>

Esztergomi kirándulás: szárnyashajóval, városnéző kisvonattal, ebéddel
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:34019
Cél:Budapest (x), Esztergom (x),
Szállás:Nincs
Ellátás:Ebéd
Felszállási lehetőségek:Pécs- Szekszárd- vagy Pécs- Dombóvár- Siófok- Budapest
Útvonal:Pécs- Budapest- Esztergom

Utazás ára

25.000Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:2021. szeptember 11.


 

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Amennyiben a Kormány COVID-19 vírussal kapcsolatos intézkedései az adott út lebonyolítását lehetetlenné tennék, úgy a befizetett előleg 100%-át visszafizetjük utasaink számára.

Jelentkezési határidő és akciós ár: augusztus 15.

 

 


A programon védettségi kártyával rendelkező utasaink tudnak résztvenni!  Amennyiben nem megy át valaki Szlovákiába akkor a nélkül is foglalható.

 

Indulás a pécsi Domus parkolóból 05.45 órakor.

Útvonal: Pécs- Szekszárd- Budapest vagy Pécs- Dombóvár- Siófok- Székesfehérvár- Budapest vonalon. A felszállók szerint határozzuk meg indulás előtt.

Elindulunk hát autóbuszunkkal Budapestre, ahol beszállunk a szárnyashajóba. Az ülőhelyeket a felszállás sorrendjében lehet majd elfoglalni. FONTOS szabályok: Csak Védettségi kártyával lehet résztvenni!

09.20 órakor indulunk hajónkkal Esztergomba, érkezés kb. 11.00 órakor

Érkezés után egyből a kisvonatra szállunk, majd Párkányba utazunk. Párkány Szlovákia területén található város, mely Esztergommal szemben, a Duna bal partján fekszik. Csodálatos természeti környezete és a város elbűvölő hangulata teszi vonzóvá a kirándulók számára. Rövid séta keretében ismerkedünk a látnivalókkal idegenvezető kíséretében. Párkány éppoly híres az őszi Simon-Júda-vásárról, mint a Mária Valéria hídról, illetve a város hangulatos sétálóutcájáról, és szökőkútjairól. Évente több ezer turista látogat Párkányba átkelve a hídon, ahonnan gyönyörű dunai panoráma tárul a kirándulók elé. Az ismerkedés szabad program fotózni, vagy felfrissülni valamelyik vendéglátóhelyen. 

Ezután visszavonatozunk Esztergomba. 

Délidőben megebédelünk a Prímás Pincében. 3 fogásos étel italok nélkül. Italok külön térítésre helyszínen. 

A jól megérdemelt étkezés után következik az Esztergomi Bazilika megtekintése helyi idegenvezetővel: a templom liturgikus terének és az altemplomnak a felkeresését tartartalmazza. Az esztergomi Várhegyen magasodó Bazilika hazánk legnagyobb temploma, a magyarországi katolikus egyház főszékesegyháza. A magyar klasszicizmus remekművére a legszebb rálátás a Duna felől, a Mária Valéria-hídról ígérkezik. A magaslaton álló templom és a mellette lévő középkori vár a Dunakanyar meghatározó látványa.
A templomba a déli torony árkádja alatti kapun lépünk be. Jobbra nyílik a lejárat az altemplomba, a főhajóba lépcsősor vezet. A legtöbb látogató útja egyenesen a gigászi kupola alá vezet. A templom összképe meglehetősen rideg, puritán benyomást kelt, köszönhető az óriási méreteknek. A főoltárt gyönyörű ezüst oltárelőlap borítja, fölötte pedig a világ legnagyobb, egyetlen vászonra festett képe, az 1856-ban készült „Mária mennybevitele”, Grigoletti festménye, amely egy Tiziano kép alapján készült. A szentély melletti bejáraton keresztül jutunk el a magyar egyházművészet legfontosabb kincsit őrző Főszékesegyházi Kincstárba. Megtekintését a hasonló gyűjteményektől általában idegenkedő látogatóknak is erősen ajánljuk, ámulatba ejtőek a gyönyörű cizellált műkincsek, ötvösmunkák. 2021-re érte el a felújítás befejeztét tehát most ezt is látni fogjuk. A kupola viszont 2021-ben kerül felújításra így tehát az csak a legalsó szintig látogatható! 

Ezt követően ellátogatunk a Szent Adalbert Központ Könyvtárába, mely a Bazilika közelében található a Várhegy tövében. Az épületben eredetileg papnevelő intézet működött. 

Végül megint lesz kis szabad időnk, amit a Bazilika környékének megismerésével tölthetünk el. 

Visszavonatozunk majd a kikötőbe és 17.00 órakor Budapestre indulunk. 

Kb. 18.30 órakor buszunkkal haza indulunk Pécsre. 

Érkezés Pécsre kb. 21.00-22.00 óra környékén.

 

 Az ár tartalmazza:

 • Buszjegyet
 • Hajójegyet
 • Városnéző kisvonatozást
 • Ebédet ital nélkül
 • Helyi idegenvezetővel belépés a Bazilikába és a Szent Adalbert Központ Könyvtárába
 • Csoportkísérőt
 • Foglalási és szervezési díjat


Az ár nem tartalmazza:

 • Fix ülőhely: 3 000 Ft/fő( soron kívül választott ülőhely) egyéb esetben az ülőhelyek jelentkezés sorrendjében kerülnek beosztásra az együtt jelentkezőket tekintve
 • Az ebédnél az italfogyasztás külön térítendő! 
 • OTP SZÉPKÁRTYÁT  elfogadunk! Mindhárom zsebet!


Fizetési feltételek: Jelentkezés Online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés: átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. 

Foglalást telefonon, személyesen NEM fogadunk el!


Lemondás: a lemondás nem díjtalan! A lemondási díj mértékét az 1 napos vagy a több napos utak utazási szerződései alapján számoljuk! Foglalás előtt kérjük tekintse át részletesen.


Kártyás típusú személyi igazolvány elegendő!

A belépő összegek tájékoztató jellegűek, év közben változhatnak!


Tudnivalók az autóbuszos utazásról 2021-ben:

 

 • Az autóbuszok szakszerű fertőtlenítése az út indulása előtt: közösen használt felületek több alkalommal történő áttörlését, fertőtlenítését jelenti.

 • Az ajtóknál elhelyezett kézfertőtlenítő folyadékok használatával törekszünk arra, hogy az utazás egészségügyi szempontból is biztonságos legyen,

 • A maszk használata nem kötelező, de ajánljuk 

 • Kérjük, saját és utastársaik egészségének megóvása érdekében az utazáson csak abban az esetben vegyenek részt, ha egészségesek

 

Ülőhelyek:

 • Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést.Tehát az első sor NEM foglalható!

 • Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni
Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező