>

Kaszói Lombkorona és Baláta-tavi sétány,-csurgói ebéd borkóstolóval -belépőkkel kiegészítve
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:34018
Cél:Kaposvár (x),
Szállás:Nincs
Ellátás:Önellátás
Felszállási lehetőségek:Pécs- Szentlőrinc- Szigetvár- Kadarkút
Útvonal:Pécs- Kadarkút- Kaszópuszta

Utazás ára

13.500Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:. .


FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Amennyiben a Kormány COVID-19 vírussal kapcsolatos intézkedései az adott út lebonyolítását lehetetlenné tennék, úgy a befizetett előleg 100%-át visszafizetjük utasaink számára.

Jelentkezési határidő és akciós ár: MÁJUS 23

Ezen dátum után is -amennyiben reálisnak látjuk a busz indítását-, a fennmaradó helyekre lehetséges a jelentkezés 

 Fizetés: csak átutalással és csak online jelentkezéssel


Indulás a pécsi Domus parkolóból 08.00 órakor, célunk a mai napon Somogyország! 

Somogy Zöld Szíve: Így nevezik azt az erdők közé rejtett természeti csodát, ahová már évtizedekkel ezelőtt is szívesen jártak vadászni. Kaszópuszta azonban több egy közimert és szép vadászlaknál: üdülőfalu, családi kirándulóhely is. Az erdő mélyén található csodát az állami erdészet igazgatja, de nyitnak a turizmus felé is... A viszonylagos elszigeteltség előnyökkel is jár. Itt sosincs tömeg, és a szinte háborítatlan természet fogad bennünket. Ráadásul az sem mellékes hívószó, hogy a kaszói hazánk egyik legeldugottabb, legvadregényesebb erdei kisvasútja, és mivel a legkisebb forgalmú is, kevesen mondhatják el magukról, hogy utaztak rajta. A Baláta-tó egzotikus lápvidékének látványa pedig hab a tortán.

Kaszó csodálatos faunájával erdei kerékpárutakon, illetve egy nemrég kialakított tanösvényen ismerkedhetünk meg legalaposabban. Mi most a lombkorona sétányon a fák korona szintjén sétálva, 10 m magasan ismerjük meg a somogyi világot, melyben információs táblák segítenek 124 m hosszan. A sétány végén egy „láthatatlan” les kapott helyet, ahonnan akár vadlesre is lehetőség nyílik. 

( Egyenlőre a Kirándulóközpont felújítás alatt van, építési terület így a kisvonat sem közlekedik. Bizonytalan, hogy a munkálatok mikorra lesznek készen. Tehát amikor ezt már látjuk újabb dátumban is tervezünk kirándulást kisvonatozással egybekötve. Várhatóan ősz... ) Akinek azonban nincs kedve túrázni, pihentető módon is megszemlélheti a környezetet, sőt, igazából szinte kötelező programnak számít az itt működő kisvasúttal egy út megtétele. A keskeny nyomtávú vasúti pályát eredetileg erdészeti célokra hozták létre, ám mára közkedvelt turisztikai attrakcióvá vált. Különösen megerősödött ez a funkciója, mióta a terület kezelői Erdélyből beszereztek egy, a resicai gyárban készült gőzmozdonyt, amelyet Hofi Géza keresztelt el Karácsony névre. A pöfögő vasszörnyeteg zaját mára teljesen megszokták az állatok, így vonatozás közben nagy eséllyel láthatunk legelésző szarvasokat vagy vaddisznókat.)

Még mindig maradunk zöld közegben és a közeli Baláta-tóhoz kirándulunk tovább. Tulajdonképpen egy láp ez a 174 hektáros tó, amelyen közel 50 kisebb-nagyobb lápszem található, és 1942 óta természetvédelmi oltalom alatt áll. 2008-ban a Baláta körül egy erdőrezervátumot is létrehoztak. A láp fölé nyúló, 640 méter hosszú stégrendszernek köszönhetően szinte testközelből figyelhetjük meg a változatos növény- és állatvilágot. 

Összvissz a nap során kb. 3 km séta várható tehát akárki számára teljesíthető gyaloglást jelent emelkedők megtétele nélkül.

Végül Csurgóra utazunk. Az 5300 lelkes kisváros Somogy megye délnyugati részén három tájegység – Belső-Somogy, Zalai-dombság, és a Dráva vidék – találkozásánál található meg. Először a történelmi összefüggéseket tekintjük át a helyi Történelmi Parkban, ahol a honfoglalástól a török korig vezet bennünket egy 700 méteres tanösvény. A park 10 állomása országunk és városunk történelmének csomópontjait eleveníti meg változatos eszközökkel. Legkedveltebb a palánkvár, látványos bástyáival ostromra hív gyermeket és felnőttet egyaránt. A gyógynövénykertet végigjárva a régi magyar nagyasszonyok szorgalmas és küzdelmes életét is felidézhetjük, Török Bálintné Pemflinger Katalinra emlékezve. 

A terület jelentős szőlőtermesztéséről is, több boros gazda összefogásából jött létre a Csurgói Csokonai Borlovagrend. Mi most e rend egyik fő tagjához látogatunk el.

Vendéglátó egységében fogad minket, mely alatt 480 éves borospince húzódik, helyben a legnagyobb és legidősebb.  Elsőként eszünk, hisz a reggeli már régen volt, gazdánk pince pörkölttel vár minket. Majd ezután a Dráva völgyének múltját, szőlészetét, borászatát mutatja be, természetesen némi mennyiségű helyi nedű kóstolásával. 

Mindezt nótaszó kíséri majd, egy kis mulatozás jókedvünk szerint Vigyor a bátrabbak táncra is perdülhetnek, a hely nem akadály! 

Miután ettünk, ittunk, kellőképpen kimulattuk magunkat haza indulunk. 

Késő délután visszaérkezés Pécsre. 

 

 Az ár tartalmazza:

 • Buszjegyet
 • Foglalási és szervezési díjat
 • Csoportkísérőt
 • Étkezést ( pince pörkölt, kis borkóstolással, zenével) 
 • Történelmi Park belépőt helyi vezetővel

Az ár nem tartalmazza:

 • Fix ülőhely: 3 000 Ft/fő( soron kívül választott ülőhely) egyéb esetben az ülőhelyek jelentkezés sorrendjében kerülnek beosztásra az együtt jelentkezőket tekintve
 • Belépő: Lombkorona sétány és Baláta tavi sétány: ingyenes
 • További borfogyasztásra van lehetőség, akár helyszínen kancsó bort rendelve, akár csak egy pohárral kisebb mennyiségben is. Ugyanígy víz, üdítő, kávé saját igény szerint kérhető. 
 • OTP Szép Kártyát elfogadunk belföldi utazásainkra! (Mindhárom zsebet) 


Fizetési feltételek: Jelentkezés Online rendszerünkön keresztül.
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege!
Fizetés: átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül.
Foglalást telefonon NEM fogadunk!  


Lemondás: a lemondás nem díjtalan!
A lemondási díj mértékét az 1 napos vagy a több napos utak utazási  szerződései alapján számoljuk! Foglalás előtt kérjük tekintse át részletesen. 


Az utazás min. 30 fő esetén indul.


A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!
Kártyás típusú személyi igazolvány elegendő!


Tudnivalók az autóbuszos utazásról 2021-ben:

 

 • Az autóbuszok szakszerű fertőtlenítése az út indulása előtt: közösen használt felületek több alkalommal történő áttörlését, fertőtlenítését jelenti.

 • Az ajtóknál elhelyezett kézfertőtlenítő folyadékok használatával törekszünk arra, hogy az utazás egészségügyi szempontból is biztonságos legyen,

 • A maszk használata nem kötelező, de ajánljuk 

 • Kérjük, saját és utastársaik egészségének megóvása érdekében az utazáson csak abban az esetben vegyenek részt, ha egészségesek

 

Ülőhelyek:

 • Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést.Tehát az első sor NEM foglalható!

 • Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni
Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező