>

Makón sincs minden hagymából: piac, kisvonatozás, városnézés, lombkorona sétány
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:34016
Cél:Szeged (x),
Szállás:Nincs
Ellátás:Önellátás
Felszállási lehetőségek:Pécs- Mohács- Bátaszék
Útvonal:Pécs- Bátaszék- Baja- Makó

Utazás ára

13.500Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:. .


FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Amennyiben a Kormány COVID-19 vírussal kapcsolatos intézkedései az adott út lebonyolítását lehetetlenné tennék, úgy a befizetett előleg 100%-át visszafizetjük utasaink számára.

Jelentkezési határidő és akciós ár: Őszre újabb dátummal készülünk majd mikor friss termények vásárlására lesz lehetőség

Ezen dátum után is -amennyiben reálisnak látjuk a busz indítását-, a fennmaradó helyekre lehetséges a jelentkezés 

 Fizetés: csak átutalással és csak online jelentkezéssel


Védettségi kártya nem szükséges!


Indulás a pécsi Domus parkolóból 06.00 órakor, célunk Makó. 

Makó Csongrád megyében, a Maros jobb partján a román határ közelében található, melyet a Hagyma fővárosaként is szokás emlegetni. Főként hungarikumnak számító hagyma révén ismert, de "Magyarország legvirágosabb városa címet is többször elnyerte".

Kb. érkezés 10.00 óra. Vasárnap tehát piac nap! Elképzelhetetlen, hogy napunkat ne a környék egyik termelői piacáról ismert helyen, Makó központjában töltsük... itt mindenki mezőgazdaságból él, tehát megjelenik mindenféle termény a helyi termelőktől, kertészetekből, kézművesektől, érdemes készpénzzel készülnünk, hogy az itteni portékákból friss zöldségekből, gyümölcsökből feltankolhassunk! 

Itt lesz alkalom természetesen reggelizni, kávézni egyet, felfrissülünk a hosszú út után. 

Ezután maradunk a belvárosban, a látványosságok közt. Makó városa egyedülállóan, számos Makovecz Imre Kossuth-díjas építész, a magyar organikus építészet egyik meghatározó képviselője által tervezett építménnyel büszkélkedhet pl. Hagymaház (mely Makovecz első makói megvalósult munkája), József A. Gimnázium, városi Buszpályaudvar, stb. Közösen sétálunk, közben érdekes történeteket hallgatva hagymatermesztésről és persze azokról, melyeket csak egy ittélő tudhat... a Grand Hotel tetőteraszára is felvisz minket vezetőnk, hogy láthassuk magasból a Makovecz remekeket.

Lesz kis szabad idő a mediterrán belvárosban fagyizni, megpihenni.

Ezt követően vonatra szállunk és 1 órás program során láthatjuk bővebben a folyó parttal összekötve a várost közben szöveg és zenei aláfestéssel.

( Igény esetén megtekinthető a József Attila Múzeum, belső területén egy skanzennel, kovács-bognár és asztalos műhely, hagymásház amiket láthatunk akár tárlatvezetéssel, ez függ a múzeumok nyitásától is!) 

A vonat végül a Maros- folyó partján tesz le minket, kiérünk a természetbe! Itt az egyedülálló Lombkorona sétány lesz a célunk!
Aki rendszeres természetjáró, annak nem jelent újdonságot az erdő látványa, hangjai, illatai; viszont mind számukra, mind az erdőt ritkábban járó látogatóknak újszerű élményt jelenthet a fák koronáinak világát testközelből is megismerni. Minél feljebb jutunk a lombkorona felső szintjei felé, annál inkább megváltozik körülöttünk a világ, más élőlények, madarak jelennek meg, de még ugyanaz a faóriás is más arcát mutatja nekünk fent, a lombkoronák szellős, napfényes ágai közt, mint alulról, az avartakaró és a vastag törzsek felől szemlélve.

A lombkorona sétányon találkozhatunk még e mellett függőhíddal, megpihenhetünk a Hagymaterasz árnyas részein, felmehetünk a kilátótoronyba pazar panorámájáért, vagy éppen kipróbálhatjuk a lejutás leggyorsabb módját, a vállalkozó kedvűeknek készült csőcsúszdát. Egyedüálló emlék marad majd biztosan. 

Itt található továbbá a Maros Kalandpart, mely szintén felkereshető belépőjegy nélkül, csak a játékokért kell külön fizetni: csúszás a Maros- folyó felett, trambulin, tandem, gyermeknap lévén sörpadok, asztalok, büfé vár minden érdeklődőt. Ehetünk, ihatunk egyet, kicsit lazulhatunk szép környezetben. A fáradhatatlanok pedig a tanösvényen is sétálhatnak egy kisebb távot.

Érkezés Pécsre az esti órákban.

 

 Az ár tartalmazza:

 • Buszjegyet
 • Foglalási és szervezési díjat
 • Csoportkísérőt

Az ár nem tartalmazza:

 • Fix ülőhely: 3 000 Ft/fő( soron kívül választott ülőhely) egyéb esetben az ülőhelyek jelentkezés sorrendjében kerülnek beosztásra az együtt jelentkezőket tekintve
 • Étkezés egyénileg
 • Belépő: Lombkorona sétány: ingyenes
 • Kisvonatozás + városi séta: 2 000 Ft/fő csoportos ár.
 • OTP Szép Kártyát elfogadunk belföldi utazásainkra! (Mindhárom zsebet) 


Fizetési feltételek: Jelentkezés Online rendszerünkön keresztül.
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege!
Fizetés: átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül.
Foglalást telefonon NEM fogadunk!  


Lemondás: a lemondás nem díjtalan!
A lemondási díj mértékét az 1 napos vagy a több napos utak utazási  szerződései alapján számoljuk! Foglalás előtt kérjük tekintse át részletesen. 


Az utazás min. 30 fő esetén indul.


A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!
Kártyás típusú személyi igazolvány elegendő!


Tudnivalók az autóbuszos utazásról 2021-ben:

 

 • Az autóbuszok szakszerű fertőtlenítése az út indulása előtt: közösen használt felületek több alkalommal történő áttörlését, fertőtlenítését jelenti.

 • Az ajtóknál elhelyezett kézfertőtlenítő folyadékok használatával törekszünk arra, hogy az utazás egészségügyi szempontból is biztonságos legyen,

 • A maszk használata nem kötelező, de ajánljuk 

 • Kérjük, saját és utastársaik egészségének megóvása érdekében az utazáson csak abban az esetben vegyenek részt, ha egészségesek

 

Ülőhelyek:

 • Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést.Tehát az első sor NEM foglalható!

 • Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni
Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező