>

Őszi táj a Dunakanyarban hajózással és Visegrád
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:33999
Cél:Budapest (x), Visegrád (x),
Szállás:Nincs
Ellátás:Önellátás
Felszállási lehetőségek:Pécs- Szekszárd- vagy Pécs- Dombóvár- Siófok- BUdapest
Útvonal:Pécs- Budapest-Visegrád

Utazás ára

10.500Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:. .


 

Jelentkezési határidő és akciós ár: OKTÓBER 22

Ezen dátum után amennyiben reálisnak látjuk a busz indítását a fennmaradó helyekre lehetséges a további jelentkezés egészen indulásig eredeti áron!

 Az utazás min. 35 fő esetén indul.
Minden utazásunknál érvényes az irodánk által kiszabható KÖTELEZŐ kis csoportos felár, melyet 1000 - 5000 Ft/fő közötti összegben határozhatunk meg, amennyiben a minimumot nem érjük el, de az indítást reálisnak tartjuk. Ritkán fordul ugyan elő, de a jelentkezés a feltételek egyértelmű tudomásul vételét jelenti!

 

 

Indulás a pécsi Domus parkolóból 05.30 órakor.

Útvonal: Pécs- Szekszárd- Budapest vagy Pécs- Dombóvár- Siófok- Székesfehérvár- Budapest vonalon. A felszállók szerint határozzuk meg indulás előtt.

Elindulunk hát autóbuszunkkal, hogy a messzi földön híres Dunakanyart megismerjük.
Úgy tartják, hogy a Visegrádi-hegység és a Börzsöny hegyei közé szorított Duna kanyarulata Magyarország egyik legszebb pontja.

Lássuk tehát valóban így van-e!

Elsőként hajóra fel!! Egy 2 órás hajózáson veszünk részt Visegrád- Nagymaros- Zebegény - Dömös- Nagymaros - Visegrád szakaszon. A hajó hatalmas, 250 fős, illemhelyekkel, büfével, alső részen fedett, felül nyitott részekkel, így kellemes napos de akár esős időben is jól érezhetjük magunkat.

Kb dél időben szállunk ki Visegrádon.

OPCIONÁLIS: Foglaláskor kérjük jelezni! 

1. Salalamon torony+ Lovagi torna italfogyasztással kb. 40 perc. mivel a látnivalókat fél óra alatt meg tudjuk tekinteni, így plusz programként ajánlja idegenvezetőnk Visegrád különlegességét a Lovagi tornát. A Szent György lovagrend tagjai egy látványos lovagi tornán mutatják be, hogy miképpen küzdöttek a harcosok a király és a királyné kegyeiért a 14. századi Visegrádon. Egy egyedülálló program, melynek során visszarepítik közönséget a közel sem sötét, sokkal inkább csillogóan sokszínű középkorba. Így az egyébként zárt Salamon toronyba is bejutunk, ami maga már egy csodás látvány mind belülről mind pedig a tetejéről elénk táruló látvány. 

2. Akik nem szeretnék a csoportos programot szabad időt kapnak sétára a Duna parton, akár egy ebéd, egy ital elfogyasztására élvezve a folyó látványát. 

 

Ezután mind autóbuszunkba szállunk és a csodás panoráma megtekintése céljából a Fellegvár felkeresésére indulunk. A Dunakanyar talán legemblematikusabb látképe a város fölött magasodó vár. A régió kötelező látnivalójának számító romos erőd kiállításai kissé idejét múltak, de az elképesztő panoráma miatt nem hagyhatjuk ki. Mivel igen meredek szakaszon kell felgyalogolni, így autóbuszunkkal érkezünk meg a vár parkolójába.
Ettől függetlenül készüljünk fel a sok falépcsőre, melyek az elénk táruló pazar panorámához vezetnek.
A külső és a belső várfal közti részen íjazhatunk, kalodában fotóztathatjuk magunkat vagy középkorias csecsebecsék között válogathatunk, és ha szerencsénk van egy solymász bemutatót is elcsíphetünk.

Végül egy sétán veszünk részt ekkor csatlakozó helyi vezetőnkkel, aki megmutatja kívülről a főbb nevezetességeket. A Fellegváron kívül a  városban minden gyalog távolságra található egymástól...Zugfőzde Pálinkamúzeum, Salamon torony, Palotaház, Fő utca, Katolikus templom, miközben a Királyi Palotához igyekszünk. 

Majd csoportosan keressük még fel vezetőnkkel a Királyi Palotát: A mai Királyi Palota területén Károly Róbert idején csak néhány lakóház épült meg, palotává Zsigmond uralkodása alatt alakították. A palota építésében legközelebb Hunyadi Mátyás aragóniai Beatrixszal kötött 1476-os házassága hozott változást, akkor jelent meg benne a reneszánsz építő- és szobrászművészet. Jelenleg a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok a palotában rendezett legismertebb esemény, ahol azonban már Károly Róbert idején is kialakítottak egy lovagi torna rendezésére alkalmas teret, ahol olykor maga a király is nyeregbe szállt. Az épületben ma a Magyar Nemzeti Múzeum Mátyás Király Múzeuma található.

 

Haza indulás Pécsre kb 17.00 órakor.
Érkezés Pécsre 21.00 óra környékén.

 

 Az ár tartalmazza:

  • Buszjegyet
  • Hajójegyet
  • Csoportkísérőt
  • Foglalási és szervezési díjat


Az ár nem tartalmazza :

  • Fix ülőhely: 2000 Ft/fő( soron kívül választott ülőhely) egyéb esetben az ülőhelyek jelentkezés sorrendjében kerülnek beosztásra az együtt jelentkezőket tekintve
  • Belépők: helyben fizetendők egyénileg!
  • Visegrádi Fellegvár: Felnőtt: 1700 Ft, Diák-Nyugdíjas: 850 Ft, Nyugdíjas 70 felett: ingyenes
  • Királyi palota: felnőtt: 1 400 Ft, Diák és 62-70 év között: 700 Ft, 70 év fölött: ingyenes
  • Lovagi torna italfogyasztással: 2 400 Ft/fő Kérjük foglaláskor jelezzék részvételi szándékukat! 

  • SZÉP KÁRTYÁT  (szabadidő vagy szálláshely zseb) elfogadunk az alapcsomagra!  A belföldi utak esetében érdemes Szép Kártyát vinni, ugyanis több helyen a belépők téríthetőek vele!


Fizetési feltételek: Jelentkezés Online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés: átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. 

Foglalást telefonon NEM fogadunk el!


Lemondás: a lemondás nem díjtalan! A lemondási díj mértékét az 1 napos vagy a több napos utak utazási szerződései alapján számoljuk! Foglalás előtt kérjük tekintse át részletesen Utazási Szerződésünk pontjait! ITT 


Kártyás típusú személyi igazolvány elegendő!

A belépő összegek tájékoztató jellegűek, év közben változhatnak!Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező