>

Tata: a Vizek Városa és a Fényes Tanösvény
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:33996
Cél:Székesfehérvár (x),
Szállás:Nincs
Ellátás:Önellátás
Felszállási lehetőségek:Pécs- Dombóvár- Siófok- Tata
Útvonal:Pécs- Székesfehérvár- Tata

Utazás ára

9.500Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:. .


 

20 helyünk van még!

 

Jelentkezési határidő és akciós ár: SZEPTEMBER 26

Ezen dátum után is -amennyiben reálisnak látjuk a busz indítását-, a fennmaradó helyekre lehetséges a további jelentkezés egészen indulásig eredeti áron ameddig szabad hely áll rendelkezésre!

Az idei évben a Covid járványra való tekintettel a belföldi turizmus igen telített, a szolgáltatókat mielőbb kell foglalnunk, ehhez mielőbb egy utaslétszámot látnunk, így idén a meghatározott időpontokig tudjuk a  jelentkezést garantálni! MIndenkit kérünk, hogy az adott utaknál kiírt jelentkezési határidőt szigorúan vegye figyelembe!

 

 

Indulás a pécsi Domus parkolóból 06.00 órakor, utazás Tatára.

Útvonal: Pécs- Sásd- Siófok felszállásokkal.

Tata külvárosába érkezünk kb. 10.00 órakor, ahol először a Fényes Tanösvényt azaz a láp feletti cölöpsétányt keressük fel!
Magyarország egyik legérdekesebb tanösvénye a Fényes karsztforrás-csoportjánál kialakított, egyedülálló, fából épült sétány, mely végigkalauzol a tiszta vizű források felett, a láperdő égerfái közt. Hazánk páratlan természeti jelenségét testközelből, játékos módon fedezhetjük fel a gyerekbarát, látványos hidakon, pallókon, járdákon. 2015-ben épült ki az 1350 méter hosszú cölöpsétány, melyen számos információs tábla segít felfedezni a lápvidék páratlan állat- és növényvilágát, a forrásvidék látnivalóit. A szigorúan védett természetvédelmi terület 2006 óta a világ legértékesebb vizes élőhelyeit védő nemzetközi Ramsari Egyezmény helyszínei közé tartozik.

Kb. 1,5 órás túránk szakszevezető kíséri majd, akitől sok érdekességet hallunk a környékről.

Mosdó szünet után Tata központjába indulunk, ahol vár ránk helyi vezetőnk és végig kísér minket a főbb látnivalókon. Tata gyönyörű barokk kisváros. Műemlékekben és látnivalókban gazdag, természeti szépsége minden évszakban lenyűgöző. Egy kellemes őszi napot töltünk tehát itt el.

Tehát a Várkanyarban szállunk majd ki autóbuszunkból, innen gyalogosan vesszünk nyakunkba a várost. Vezetőnk helyben fog javasolni a tó parton egy gyors étkezésre alkalmas akár csoport létszámot gyorsan kiszolgáni képes vendéglátó egységet, zárt kerti terasszal.( pizza, gyros hasonló ételek kaphatóak)

Itt található meg mindjárt Tata jelképe és legjelentősebb műemléke az Öreg-tó és az északi partján álló romantikus Öreg-vár. Ez egy XIV. század végén épült gótikus vízi vár, melynek aranykora Zsigmond és Mátyás király idejére esett. Egyenlőre csak kívülről érintjül, míg jó idő van a kinti programot részesítjük előnyben, és a nap végén visszatértünkkor lesz lehetőség bemenni a vármúzeumba is, annak aki szeretne.

Vármúzeum: A vár épülete 1954 óta a Kuny Domonkos Múzeumnak ad otthont, melyben az állandó helytörténeti kiállítások, korszakok és témakörök szerint mutatják be a gyűjteményt. A legnagyobb gyűjtemény a római és a középkori kőtár, de akit nem hoznak lázba a régi kőfaragványok, annak is érdemes az emeleti kerengő leghíresebb részét megnéznie, a gótikus keresztboltozatú lovagtermet, melynek dísze egy hatalmas, rekonstruált Zsigmond-kori lovagalakos kályha. A helytörténeti kiállításon a tatai fazekasságot, a nevezetes rákos kerámiákat, és a tatai céhek történetét ismerhetjük meg.


Továbbsétálunk és felkeressük a város keleti felén fekvő romantikus Cseke-tavat, és az azt körülölelő, gyönyörű ligeteivel, sétányaival és műemlékeivel méltán népszerű Angolparkot. Az Angolparkban a további nevezetességek várnak ránk:

- Charles Moreau által tervezett romantikus műromok

- 1850-ben épült, romantikus stílusú Török Mecset

- szépen felújított pálmaház épülete

- mesterséges Avernus- barlang

- Esterházyak kiskastélya

Itt lesz időnk kicsit cukrászdázni is, egy sütemény, finom kávé, kis pihenő jót fog tenni.

Végül visszakanyarodunk az Öreg-tóhoz, ahol elérjük majd ismételten a várat, aki szeretne bemehet megnézni a múzeumot.

Akik kint maradnának velük vezetőnk még sétál kicsit a környéken. Elviheti az érdeklődőket a Kálváriadombra is, ide viszont egy megerőltető sétával juthatunk fel. ( ez időjárás és maradék idő függvénye is)

Majd pedig a Várkanyarban szállunk vissza autóbuszunkra.

Pécsre indulás: 18.00 órakor. Haza érkezés: Kb. 22.00 órakor.

 

 Az ár tartalmazza:

  • Buszjegyet, utazás nyugati típusú wc hazsnálat nélküli autóbusszal
  • Foglalási és szervezési díjat
  • Helyi idegenvezetőt

Az ár nem tartalmazza :

  • Fix ülőhely: 2000 Ft/fő( soron kívül választott ülőhely) egyéb esetben az ülőhelyek jelentkezés sorrendjében kerülnek beosztásra az együtt jelentkezőket tekintve
  • Belépők: helyben fizetendők!
  • Fényes Tanösvény: min 30 fős csoport esetén szakvezetéssel: Felnőtt: 1 400 Ft, Nyugdíjas, diák: 1 200 Ft
  • Vármúzeum: Csoportos belépőjegy: min. 10 főtől: 800 Ft. Tárlatvezető kb. plusz 300-400 Ft/fő, aki 1 órában végig viszi a csoportot. A csoportot le kell jelentenünk, így amennyiben szeretnének ezzel tervezni kérjük irodánkban befizetéskor jelezzék! Ellenkező esetben helyszínen teljes árú belépőjegyet tudnak vásárolni.
  • SZÉP Kártyát NEM fogadunk el! A belföldi utak esetében érdemes Szép Kártyát vinni, ugyanis több helyen a belépők téríthetőek vele!


Fizetési feltételek: Jelentkezés Online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés: átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. 

Foglalást telefonon NEM fogadunk el!


Lemondás: a lemondás nem díjtalan! A lemondási díj mértékét az 1 napos vagy a több napos utak utazási szerződései alapján számoljuk! Foglalás előtt kérjük tekintse át részletesen Utazási Szerződésünk pontjait! ITT 


Az utazás min. 35 fő esetén indul. Minden utazásunknál érvényes az irodánk által kiszabható KÖTELEZŐ kis csoportos felár, melyet 1000 - 5000 Ft/fő közötti összegben határozhatunk meg, amennyiben a minimumot nem érjük el, de az indítást reálisnak tartjuk.
 

 Kártyás típusú személyi igazolvány elegendő!

A belépők tájékoztató jellegűek, melyek az év során változhatnak!Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező