>

Tata: a Vizek Városa és a Fényes Tanösvény
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:33996
Cél:Székesfehérvár (x),
Szállás:Nincs
Ellátás:Önellátás
Felszállási lehetőségek:Pécs- Dombóvár- Siófok- Tata
Útvonal:Pécs- Székesfehérvár- Tata

Utazás ára

13.500Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:. .


 

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Amennyiben a Kormány COVID-19 vírussal kapcsolatos intézkedései az adott út lebonyolítását lehetetlenné tennék, úgy a befizetett előleg 100%-át visszafizetjük utasaink számára.

 

Jelentkezési határidő és akciós ár: JÚNIUS 26

Ezen dátum után is -amennyiben reálisnak látjuk a busz indítását-, a fennmaradó helyekre lehetséges a jelentkezés 

 

 

Indulás a pécsi Domus parkolóból 06.00 órakor, utazás Tatára.

Útvonal: Pécs- Sásd- Siófok felszállásokkal.

Tata külvárosába érkezünk kb. 10.00 órakor, ahol először a Fényes Tanösvényt azaz a láp feletti cölöpsétányt keressük fel!
Magyarország egyik legérdekesebb tanösvénye a Fényes karsztforrás-csoportjánál kialakított, egyedülálló, fából épült sétány, mely végigkalauzol a tiszta vizű források felett, a láperdő égerfái közt. Hazánk páratlan természeti jelenségét testközelből, játékos módon fedezhetjük fel a gyerekbarát, látványos hidakon, pallókon, járdákon. 2015-ben épült ki az 1350 méter hosszú cölöpsétány, melyen számos információs tábla segít felfedezni a lápvidék páratlan állat- és növényvilágát, a forrásvidék látnivalóit. A szigorúan védett természetvédelmi terület 2006 óta a világ legértékesebb vizes élőhelyeit védő nemzetközi Ramsari Egyezmény helyszínei közé tartozik.

Kb. 1,5 órás túránk szakszevezető kíséri majd, akitől sok érdekességet hallunk a környékről.

Mosdó szünet után Tata központjába indulunk, ahol vár ránk helyi vezetőnk és végig kísér minket a főbb látnivalókon. Tata gyönyörű barokk kisváros. Műemlékekben és látnivalókban gazdag, természeti szépsége minden évszakban lenyűgöző. Egy kellemes őszi napot töltünk tehát itt el.

Tehát a Várkanyarban szállunk majd ki autóbuszunkból, innen gyalogosan vesszünk nyakunkba a várost. Vezetőnk helyben fog javasolni a tó parton egy gyors étkezésre alkalmas akár csoport létszámot gyorsan kiszolgáni képes vendéglátó egységet, zárt kerti terasszal.( pizza, gyros hasonló ételek kaphatóak)

Itt található meg mindjárt Tata jelképe és legjelentősebb műemléke az Öreg-tó és az északi partján álló romantikus Öreg-vár. Ez egy XIV. század végén épült gótikus vízi vár, melynek aranykora Zsigmond és Mátyás király idejére esett. Egyenlőre csak kívülről érintjül, míg jó idő van a kinti programot részesítjük előnyben, és a nap végén visszatértünkkor lesz lehetőség bemenni a vármúzeumba is, annak aki szeretne.

Vármúzeum: A vár épülete 1954 óta a Kuny Domonkos Múzeumnak ad otthont, melyben az állandó helytörténeti kiállítások, korszakok és témakörök szerint mutatják be a gyűjteményt. A legnagyobb gyűjtemény a római és a középkori kőtár, de akit nem hoznak lázba a régi kőfaragványok, annak is érdemes az emeleti kerengő leghíresebb részét megnéznie, a gótikus keresztboltozatú lovagtermet, melynek dísze egy hatalmas, rekonstruált Zsigmond-kori lovagalakos kályha. A helytörténeti kiállításon a tatai fazekasságot, a nevezetes rákos kerámiákat, és a tatai céhek történetét ismerhetjük meg.


Továbbsétálunk és felkeressük a város keleti felén fekvő romantikus Cseke-tavat, és az azt körülölelő, gyönyörű ligeteivel, sétányaival és műemlékeivel méltán népszerű Angolparkot. Az Angolparkban a további nevezetességek várnak ránk:

- Charles Moreau által tervezett romantikus műromok

- 1850-ben épült, romantikus stílusú Török Mecset

- szépen felújított pálmaház épülete

- mesterséges Avernus- barlang

- Esterházyak kiskastélya

Itt lesz időnk kicsit cukrászdázni is, egy sütemény, finom kávé, kis pihenő jót fog tenni.

Végül visszakanyarodunk az Öreg-tóhoz, ahol elérjük majd ismételten a várat, aki szeretne bemehet megnézni a múzeumot.

Akik kint maradnának velük vezetőnk még sétál kicsit a környéken. Elviheti az érdeklődőket a Kálváriadombra is, ide viszont egy megerőltető sétával juthatunk fel. ( ez időjárás és maradék idő függvénye is)

Majd pedig a Várkanyarban szállunk vissza autóbuszunkra.

Pécsre indulás: Kb. 17.00 órakor. Haza érkezés: Kb. 22.00 órakor.

 

 Az ár tartalmazza:

 • Buszjegyet, utazás nyugati típusú wc hazsnálat nélküli autóbusszal
 • Foglalási és szervezési díjat
 • Helyi idegenvezetőt

Az ár nem tartalmazza :

 • Fix ülőhely: 3 000 Ft/fő( soron kívül választott ülőhely) egyéb esetben az ülőhelyek jelentkezés sorrendjében kerülnek beosztásra az együtt jelentkezőket tekintve
 • Belépők: helyben fizetendők!
 • Fényes Tanösvény: min 30 fős csoport esetén szakvezetéssel: Felnőtt: 1 400 Ft, Nyugdíjas, diák: 1 200 Ft
 • Vármúzeum: Csoportos belépőjegy: min. 10 főtől: 800 Ft. Tárlatvezető kb. plusz 300-400 Ft/fő, aki 1 órában végig viszi a csoportot. A csoportot le kell jelentenünk, így amennyiben szeretnének ezzel tervezni kérjük irodánkban befizetéskor jelezzék! Ellenkező esetben helyszínen teljes árú belépőjegyet tudnak vásárolni.
 • SZÉP Kártyát elfogadunk! Mindhárom zsebet. 


Fizetési feltételek: Jelentkezés Online rendszerünkön keresztül. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! 
Fizetés: átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. 

Foglalást telefonon NEM fogadunk el!

Lemondás: a lemondás nem díjtalan! A lemondási díj mértékét az 1 napos vagy a több napos utak utazási szerződései alapján számoljuk! Foglalás előtt kérjük tekintse át részletesen


Az utazás min. 35 fő esetén indul.
 

 Kártyás típusú személyi igazolvány elegendő!

A belépők tájékoztató jellegűek, melyek az év során változhatnak!


Tudnivalók az autóbuszos utazásról 2021-ben:

 

 • Az autóbuszok szakszerű fertőtlenítése az út indulása előtt: közösen használt felületek több alkalommal történő áttörlését, fertőtlenítését jelenti.

 • Az ajtóknál elhelyezett kézfertőtlenítő folyadékok használatával törekszünk arra, hogy az utazás egészségügyi szempontból is biztonságos legyen,

 • A maszk használata nem kötelező, de ajánljuk 

 • Kérjük, saját és utastársaik egészségének megóvása érdekében az utazáson csak abban az esetben vegyenek részt, ha egészségesek

 

Ülőhelyek:

 • Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést.Tehát az első sor NEM foglalható!

 • Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni
Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező