>

Advent a Pannonhalmi Apátságban és Győrben
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:34002
Cél:Pannonhalma (x),
Szállás:Nincs
Ellátás:Önellátás
Felszállási lehetőségek:Pécs-Sásd- Siófok-
Útvonal:Pécs- Veszprém- Pannonhalma- Győr

Utazás ára

12.500Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:. .


 

Jelentkezési határidő: November 30

 Ezen dátum után amennyiben reálisnak látjuk a busz indítását a fennmaradó helyekre lehetséges a további jelentkezés egészen indulásig eredeti áron!

 

Indulás a pécsi Domus parkolóból 06.00 órakor. (pontosítás a felszállások tudatában indulás előtt)

Utazás  Pécs- Sásd- Dombóvár- Siófok-  vonalon. 

Kb. 10.00 órakor érkezünk meg a Dunántúl egyik legértékesebb és legimpozánsabb épületegyütteséhez, a Pannonhalmi Bencés Főapátsághoz. Az ezeréves monostor épületei különböző korok üzenetét őrzik, jelenlegi formájában leginkább klasszicistának nevezhető, de számos középkori eleme is fennmaradt. Az itt látható tárgyi emlékeknek és gazdag kulturális örökségnek az adja sajátos szépségét, hogy egy élő szerzetesközösség mindmáig eredeti rendeltetésüknek megfelelően használja őket. Éppen ezért a monostor sokak számára nyitott épületében mindig vannak olyan helyek, ahová csak a közösség tagjai léphetnek be. Az épületegyüttesben működik az ország egyik legnívósabb középiskolája a bencés gimnázium.

Időpontra érkezünk tehát, hogy csoportos látogatás során megnézhessük a turisták számára nyitott részeket: XIII. századi templom és altemplom, a XV. századi kerengő és a XIX. századi könyvtár.

Ezután utazunk tovább a nem messze található Győrbe, ahol idén megrendezésre kerül az Adventi Téli Fesztivál és Vásár. Ahogy minden évben ismét fényáradatba burkolózik a belváros, a forralt bor és a sült gesztenye illata lengi be az utcákat.

De mielőtt átadnánk magunkat a Karácsonyi érzésnek, 2 órás gyalogos városnézésen veszünk részt helyi idegenvezetőnk kalauzolásával a legfőbb látnivalók közt.

Klasszikus túra: Városháza- Bécsi kapu tér ( Karmelita templom, Szent István szobor, vár, ágyúk) - Káptalandomb ( Bazilika, Héderváry kápolna, Kora Arpád kori templom, Püspökvár) - Dunakapu tér- Gutenberg tér és Jedlik utca- Széchenyi tér ( Eszterházy palota, Vastuskós ház, Apátúr ház, Mária oszlop, Bencés épületegyüttes) - Győri Nemzeti Színház.

 

Végül pedig ahogy esteledik a fesztiválon veszünk részt szabad program keretén belül: A fesztivál a felnőtteknek és gyerekeknek is sok érdekes látnivalót tartogat. Fényfestés és homokanimáció, 10 méter magas karácsonyfa, óriás adventi koszorú, kézműves vásár várja a látogatókat a Széchenyi téren. A gyerkőcöket újra szállítja a kisvasút és a díszes körhinta, csütörtöktől vasárnapig fajátékokkal próbálhatják ki ügyességüket.  A Dunakapu téren több látványosság között a népszerű korcsolyapálya is megtalálható lesz. Győr idén újabb attrakcióval készült, a Dunakapu téren felállítottak egy 50 méteres óriáskereket, mely olyan szögből mutatja meg az ünnepi díszben pompázó várost, melyből eddig nem lehetett látni.

 

Miután kellemes elfáradtunk, élményekkel feltöltődtünk kb. 18.00 órakor haza indulunk.

Érkezés Pécsre kb éjfél környékén.

 

 Az ár tartalmazza:

  • Buszjegyet
  • Helyi idegenvezetőt
  • Foglalási és szervezési díjat

Az ár nem tartalmazza :


  • Fix ülőhely: 2000 Ft/fő( soron kívül választott ülőhely) egyéb esetben az ülőhelyek jelentkezés sorrendjében kerülnek beosztásra az együtt jelentkezőket tekintve
  • Belépők: helyben fizetendők egyénileg!
  • Pannonhalmi Apátság:2 800 Ft/fő felnőtt, pedagógus és nyugdíjas: 1 600 Ft/fő
  • OTP SZÉP Kártyát elfogadunk az alapcsomagra! (szálláshely vagy szabadidő zsebből)
    A belföldi utak esetében érdemes Szép Kártyát vinni, ugyanis több helyen a belépők téríthetőek vele!


Fizetési feltételek: Jelentkezés Online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés: átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. 

Foglalást telefonon NEM fogadunk el!


Lemondás: a lemondás nem díjtalan! A lemondási díj mértékét az 1 napos vagy a több napos utak utazási szerződései alapján számoljuk! Foglalás előtt kérjük tekintse át részletesen Utazási Szerződésünk pontjait! ITT 


Az utazás min. 30 fő esetén indul. Minden utazásunknál érvényes az irodánk által kiszabható KÖTELEZŐ kis csoportos felár, melyet 1000 - 5000 Ft/fő közötti összegben határozhatunk meg, amennyiben a minimumot nem érjük el, de az indítást reálisnak tartjuk.


Kártyás típusú személyi igazolvány elegendő!

A belépő összegek tájékoztató jellegűek, év közben változhatnak!Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező