>

MÁRTON nap az Őrségben: természet és gasztronómia
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:33998
Cél:Keszthely (x),
Szállás:Nincs
Ellátás:Önellátás
Felszállási lehetőségek:Pécs- Szentlőrinc- Szigetvár-
Útvonal:Pécs-

Utazás ára

9.500Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:. .


 

Jelentkezési határidő: OKTÓBER 25

Ezen dátum után is -amennyiben reálisnak látjuk a busz indítását-, a fennmaradó helyekre lehetséges a további jelentkezés egészen indulásig eredeti áron, ameddig szabad hely áll rendelkezésre


Az utazás min. 35 fő esetén indul. Minden utazásunknál érvényes az irodánk által kiszabható KÖTELEZŐ kis csoportos felár, melyet 1000 - 5000 Ft/fő közötti összegben határozhatunk meg, amennyiben a minimumot nem érjük el, de az indítást reálisnak tartjuk.

 

 

Indulás a pécsi Domus parkolóból 06.00 órakor, utazás Vas megyébe.

Útvonal: Pécs- Szigetvár- Kaposvár- Nagykanizsa vonalon.

Hazánk egyik legérintetlenebb régióját, az ország legnyugatibb csücskében található Őrséget fedezzük fel mai túránk során. A kiterjedt erdőségekkel borított, szelíden hullámzó, lankás, dimbes-dombos táj igazi vidéki nyugalmat áraszt. A természetet, autentikus pannon hangulatú, bájos kis falvakat kedvelő turisták körében egyre népszerűbbé váló, három határon át nyúló Őrvidék kicsi, de annál érdekesebb látnivalók sokaságával várja az ide látogatókat.

Tehát távol a nagy tömegektől, friss levegőn, igazán csodás program vár ránk. Mivel nagyrészt kint töltjük időnket így rétegesen öltözködjünk! Márton napkor gyakori a dér és a hűvösebb levegő, ám ez ne riasszon minket vissza!

Szalafőre beérkezvén egy családi manufaktúrához vezet utunk. A busz fordulóban parkolunk le és kb. 500 m-t kellemes sétával érjük az Olajütő és rétesházat.

Csupa finomság vár itt ránk:

Az olajütő látványműhelyben megtekintjük a hagyományos hidegen sajtolás technológiáját. Hogyan készül a vegytiszta, minőségi olaj. Kóstolhatunk és vásárolhatunk is belőle.

Ezt követi a rétesház, ahol a rétesnyújtásról hallunk, majd a már érkezésünkre készült frissen sült rétes kerül feltálalásra a teraszon. A tradicionális őrségi tökös-mákos rétes ( amitől ne ijedjünk meg, nem sütőtökből készül és tulajdonképpen csak lazításra használják a tököt, tehát ízében ezt nem fogjuk érezni, ám erről többet a házi asszonyunk mesél majd ) és a megunhatatlan túrós párjaNevetés

 

A helyi ízek után következhetnek a helyi látnivalók: azaz a Pityerszeri Őrségi Népi MŰemlékegyüttes.

Az egykori őrállók a dombok tetején, erdei irtásokon alakították ki lakóházaikból és gazdasági épületeikből álló házcsoportjaikat, melyek a szereket alkotják. Szalafő faluképi szempontból is védett község, az Őrség talán legtöbb népi értékét őrző települése. E többszázadnyi hagyományokat őrző településszerkezet megőrzésére és bemutatására jött létre ez a műemlékegyüttes, ahol három helyben megőrzött porta épületei kerülnek bemutatásra, szemléletesen példázva lakóik hagyományos életmódját és kulturális örökségét.
A vezetett ismertető végén elsétálunk a legelőkre, ahol az állatokat- eurázsiai vadlovak és bölény csorda- is láthatjuk, fotózhatjuk!

Ezután az Őrség központjába, a jellegzetes szeres településre, Őriszentpéterre utazunk, legjelentősebb látnivalóját, a román kori Szent Péter templomot keressük fel. A városka szélén, a Templomszeren áll a fák között megbújó ritka, kis Árpád-kori templom.

A napot Márton napi és helyi finomságokkal zárjuk itt Őriszentpéteren a Bognár család hangulatos éttermében, ahol svédasztalos formában a levesektől a desszertig kedvünkre válogathatunk az étkek között!

 

Haza indulás Pécsre kb 18.00 órakor.
Érkezés Pécsre 22.00 óra környékén.

 

 Az ár tartalmazza:

  • Buszjegyet
  • Foglalási és szervezési díjat
  • Csoportkísérő idegenvezetőt

Az ár nem tartalmazza :


  • Fix ülőhely: 2000 Ft/fő( soron kívül választott ülőhely) egyéb esetben az ülőhelyek jelentkezés sorrendjében kerülnek beosztásra az együtt jelentkezőket tekintve
  • Belépők: helyben fizetendők csoporkísérőnknél!
  • FONTOS!! KÖTELEZŐ! Csakis minimum létszám esetén fogadják csoportunkat a háziak, a kemence felfűtése és a téli szezon miatt! 50 000 Ft/csoport díj áron, mely tartalmazza az olajütő működtetését, olaj kóstolót, rétesház megtekintését, a rétes sütést kemencében ( 2 db/fő). Ezt az öszeget fogjuk elosztani a csoport létszámra visszavezetve. Tehát: egy kb 30 fős indulási létszám esetén 1 700 Ft/fő körüli összeggel számoljunk, mely nagyobb csoport esetén csökken.

  • Pityerszeri belépő: Felnőtt: 1 100 Ft/fő, diák, nyugdíjas: 750 Ft/fő.
  • Kötelező svédasztalos vacsora: csoportos kedvezménnyel: 2 700 Ft/fő. Ital fogyasztás külön térítendő!
  • SZÉP Kártyát elfogadunk! (szabadidő vagy szálláshely zsebek) 


Fizetési feltételek: Jelentkezés Online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés: átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. 

Foglalást telefonon NEM fogadunk el!


Lemondás: a lemondás nem díjtalan! A lemondási díj mértékét az 1 napos vagy a több napos utak utazási szerződései alapján számoljuk! Foglalás előtt kérjük tekintse át részletesen Utazási Szerződésünk pontjait! ITT

 

Kártyás típusú személyi igazolvány elegendő!

A belépő összegek tájékoztató jellegűek, év közben változhatnak!Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező