb állóvíz jött létre, majd a vízszint emelkedésével a két tó egyesült, és elérte mai, nagyjából állandósult kiterjedését.  Hosszát kb. 300, átlagos szélességét kb. 80 méterre tehetjük. Legnagyob mélysége megközelíti a 60 métert, s ezzel hazánk jelenlegi legmélyebb állóvize!
Következő állomásunk Edelényre vezet, ahol a Bódva-folyószigetén áll az Edelényi Kastélysziget. Az edelényi L’Huillier–Coburg-kastély méreteit tekintve Magyarország hetedik legnagyobb kastélya, a magyarországi kora barokk építészet kiemelkedő emléke. Az épület jelenleg a Magyar Állam tulajdonában áll. Csoportos látogatás 3D-es filmvetítést követően egy profi tárlatvezetésen ismerkedünk meg a kastély történetével. Estére visszatérünk szállásunkra. Vacsora.


3.nap: Reggelit követően felkerekedünk és lábunkat a nyakunkba véve meghódítjuk a Bükk-hegységet.

Ezen a napon a következő látnivalók várnak ránk: A Lillafüredi Kisvasút Magyarország egyik legszebb vonalvezetésű kisvasútja, valódi hegyi vasútként közlekedik az év minden szakában. Vonala meredek hegyoldalakban, különleges völgyhidakon, alagutakon vezet keresztül. Kisvonattal felmegyünk Lillafüredre, ahol megcsodáljuk az ország legnagyobb függőleges vízesését. A gyönyörű természet és a Hámori-tó ölelésében áll a Palotaszálló épülete, melyet Lux Kálmán tervezett. Napunkat Diósgyőrben folytatjuk és bebarangoljuk a középkori várat, melyet Nagy Lajos király tett naggyá és idővel a magyar királynék jegyajándéka lett. A vár mögötti Tündérkertben tölthetünk egy kis szabadidőt. Búcsúzóul megállunk a miskolci Avasi kilátónál, ahol madártávlatból utolsó pillantásokat vetünk a környékre és a városra.

Kb. 18.00 óra körül búcsúzunk idegenvezetőnktől és haza felé vesszük az irányt, Pécsre!

Érkezés Pécsre kb. éjfél környékén.

 

Szállásunk: Egyszerű szálló, teljeskörű felújítás után nyitott újra 2020.februártól, teljesen új berendezéssel, udvarral, biztonságos parkolóval, ahol 2 ágyas wc-s (fürdő nélküli szobák, ez esetben zuhanyzás a koedukált közös folyosói zuhanyzóban lehetséges) illetve 2-3-4 fős saját fürdőszobás, wc-s szobák  választhatóak.

Kérjük, hogy mielőbb jelentkezzenek a saját fürdőszobát/wc-t igénylő szobákba, ezek fogynak leggyorsabban, több a környéken túrázó csoport is tölti a 199 fős szállást a hosszú hétvégére!

Reggeli: (tájékoztatólag) Meggy és barack lekvár, vaj, - Libamáj pástétom, Virsli, Főtt tojás, paradicsom, uborka illetve idényzöldségek, Friss zsemle, Meleg tea (citromos v. barackos)Hideg gyümölcslé. Kévágépből kávé vásárolható.

Vacsora ( tájékoztatólag) csoport részére egy féle menü igényelhető, általános közkedvelt menüt fogunk választani. Pl: Csontleves, Rántott vagy párizsi csirkemell vegyes körettel, savanyúval.

 

 Az ár tartalmazza:

 • Buszos utazást, nyugati típusú autóbusszal, wc használat nélkül
 • Helyi idegenvezetőt aki végigkíséri a 3 napot
 • Egyszerű Szállást 2-3- 4 ágyas szobákkal, egyszerű fürdőszobás szobákban vagy folyosói közös fürdőszoba használattal, reggeli ellátással, idegenforgalmi adóval
 • Foglalási és Szervezési díjat

 

 Az ár nem tartalmazza:

 • Belépők: Csoport létszámra foglaljuk a belépéseket, így a legideálisabbak a belépő árak!
 • Matyó Múzeum és Hadas városrész: kb 2 000 Ft
 • Aggteleki-barlang 1 órás túra: Felnőtt: 2 600 Ft, nyugdíjas, diák: 2 000 Ft.
 • Edelényi kastély: csoportos kedvezményes jegy min. 15 főtől: 1 600 Ft
 • Diősgyőri vár: 1.500 Ft/fő 
 • Lillafüredi kisvasút retúrjegy: 2.600 Ft/fő
 • Vacsora: 2 000 Ft/alkalom, 2 fogásos ( leves, fő étel) csoportos vacsora. Erősen javasolt mivel nincs lehetőség máshol étkezni a szálláshely környékén, kieső elhelyezkedése végett.
 • Egyedülállókat TÁRSÍTANI tudunk! NIncs túl sok szoba rendelkezésünkre így nem tudjuk elhasználni a szobákat felár ellenében sem egyedülállóknak, ellenkező esetben a buszon az indulási létszám nem lenne teljesíthető!
  TÁrsítás lehetőségével lehet élni, igyekszünk társat találni különágyas szobákba. ( lehet 2-3-4 ágyas is, attól függően mennyi az egyedüli befizetők száma)
 • Fix ülőhely: 2 000 Ft (soron kívüli ülőhely választás esetén) alap esetben az együtt befizetőket egymás mellé osztjuk be.
 • SZÉP Kártyát NEM fogadunk el! A belföldi utak esetében érdemes Szép Kártyát vinni, ugyanis több helyen a belépők téríthetőek vele!

 

A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!


Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze. 
Foglalást telefonon NEM fogadunk el!


Lemondás: a lemondás nem díjtalan! A lemondási díj mértékét az 1 napos vagy a több napos utak utazási szerződései alapján számoljuk! Foglalás előtt kérjük tekintse át részletesen Utazási Szerződésünk pontjait! ITT 


Az utazás min. 35 fő esetén indul. Minden utazásunknál érvényes az irodánk által kiszabható KÖTELEZŐ kis csoportos felár, melyet 1000 - 5000 Ft/fő közötti összegben határozhatunk meg, amennyiben a minimumot nem érjük el, de az indítást reálisnak tartjuk.
Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező