>

Sopron- Fertő-tavi hajózással
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:33997
Cél:Keszthely (x), Sopron (x),
Szállás:Nincs
Ellátás:Önellátás
Felszállási lehetőségek:Pécs- Szentlőrinc- Szigetvár- Keszthely-
Útvonal:Pécs-Keszthely- Sopron

Utazás ára

10.500Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:. .


 

Jelentkezési határidő és akciós ár: Október 3

Ezen dátum után is -amennyiben reálisnak látjuk a busz indítását-, a fennmaradó helyekre lehetséges a további jelentkezés egészen indulásig eredeti áron, ameddig szabad hely áll rendelkezésre!

 

 

Indulás a pécsi Domus parkolóból 05.00 órakor, utazás Sopron irányában.

Útvonal: Pécs- Szigetvár- Kaposvár- Keszthely felszállásokkal.

Kb. 10.00 órakor vár minket helyi idegenvezetőnk Sopronban, aki a mai napot lebonyolítja csoportunk részére.

Sopron- a hűség és a szabadság városa, Magyarország egyik legszebb, Európa díjas ékszervárosa: műemlékekben gazdag belváros, régmúltat idéző utcácskák, terek, meghitt vendéglők, szubalpin klíma, romantikus hegyvidéki környezet.

Buszos és gyalogos városnézés keretében ismerkedünk tehát a helyi nevezetességekkel, mint pl: Várkerület, Tűztorony, Széchenyi-tér, Ógabona-tér, Deák-tér, Nyugat- Magyarországi Egyetem, Lővérek, Soproni-hegység. Természetesen közben sokat hallva vezetőnktől a tudnivalókról, aki továbbá igyekszik minél többet mesélni nekünk e város helyzetéről. Ezután 1, másfél óra szabadidő étkezésre, idegenvezetőnk fog ajánlani megfelelő helyet.

Ezután a Fertő tájra is hangsúlyt fordítunk, ha már itt vagyunk nem lehet csak úgy elmenni mellette!
A Fertő tavat és az azt övező tájat, településeit 2001-ben vette fel az UNESCO a világörökségek közé. A felvételt Ausztria és Magyarország közösen kérelmezte, mivel a Fertő túlnyomó része Ausztriához tartozik, s a határ mindkét oldalán nemzeti park védelmezi. A táj a felvételt népi építészetével, műemlékeivel, az egymást követő civilizációk régészeti emlékeivel, szőlő- és borkultúrájával valamint változatos növény- és állatvilágával érdemelte ki.

Első állomásunk a Páneurópai Piknik Emlékhely, ahol az 1989-es határáttörés helyszínén kialakított emlékparkot tekintjük meg. Mi is ez tulajdonképpen?
1989. augusztus 19-én 15 órakor ezen a helyen törte át az osztrák- magyar államhatáron álló "vasfüggöny" kapuját több száz NDK-s állampolgár, hogy szabad földre jutva továbbutazhassanak az NSZK-ba. A látványos tömegmenekülés adott újabb lökést a változásoknak, és vezetett a Berlini Fal leomlásához. Ezt követte Berlin és Németország újraegyesítése.

Ezt követi a híres fertőrákosi Kőfejtő, ami a település leghíresebb látnivalója. Egyértelmű, hogy utunk ide vezet! 12-15 millió éve a Pannon-beltenger volt itt az úr. Ebből ülepedett le a lajtamészkő.
A rómaiaktól kezdve 1948-ig bányászták, és a sajátos bányaművelés következtében nyerte el a Kőfejtő mai, oszlopcsarnokos alakját. Turisztikai látványosság, geológiai, őslénytani, botanikai különlegesség, színházi- és operaelőadások, rendezvények díszlete.

Végül pedig maga a tó következik! A Fertő- tó nemcsak különleges természeti viszonyai miatt világhírű, hanem növény- és állatvilága is egyedülálló az egész Földön. Európa legnagyobb szikes tava, mely rendkívül sekély, s több mint a fele nádas. Az ország nádvagyonának az egyharmadát a Fertő tó adja. A sűrű nádasok és a 80 sós mocsárfolt valóságos madárparadicsom. A só jégkori agyagrétegekből származik. Vízi telepe nyáron népszerű strand. A sétahajók is innen indulnak, ide térnek vissza.

Ez lesz hát ami megkoronázza a napunkat, sétahajókázáson veszünk részt a tavon, mely során egy körutazást teszünk a Fertő-tó magyar és osztrák oldalán. A hajó Fertőrákosról indul és Mörbischnél a 6200 férőhelyes Víziszínpadnál fordul meg, majd kiszállás nélkül tér vissza Fertőrákosra. A vízről láthatjuk a fertőrákosi cölöpházakat, Fertőrákost és az ausztriai Fertőmeggyest. A sétahajózás alatt kapitányi ismertető mutatja be a Fertő-tó növény- és állatvilágát.

 

Kb. 18.00 órakor haza indulás Pécsre. Érkezés kb. 23.00 óra környékén.

 

 Az ár tartalmazza:

  • Buszjegyet, utazás nyugati típusú autóbusszal, wc használat nélkül
  • Foglalási és szervezési díjat
  • Helyi idegenvezetőt
 

Az ár nem tartalmazza :

  • Fix ülőhely: 2000 Ft/fő( soron kívül választott ülőhely) egyéb esetben az ülőhelyek jelentkezés sorrendjében kerülnek beosztásra az együtt jelentkezőket tekintve
  • Belépők: helyben fizetendők idegenvezetőnk szedi össze őket!
  • Hajózás: csoportos ár: felnőtt: 1 900 Ft, nyugdíjas, diák: 1 600 Ft
  • SZÉP Kártyát elfogadunk az alapcsomagra! (szabadidő vagy szálláshely zseb) A belföldi utak esetében érdemes Szép Kártyát vinni, ugyanis több helyen a belépők téríthetőek vele!


Fizetési feltételek: Jelentkezés Online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés: átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. 

Foglalást telefonon NEM fogadunk el!


Lemondás: a lemondás nem díjtalan! A lemondási díj mértékét az 1 napos vagy a több napos utak utazási szerződései alapján számoljuk! Foglalás előtt kérjük tekintse át részletesen Utazási Szerződésünk pontjait! ITT 


Az utazás min. 35 fő esetén indul. Minden utazásunknál érvényes az irodánk által kiszabható KÖTELEZŐ kis csoportos felár, melyet 1000 - 5000 Ft/fő közötti összegben határozhatunk meg, amennyiben a minimumot nem érjük el, de az indítást reálisnak tartjuk.


Kártyás típusú személyi igazolvány elegendő!

A belépő összegek tájékoztató jellegűek, év közben változhatnak!Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező